Заради което се появяват папиломи

Малки брадавици (като тумори) обикновено се нарича папилломами заради външния си вид. Те могат да произрасти в ракови образувания, за сметка на вирусен произход. Образуващ се в ръцете на брадавици или краката, обикновено, не израстват в ракови образувания. Ако папиллома се формира по половите органи или по стените на гърлото, след това, можете да канцерогенной (злокачествен).

Какво е папиломи?

Папиллома тумор е доброкачествен, която, както е известно, се разраства във външна посока. Тя пуска клонка, като тумори, които могат да се развият в тялото на абсолютно различни места. Най-честите места за папиломи могат да бъдат шиен отдел, гърди (горна част), зоната на слабините и подмишниците.

Тумори не са ракови, така че не са изпълнени нищо опасно. Папиллома подлежи на операция, само тогава, когато тя става дискомфортной или болезнено.

Папиллома внутрипротоковая напълно се развива в млечната жлеза. Тя расте вътре в тъканите на млечната жлеза и стига до размери, малки брадавици. Се състоят в повечето от влакнести тъкани, образовавшись по внутренностях на млечните канали.

Причина за заразяване с вируса папиллома

Причини за заразяване на папиллома вируса може да се дължи на:

 1. Основната причина за появата на HPV може да се нарече отслабване на организма, причините за което, може да се превърне в прием на лекарства, например антибиотици, продължителни заболявания.
 2. Голямо количество токсини в човешкото тяло, което често се среща при възрастните хора, така също може да послужи като появата на вируса.
 3. Голямо количество стресови ситуации. Така че, както е известно на всички, че стрес провокира много и различни заболявания.
 4. Необезопасен секс. Това заболяване се отнася до полово ПРЕДАВАНИ болести (болести передающиеся по полов път).
 5. Прехвърляне папиллома на вируса от майката на детето при раждането.
 6. Прехвърляне на вътрешните, чрез контакт с вече заразен човек, при контакт на лигавиците, или заразени части на кожата. Толкова често срещаният начин за предаване е използването на чужди средства за хигиена, дамско и спално бельо.

Хората с наднормено тегло и повишено изпотяване, така се поддават на риск от заразяване.

Симптомите на папиломи

Разкриват папиломи по тялото е много просто, т. к. те имат характерен външен вид. Всеки вид папиллом различен външен вид и различни появата на симптоми.

Прочети още  Ефективни ли свещи миома?

Към общите симптоми на появата и разпространението може да се дължи на:

 • Сърбеж.
 • Болка и изтръпване. Болката може да възникне, ако папиллома произход на подвижном място, където могат да бъдат постоянно докосвате дрехи или бръснач, например. До тези места може да се дължи на горния клепач, подмишниците, ингвинална зона или областта на ръцете, пръстите на ръцете или на сключен.
 • Зачервяване на кожата. Този симптом говори за това, че отива на възпалителен процес.
 • Промяна в цвета на кожата. Цвят папиломи могат да варират от телесен цвят, който не се различава от цялата кожа, така и може да бъде розов, светло розов и дори тъмно-кафяв.
 • Огрубение на кожата.

Бързото увеличаване на размера на вече съществуващата папиломи, може да се говори за това, че папиллома прероден от доброкачествена в злокачествен.

Диагностика на папиломи

Диагностика на човешки папиломен се извършва, в случай на възникване на сърбеж и парене в областта на половите органи, при затруднено дишане, различни видове секрети от половите органи, в случаи на поява на чужди образувания по кожата, в устната кухина.

Хората, водещи активен сексуален живот с много партньори препоръчва се редовно минава на медицински преглед. Към днешна дата, знае няколко техники за диагностика на папиломи с различна степен на ефективност.

Най-лесният и най-често е визуален медицински преглед венеролога или дерматолог с прилагането на кольпоскопии, при който се извършва за откриване на видими признаци на заболяване.Този метод не позволява да се установи болест в ранен стадий.

 • PCR-диагностика на ДНК на вируса;
 • провеждане на Digene-тест;
 • посоката на УЛТРАЗВУК и MRI;
 • в редки случаи се прилага ПАП тест.
Прочети още  Аденом на хипофизата на мозъка

Видове папиломи

HPV (човешки папиломен вирус) има около 100 различни щамове.
Видове папиллом класифицират по външни характеристики, цвят, размер, структура, и по тяхното местонахождение:

 1. Папиломи обикновени или прости. Този вид най-често възниква на дланите и пръстите на ръцете на човека, при появата на папиломи започва парене, а след това започва растеж шарообразной тумори. Цвят на папиломи по тъмно, а размерът е от 1 мм до 1 виж
 2. Папиломи го произвеждат. Този вид се появява на стъпалата и може самостоятелно да изчезнат. Около 1-ва папиломи често се появяват малки мехурчета, които спират в нови папиломи.
 3. Папиломи плоски. Те са много малък размер, изпъкват над кожата до няколко милиметра. Много често при момичета се появяват в кухината на шийката на матката.
 4. Папиломи подобни на нишка. Този вид папиллом продълговата форма на тънка дръжка и започва да се появява при хората след 40 години. Те започват да се появяват на шията, клепачите, на гърдите.
 5. Генитални папиломи. Сосочковидные папиломи могат да се появяват върху тялото като одиночно, така и на цели групи. Цвят – телесно-розов.

Методи на лечение

Папиломи се третират по два начина:

 • Народни;
 • Медикаментозными.

Народни начини на лечение на папиллом:

 • Цветя жълтурчета и сокът на това растение трябва да размельчать в хаван и обилно се избърсват засегнатата област;
 • Касторное масло се приема както вътре, така и нанася върху засегнатите части на тялото;
 • Дървесна пепел, необходима за изсушаване на интимна зона както при мъжете, така и при жените;
 • Гъби «булка», варено в меден разтвор. Гъбички след готвене неподлежащи на рециклиране, а получената течност се нанася няколко капки към зоната на поражение. Такива противопоказания този метод, преди употреба е необходимо да се изясни, дали няма негативни реакции на организма на гъби;
 • Смачкани листа на орех (50 грама) биват изяждани от по 5 грама дневно;
 • Чай на базата на диви билки (чебрец, motherwort, липа, маточина и т.н.);
 • Смес от орехи и бадеми с мед се използва и като чай.
Прочети още  Внутрипротоковая папиллома

Медикаментозно лечение папиллом включва:

 • Электрокоагуляция;
 • Криодеструкция;
 • Лазерно отстраняване;
 • Химудаление.

Хапчета, мазила и други лекарства, които допринасят за отказване на развитие на болестта не съществува.

Като премахване на папиломи по тялото

Начини за премахване на папиллом много, към тях се отнасят:

 1. Отстраняване с помощта на хирургически скалпел. Лекарят скалпел изрязва папиллому, а след това се прави превръзка.
 2. Отстраняване с помощта на лазерен скалпел. Това е най-безболезнен начин за избавяне от папиломи, те се отстраняват от кожата, не само отгоре, но и заедно с корените, т.е. отвътре. Това е много ефикасен начин, при него няма кръвоизливи, усложнения и няма ограничения в размери удаляемых папиломи.
 3. Отстраняване с помощта на криодеструкции – при този метод на папиллому действа течен азот, а след това, на мястото на папиломи се появи коричка, но под кожата на всички така, остава в корените, а съответно по-голяма вероятност, че папиломи се появи на това място.
 4. Отстраняване с помощта на действието на електрически ток върху засегнатата част от кожата. След тази процедура няма кървене, под действието на ток тя спира, също няма да останат и белези.

При възникване на израстъци трябва веднага да се обърнете към лекар. Той ще определи вида на папиломи и ще вземе ефективни начини за лечение.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *