Зрял тератома

Зрял тератома представлява хромосомную болест на яйчниците ембрионалното план. При нея често се образуват доброкачествени тумори. Има различни видове заболявания, от това ще зависи от тежестта на заболяването. Освен зряла тератомы разграничаване на незрелите, солидна и кистозную тератомы.

Симптоматические прояви

Началото на заболяването не се проявява, така че тератома открити случайно при планиран гинекологическом преглед или по време на преминаването на УЛТРАЗВУК. По-късно се развива редица характерни симптоми:

 1. Възникват теглене на болката в долния отдел на стомаха.
 2. Често уриниране.
 3. Проблеми с червата проявяващи диария или запек, които могат периодично да се редуват един с друг.
 4. В корема се усеща тежестта.
 5. Издут корем, особено това се забелязва при худощавых жени.

Зрял тератома не оказва влияние върху хормонално състояние на жената, а оттам и върху менструалния цикъл. Но може да има и други неприятни последици. С развитието на болестта. появява се възпаление, което води до значително повишаване на телесната температура (до 39 градуса), до общо недомоганию и силно главоболие.

Ако краче образование перекрутится, възпалителния процес може да започне в перитонеума. Той се нарича пельвиоперитонитом. В резултат на това жената изпитва раздразнение, тя възниква от горещина, болка трудно усмири, тя дава в област на червата и стъпалата.

Етиологията на явлението

До ден днешен лекарите проучване на болестта и нейните причини. Има някои предрасполагающие не са доказани фактори за възникване на ембрионални кисти. Към тях се отнасят:

 1. Развитието на анормалните эмбриогенеза. В резултат на това се извършва хромосомный недостатъчност, което води до герминогенным образованиям, включително и тератом.
 2. Има още една екзотична теория, която получила името Fetus in fetu или ембриони в эмбрионе. Това е, когато в тумори присъства зародышевая част на тялото. В практиката на лекарите такива случаи има. Често е изключително рядко и е свързано с необичайни мутации в яйчниците.
Прочети още  Доброкачествен тумор

Диагностични дейности

Дори вывление при гинекологическом разглеждане на такъв тумор не може да служи като повод за поставяне на диагнозата. Предварително трябва да се извърши редица други изследвания:

 1. бимануальное (двуручное) проучване на влагалището. Това позволява идентифициране на възпаление в придатках на матката.
 2. УЛТРАЗВУК с прилагането на цветни допплеровского картографиране. Това позволява да се определи работата на притока на кръв.
 3. Хирургическа интервенция, наричан лапароскопией.
 4. Отдаване на кръв в онкомаркеры.
 5. Тъкани тумор със сигурност ще мине биопсия, за да се изключи онкологията, ако вие.
 6. РКТ (рентгенова компютърна axial томография).

При съмнение за сметка на диагнозата една жена може да предложи да премине эхографию.

Принципи на лечение

Основа на лечението е хирургично отстраняване на тератомы. Консервативната терапия не дава положителни резултати, така че се смята за безполезна при дадено заболяване. Операцията може да се извършва по различни методи. Задължително се отчитат следните обстоятелства:

 1. Възраст на пациентката.
 2. Особености на протичането на заболяването, наличието на симптоми.
 3. Има ли придружаващи хронични заболявания.

Така че, ако зрял тератома ще бъде установена при момичета, момичета или не рожавшей млада жена, а след това се прилага начин лапароскопия. При този отсекается част на тялото с новообразованием. Възрастните жени по-често се налага да ампутират цялата орган, включително придатки.

В редки случаи тератома се развива едновременно с герминогенной тумор или прероден в онкологията, ако вие. В този случай се осъществява интегриран подход за лечение. Ще бъде необходима на лъчева терапия и приемане на противоракови препарати.

За да не се превърна средно образование, се провежда изследване на лимфните възли. Зрял тератома на яйчниците, както и другите си видове не е изследвана до края. И затова на изхода на операцията е невъзможно да се предскаже. Но има някои показатели, при наличието на които може да се надяваме на успешен изход хирургическа намеса:

 1. Колко изразена болест
 2. Наличието на материал в най-кисте на яйчниците.
 3. Място, където се появи тумор.
 4. На какъв етап стартира на лечение.
Прочети още  Лечение на рак на белите дробове на народни средства за защита

Ако всички действия на лекарите провеждат правилно, то прогнозата за възстановяване е благоприятен. На пациента след операцията ще трябва още известно време да гледа. Всяка година се препоръчва допълнително изследване. Ако зрял тератома се съчетава с эмбриональным рак или хорионэпителиомой, прогноза за времето за пълно възстановяване ще бъде отрицателен.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *