Внутрипротоковая папиллома

Внутрипротоковая папиллома на млечната жлеза е благоприятен образованието. Възниква от клетките на епитела в млечния кадри. Нейната лесно да се нарани и да предизвика кървене, което, от своя страна, може да доведе до некроза на тъканите. Лечението трябва да се извършва своевременно, пациентката е длъжна да спазва всички препоръки на лекаря.

Какво е това

Гръдните жлези са съставени от няколко скилидки, които са разделени свързващи разделители достатъчно плътна и масивна структура. Филийките се формират ацинусами, в рамките на които се минават канали с много разклонения.

Выстилаются тръбите и ацинусы слоеве клетки. Тези слоеве са само два. Един слой е външна и съдържа мускулно – епителна клетки, които се намират на базалната мембрана. Вторият слой е вътрешен. В него са разположени тръбите големи размери, които се състоят от епителните клетки с цилиндрична форма. Освен това на разположение са малки канали, стелящиеся кубични эпителиальными клетки. Канали на млечната жлеза от този епител выстилаются под формата на папиллом. Образуването им се случва в протоках на млечната жлеза.

Папиломи — това е наростики с сосочковыми разрастаниями вътре. Имат те крак от фиброзни влакна. Новообразувания достатъчно плътна структура със заоблен постройка. Те са достатъчно ясни граници, а размери в диаметър достигат от 3 mm. сантиметра на 2 — 3.

Новообразувания могат да бъдат много, а могат да бъдат и в определената форма. В зависимост от тяхното местонахождение ги разделени на централни, периферни, атипические.

Причини

Внутрипротоковая папиллома на млечната жлеза най-често се намира в разширените протоках на фона на дифузни или сферографитен фибро – кистозна болест. Основната причина за възникване – това са хормонални сривове в организма на жената. Този Дисбаланс може да бъде предизвикана от следните фактори:

 • повреди в хормоналната сфера, в областта на яйчниците;
 • миома на матката;
 • възпаление на придатках и в эндометрии;
 • изкуствена намеса в процеса на бременност, прекъсване на бременността;
 • хирургически операции във вътрешните полови органи;
 • липсата на кърмене след раждането;
 • постоянен стрес, напрежение в работата, за провал в личния си живот;
 • пубертет при момичетата;
 • менопауза;
 • прием гормонозаместительных лекарства;
 • наследствен фактор;
 • вредните навици (алкохол и цигари);
 • превышенная телесното тегло;
 • проблеми с щитовидната жлеза;
 • гормонопродуцирующие тумори.

Най-голям риск са изложени на жените на зряла възраст, не рожавшие деца и злоупотребляющие алкохол, а също така пушачите и не са физически активни.

Признаци и симптоми

В случай, че образованието е малко, а след това жената може да не го усетим. А също и периферните папиломи не винаги дават за себе си да знам. Внутрипротоковая папиллома централна локализация се проявява под формата на патологични секрети от зърната. Те могат да бъдат доста ограничени по състав, а могат да бъдат по-умерени или дори в значително количество. Цвят на тях също е различен, от светло (серозен) до млечно – бял. Понякога може да се наблюдава зеленикав или кафяв оттенък.

Ако в секрети се намират частици на кръвта, а това е сериозна причина за безпокойство, тъй като на лекаря, така и най-пациент.

При значителна опухолевом поражение на тъканите папиломи може да се определи на допир. С ръце могат да пипат округлое движещ безболезнено уплътнение под формата на плътен и еластичен образование. При натискане на тази подуване на зърното се отделя течност. След излизане на течност размера на тумора може значително да намалее.

Прочети още  Рициново масло от папиллом

Често около цистаденопапилломы възникне възпалителна инфилтрация с последващо формиране на дебели фиброзни стени. Поради това туморът става по-гъста, по структура и по-изразени по очертаниям. Освен това, при натискане на жената се чувства лек дискомфорт, а понякога и болезнено усещане.

Лечение на

За да се назначи адекватно и ефективно лечение, трябва да се проведе цялостна диагностика на млечните жлези на пациентката. Диагностирование внутрипротоковой папиломи позволява да се определи мястото на нейното локализация, характер на развитие и възможността за лечение без хирургическа намеса. Диагностични методи могат да бъдат следните:

 • Пальпация на гърдите. Лекарят прощупывает млечните жлези при първичния преглед на болния и прави съответните изводи за необходимостта от диагностични дейности от различен характер.
 • При секрети от зърното трябва да се проведе цитологическое проучване. Взима се намазка от зърното и се проучва неговата клетъчна структура.
 • Мамография и ядрено-магнитен резонанс. Определя местоположението и формата на папилломного образование.
 • Дуктографиия или галактография. При този метод се въвежда рентгенконтрастный разтвор в централен млечен канал, разкриваща се на соске. След това трябва да се свържете маммографическое проучване.

Заболяването се смята за предраковым, така че напълно изключва вариант на народното лечение или прилагане при лечение само с медикаменти.

При внутрипротоковой папилломе на млечната жлеза е допустимо само оперативна намеса под формата на секторна резекция. В хода на тази операция се отстраняват всички патологични тръбите и тъкани. Извършва процедура под местна упойка. Хирург отбелязва линия на ниво и иссекает, премахване едновременно всички патологични тъкани.

След вычищения на тумора се извършва спиране на притока на кръв и се налагат шевове. Отдалечени тъкани се изпращат на гистологическое изследване за изключване на проявившихся ракови клетъчни структури.

Прочети още  Човешки папиломен 31-тип жени: симптоми, причини и лечение

Внутрипротоковая папиллома на гърдата трябва незабавно да бъде отстранен. Лечение на традиционните методи е недопустимо. За начало специалист обследует жена и провеждането на проучване на симптомите, я тормози. Колкото по-рано патология установих, толкова по-ефективно ще бъде проведено оперативното лечение.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *