Възможно ли е да се откъсне папиломи?

Папиллома – това е доброкачествен тумор, който се намира в кожата на човек. Натрупването на папиллом е грозен, отколкото доставя дискомфорт господаря си. Човек започва да се колебаеш външния си вид. Но с изключение на външния дискомфорт, папиломи могат да носят и заплаха за прераждане в злокачествен тумор.

Нараняване и отделяне папиломи може да предизвика такъв преход. Но това се случва рядко. Най-често надрыв папиломи придружени от потемнением си, след това усыханием и самостоятелен отхвърляне. Но това не трябва да води към експеримента самостоятелно психически тормоз, смъкне, перевязывания за това образование. Не винаги всичко може да свърши добре.

Причина за образование папиллом

Откъде идват тези тъмни и бледо розови израстъци по кожата си? Това е причината за появата им? Всичко поради един микроскопичен вирус, името на когото HPV, това е човешки папиломен вирус. Неговите проявления, израстъци върху кожата, може да се види в тялото на много хора. Най-популярно място за папиллом – това са ръцете, лицето, врата, слабините, под мишниците, на клепачите, на половите органи и мазен.

Заразено HPV могат да бъдат дори хората, кожата на които няма папиллом, но вирусът е в организма е налице. Да се предпази от него изцяло е много трудно. Всеки втори човек на планетата е носител на човешки папиломен вирус. Можете да получите чрез:

 • Сексуален контакт;
 • Пожатие ръце, при наличието на микро рани на ръцете;
 • Общите неща;
 • Посещение на обществени сауни и бани;
 • Процедури в салони за красота: маникюр, педикюр, масаж, татуаж и др;
Прочети още  Как бързо да се спре кървенето, миома?

Попаднал в организма, вирусът не се проявява. Той може да остане в организма с години и дори десетилетия наред, до момента, докато по някаква причина имунитет не отслабва. И тогава в организма и се появяват различни новообразувания.

По време на заболявания, стрес и неправилен начин на живот тялото, произвеждан интерферон, насочва към борбата с различни инфекции и тогава имунитета пада, човек отслабва. Се противопоставят на вируса папиломи, той вече няма сили. А също и причината за появата на ледени висулки по тялото могат да бъдат хормонално промяна в период на преход в юношеството е период, а също и менопауза и бременност. В това време в организма на човек се случва хормонален прилив, който се отразява на общото състояние на човека.

Появата на папиллом при деца говори за това, че заразяването може да се случи по време на раждане. Преминавайки през влагалището болни майки, детето е изложено на вируса на ес.

От опасен човешки папиломен

Доброкачественность папиллом понякога се променя на злокачественность. Това става в случаи, когато новообразование има в своята структура онкоген. Не всички видове образувания съдържа му, а само около пет вида.

В други случаи папилломатоз носи външен дискомфорт. Отнасяйте папиломи причиняват болка по време на ходене поради нараняване.

Често новообразувания се образуват именно на места, където могат да натираться дрехи, нараняваме, изложени на раздразнение. Това всичко се отразява неблагоприятно на новообразовании.

Какво ще стане, ако на разстояние папиллома

Човек може случайно да открие, че папиллома, която е по тялото му дълго време, някъде delas. Сама по себе си тя няма да си отиде, най-вероятно, тя се откъсна. Ако на мястото на миналата образование не е останало зачервяване или кровоточащей рани, а след това можете да благодаря на тялото си за това, че той сам да се справи с вируса, и всичко е приключило благополучно.

Прочети още  Хигрома крака

Да бъдеш, дълги години на кожата на човек, папиллома е подложен на атака на имунната система на нея. Ако след случайно изтриване не възникват никакви проблеми със здравето, може да се радва на това, че имунната система след победата над вируса.

Не може самостоятелно да извършват всички манипулации с новообразованиями на тялото.

Най-често излизам папиломи, които са разположени в областта на шията. Те са най-изложени на травмированию бижута и яка част от облеклото. А също така, склонни към отрыву папиломи с тенденция да расте и воспаляться.

Възпаление и растежа на тумори предизвикват:

 • Хормонални препарати;
 • Стрес, депресия, нервен срив;
 • Генетично предразположение.

Ако са открити промени папиломи (количество, цвят, форма), тогава не трябва да се бавя с отстраняването му. Но това е отстраняване трябва да се извършва в медицински центрове под контрола на престижна специалисти, които имат голям опит за отстраняване на новообразувания, умения и модерно оборудване.

Какво да направя, когато се откъсна папиллома

Всеки опит да се отърве в домашни условия от новообразувания са строго забранени. Това трябва да запомни всеки човек и да не прибягват към един или друг начини за самостоятелно отстраняване на тумора. Но ако случайно настъпили разликата натрупване или той травмировался и надорвался, е необходимо:

 • Обработва място антисептик;
 • Закрепете на това място стерилна превръзка или лепило;
 • Да отида на среща с вашия лекар.

Лекарят ще раната, провеждането на необходимите медицински действия, и ще вземе анализ за определяне на злокачествено заболяване папиломи.

Но не си струва да изпадате в паника, тъй като голяма част от подобни случаи завършва самостоятелна лечебна рани.

Папиллому, выросшую на тялото, най-добре е да изтриете медицински начин, за да не се притеснявате за това, че тя може да застраши живота. Направи трябва да е навреме, за да не изпитвате дискомфорт от нараняване и външния вид на това натрупване.

Прочети още  Папиллома в гърлото

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *