Защо се появяват папиломи на врата и как да се борим с тях?

Папиломи на шията — това е благоприятен новообразование, което не носи никаква опасност, не само придава естетически вид. Всичко останало те не дават е добре да се носят всички дрехи – ако врата е отворена, а след това им се вижда и това не е хубаво; ако е затворен – това може да се трие срещу хотелите материя и доставя дискомфорт. Затова много се търсят пътища за решаване на този косметологической проблеми. Но трябва да се започне с изясняване на причините за тяхната поява.

Причините за появата на патология

Характерна особеност на тази патология е този момент, че образованието се появяват без видима причина, след което могат да рассосаться, да останат дълго време без промяна, или изведнъж изчезват. Но всяко събитие — това е реакция на организма към присъствието в него на вируса. Той прониква в организма през епитела пинов начин. Има над 100 разновидности, някои от които могат да причинят злокачествени заболявания. Въпреки това тялото на възрастен човек е в състояние да се справят с този вирус, но за растежа на клетките се увеличава при благоприятни за него условия – при намаляване на имунитета. Причините за това стават:

 • на настинки в тежко време;
 • хронични заболявания на вътрешните органи;
 • стрес, преумора;
 • прекалената престой в uv облъчени;
 • прилагането на хормонални контрацептиви;
 • продължителен прием на антибиотици;
 • неспазване на хигиенните норми.

На настинки в тежко време могат да станат причина за появата на папиллом на шията

Поради намален имунитет вирусът се активира и се случва да го вграждане в клетките на епитела, започват да се удебелява на мястото, където е била въведена вирус. Област на шията на най-податливи на тази патология, подпомогнати от следните фактори:

 • отделянето на пот;
 • излагане на ултравиолетови лъчи;
 • уреждане на прах;
 • триене шалове, воротничками.

На първо място новообразование може да бъде в размер на маковое просо и не особено distinguishably. Но по-късно ръстът му се увеличава, може да нарасне от 1 мм до 1 см и повече. Израстъци могат да напомня на карфиол, при това горната част на кожата потъмнява. В някои случаи може да се случи травмата на крака. Но това само утежнява ситуацията, разрастването на градовете се увеличава.

Класификация и видове

При разглеждането на папиллом на шията могат да се разграничат следните видове:

 1. Подобни на нишка папиломи. Първоначално изглежда като малка коричневатая шишечка, която впоследствие се разширява на крак и в нея държи на тялото. Горната част може да бъде под формата на сосца или капки, цвят също може да бъде различен розов, телесни или сиво-кафяв.
 2. Плоски папиломи. На външен вид имат кръгла или овална форма, с диаметър няколко милиметра и леко се издига над повърхността на кожата. Нищо особено не се различават от останалата част от здравата кожа. При срастании няколко папиллом в група, могат да се образуват конгломерати с назъбени граници.
 3. Вулгарните папиломи (обикновени или брадавици). Представляват кръгли образувания, които се извисяват над кожата, които имат кафяв цвят.
Прочети още  Месец след премахване на полип: цикличность, честота, естеството на секрети

Обикновено единични образование преминават през множество с образуването на големи кичури, заради това, което се случва често сцарапывание ги ноктите и травмата на материята дрехи и украшения.

Възможни усложнения

В основата на папиломи, не носят никаква опасност. В някои случаи обаче те могат да доведат до различни видове усложнения, свързани с:

 1. Травмата. Травмата може да се появи вследствие на триене за дрехи, а също и при сцарапывании образование или отделяне от основата. Най-често това се случва с ребра, папилломами, заради това, което се случва кървене.
 2. Възпаление. Поради липса на хигиена, повишено изпотяване, носене на мръсни дрехи може да се случи вземане на вирусен образование. При това натрупване става отечным, гипертермированным, се усеща болезненост.
 3. Озлокачествление. Прераждането папиломи на врата в злокачествен тумор – рядко явление. Но напълно да се изключи развитието на подобна ситуация с атака на образованието невъзможно. Така че струва си да се отбележи признаци на този процес: папиллома придобива черен цвят, става по-голям по размер, появата на секрети под формата на сукровицы или гнойного секрет, възпаление.

Папиломи на шията могат да се нараняваме, което ще доведе до усложнения

Ако е настъпило увреждане на папиломи и започна кървене, това е необходимо, навлажнете памучен тампон водороден прекис и се прикрепва към раната. Това не само ще помогне да се спре кръвта, но и дезинфекцира раната.

При възпаление на папиломи на първо място трябва да се консултирате с лекар за назначаване на противовъзпалителни, антивирусни и антибактериални лекарства. Ако са се появили признаци на озлокачествления образование, е необходимо спешно да се обърнете към лекар за пълни изследвания.

Клинични прояви

Заболяването носи косметологический характер, така че неговото проявление се вижда с невъоръжено око. Израстъци могат да се различават в зависимост от вида на вируса, който причинява тази патология. Дискомфорт, парене и сърбеж се появяват в редки случаи. При възникване на местната температура, възпаление и подпухналостта образование има шанс да го възпаление или озлокачествления. За сте сигурни трябва да се консултирате с вашия лекар.

Методи за диагностика

Тъй като проява на папилломавирусной инфекция достатъчно характеристика на външен вид, най-често лекарите имат само външния разглеждане. Въпреки това, някои видове папиллом изискват по-задълбочено проучване.

Прочети още  Полип на пикочния мехур: симптоми и лечение

Предварително, преди премахването на папиллом с врата трябва да вземе терени или потупване на проучване за наличие на вирусни частици. За това най-често се използва метода на полимерна верижна реакция.

При този запис не само на самия вирус, но и неговия вид. Този момент е важен за определяне на възможността за прераждане на образованието в злокачествен тумор.

След премахване на папиломи хирургично извършват биопсии, които откриват специфични промени в структурата на кожата и може да потвърди или опровергае развитието на рака под действието на папилломавируса.

Също така трябва да се провери имунитет, който е една от причините за появата на тумори. Имунната система е доста сложна система и без изясняване на диагнозата не си струва да използвате лекарства, които се «връщат».

Начини за лечение

Начини за лечение на папиллом на шията няколко:

 • хирургично или хардуер;
 • медикаментозно;
 • народно.

Основната е пълно отстраняване на образувания с помощта на хирургически или хардуер метод. Останалите до него отиват в допълнение. Но това не пренебрегва от тях, тъй като те способствую оздравяване на организма отвътре.

Хирургично или хардуер лечение

Като пълно отстраняване на папиллом се прилагат следните методи:

 1. Хирургически. Голямото предимство на този метод е, че се запазва тялото папиломи, което създава възможност за изследвания на клетъчно ниво. Но въпреки това има достатъчно минус – след него остават следи, малки шрамики. Извършва се под локална анестезия. Използват този метод при наличието на няколко по-големи образувания. При мулти-малки премахването ще се проведе по-трудно и продължително.
 2. Лазеркоагуляция. Настройка на лазер се извършва в зависимост от размера и вида на образование, след което е выжигается. Кървене при него няма, тъй като раната и повредени съдове запаиваются под въздействието на повишени температури. Място отстраняване покрита с коричка, която след време сами да отпадне. При силно излагане на лъча на лазера могат да останат доста дълбоки белези, затова се препоръчва да се само към квалифицирани специалисти.
 3. Криодеструкция. В този метод се използва най-ниската температура, която унищожава структура. Течният азот се прилага точка на папиллому. След това ще я измръзване, нервните клетки загиват. Той постепенно умира, храната в него не пристига. След няколко дни тя пада. На нейно място остава гладка кожа. В някои случаи, когато кожата е много чувствителна към студа и може да остане малък белег. Ако пациентът усеща парене и болка, тогава трябва да обезболить парцел с такова име.
 4. Электрокоагуляция. При този метод се използва изгаряне на папиломи с помощта на електрически ток. При това се контролира от силата на тока и не се допуска увреждане на околните кожни на кориците. Но се изисква локално облекчаване на болката.
Прочети още  Фиброма на гърдата

Папиломи на шията може да се премахне хирургически метод

Медикаментозно лечение

Освен основното лечение под формата на пълно премахване на папиллом е необходима лекарствена терапия. Механизмът на тяхното действие се основава на бактерицидном, противовирусном ефекти и разрушающем действие на новообразование. За пълен ефект се изисква да се придържат към условията, посочени в инструкции.

Най-голяма ефективност притежават следните лекарства:

 • Криофарма;
 • Веррукацид;
 • Ферезол;
 • Оксолиновая мехлем;
 • лекарства със салицилова киселина в състава;
 • екстракт от жълтурчета;
 • молив Ляписный.

При прилагането на външна терапия трябва задължително заедно с нея се прилагат имуностимулиращо лекарства. Това ще се отрази положително на цялата терапия. При това трябва да помним, че папилломавирус – инфекциозно заболяване, което може да передаться членове на семейството. Затова пациентът трябва да се ползват индивидуални средства и вещи за лична хигиена, както и да се предприемат мерки за укрепване на тяхното здраве и защита на силите.

Народни методи

Използвате нетрадиционную медицина е възможно само след консултация с вашия лекар и в случай, ако след диагностика на липсата на онкозаболевания.

За премахване на папиллом често се препоръчва да се прилагат сок от жълтурчета. Той cauterizes новообразувания, и те постепенно умират. Прилагат този инструмент трябва да е с повишено внимание, тъй като могат да бъдат изгаряния. При големи наростах възможно изоставяне следи.

Сок от жълтурчета – един от народните методи на лечение, папиллом на шията

Може да се правят превръзки с каланхое или алое. За тази част от листа придават отрязани до папилломе и затегнете лейкопласт. Променят всеки ден на превръзки. 2-4 дни образование ще започне постепенно да отпаднат.

Чесън или лук да се прикрепя към наросту нарязани надолу и закрепете лейкопласт в продължение на 3-5 часа. Ежедневно се поставят подобни джаджи.

Можете да приготвите крем от орехи. За това се смила зелени орехи и добавете към тях, керосин в съотношение 2:1. Маса разбърква се и се съхранява на тъмно и сухо място за 3 седмици, след това прецедете и нанесете на папиломи по два пъти на ден. Да се съхранява това лекарство в хладилника.

Мерки за предотвратяване на

В този случай, мерките за превенция са само в поддържането на хигиенни норми. Т.е. не е необходимо да се ползват чуждите вещи – кърпи, бельо, дрехи и други. Също така трябва да повиши имунитета – да спортуват, да се хранят правилно, повече посещения на открито.

Освен това, трябва да помним, че не може перевязывать папиломи конец, отсече или си ги направите сами. Това може да доведе до различни видове усложнения.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *