Высокодифференцированная аденокарцинома

Высокодифференцированная аденокарцинома е една от най-лесните, но опасните видове рак. Въпреки факта, че тя сравнително лесно може да се излекува, неговото развитие протича по скрит начин. Затова разкриването на тази болест често се случва в късен стадий, което значително намалява положителна прогноза и ефективността на лечението му.

Структурата на клетки высокодифференцированных злокачествени новообразувания е определена сходство със структурата на здравите клетки, засегнати органи. Дори и в условията на лабораторията не винаги успяват да се разграничат от нормалните тъкани от поразените. Основният критерий за разграничение е удължена форма на ядрата. Във връзка с това, че раковите клетки са много подобни на здравите клетки на тялото-мишена, заболяване не може да се разпространи и в други тъкани. При тази патология появата на метастази се случва само в 1-4%.

Това злокачественное новообразование може да се случи на всеки орган, но най-често тя се развива в дебелото черво или на маточном эндометрии. Дори въпреки факта, че като цяло прогнозата за лечение на такава патология положителен, не трябва да забравяме за нея опасност и е необходимо своевременно началото на специална терапия.

Основните причини за появата на заболяването

Има много фактори, които пряко или косвено могат да повлияят върху развитието на рак на процеса.

Най-новите данни, получени в резултат на задълбочени научни изследвания, показват, че развитието на высокодифференцированной аденокарциномы зависи от съвкупност от фактори:

 • Наследственост и генетична предразположеност;
 • Редовната консумация на продукти и вещества, които са канцерогенни;
 • Злоупотребата с алкохол и табакокурение;
 • Възрастта за пенсиониране;
 • Наличието на фонови заболявания, които притежават собственост да се израждат в онкологията, ако вие;
 • Постоянни физически изтощение, а също така редовно нервно пренапрежение;
 • Чест контакт с някои канцерогенни вещества и излучениями;
 • Нарушения на функционирането на ендокринната система.
Прочети още  Ацинарная аденокарцинома на простатната жлеза, точки по Глисону

Има някои заболявания на органи, възникващи непосредствено преди появата на злокачествени новообразувания. Например, высокодифференцированная аденокарцинома на дебелото черво се появява на фона на наличието на пациента за неспецифични форми на улцерозен колит или болест на Крон.

В същото време, злокачествени тумори на яйчниците са следствие от развитието на аденокарциномы на стомаха. Тази форма на рак се нарича рак Крукенберга. В белите дробове може да се появи като начална огнище на рак, така и да се появяват метастази.

Особености на проявление на болестта

Основните симптоми на различни видове аденокарцином почти не се различават един от друг. Неспецифични клинични прояви се появяват на по-късните етапи на развитие на болестта. Въз основа на това, аденокарцинома, че се различава сходна структура с нормални тъкани орган, се развива без никакви симптоматических прояви, което усложнява процедурата за идентифициране на този рак се грижат патология. По тази причина положителни перспективи за лечение на тази болест е относителния статус.

Высокодифференцированная аденокарцинома се характеризира с проява на основни симптома, идващи от главния фокус на развитие на тумора. Едновременно с това, съществуват някои признаци, които са характерни за всеки тип аденокарцином:

 • Бързо намаляване на теглото до състояние на пълно изтощение на организма;
 • Повишена температура на тялото без видими причини, това състояние може да продължи няколко дни;
 • Появата на болезнени усещания в областта на локализацията на тумора;
 • Влошаване на мускулния тонус и умора дори и след минимални физически натоварвания;
 • Устойчива тенденция към влошаване на общото здравословно състояние при липса на характерните симптоматических прояви.

Процеса на откриване на заболявания

Процедурата за диагностициране на болестта започва с съпоставяне на клиничната картина с тази на пациента оплаквания. Освен това, пациентите трябва да преминат на анализ на урината, изпражненията, кръвта, както и при необходимост да се подлагат на такава процедура, като:

 • Изследване с ултразвук, се предполага, че засегнатите от болестта орган;
 • Отдаване под наем на тъкани на засегнатия орган за провеждане на хистологичен проучване на обект наличието на злокачествени клетки на рак;
 • Изследване на дебелото черво с помощта на пальцевого метод, при налични данни за възможно сити онкологичен поражение на червата;
 • Проучване на състоянието на лигавицата на червата чрез прилагане на специален медицински сонда;
 • Рентгенова снимка областта на червата;
 • Ултразвуково изследване ректальным начин;
 • Провеждане на рентгенография при наличието на съответните показания.
Прочети още  Папиллярная карцинома на щитовидната жлеза

Основните методи за лечение на патология

Высокодифференцированная аденокарцинома се лекува с едновременното использованиям три терапевтични методи. В отделни случаи може да се прилага успешно само един метод. В същото време в отделни сложни случаи дори използват три методологии не води до никакъв положителен резултат.

Лечение за тази болест често включва хирургическа намеса. Част от тъканите, засегнати от ракови клетки, се отстранява заедно с околните нейните институции, което помага за намаляване на вероятността от възникване на рецидив. За окончателното възстановяване на пациента допълнително се използва курс на химиотерапия.

При използване на специални препарати, съществува голяма вероятност от появата на странични ефекти. При отказ на пациента от прилагането на химиотерапия се увеличава възможността за повторна поява на злокачествени новообразувания с по-нататъшното му прогресия.

При навременно откриване на заболяването, както и прилагането на съвременни ефективни методи на лечение, прогнозата за пълно възстановяване на пациента като цяло е положителен.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *