В някои случаи премахването на папиллом течен азот се смята за ефективен метод?

Папиломи са не само неприятен козметичен дефект, но и патология, която може да доведе до рак. Така че човешки папиломен вирус (HPV) се нуждае от специално лечение, включително пълно иссечения израстъци. За това са разработени множество методи. Премахване на папиллом течен азот е най-популярно, ефективно и безболезнено.

Принципът на действие на течен азот

Течен азот отдавна се използват в козметиката за премахване на брадавици, папиллом, терапия против акне. Физически свойства на азота предполагат ефективно отстраняване на проблеми, при този уважение към кожни покровам. Течният азот се използва не само в козметиката, но и в основата на медицината за справяне с различни проблеми, включително премахването на ерозия на шийката на матката. Особеност на метода е въздействие върху кожата на занижени температури, тъй като веществото в това състояние има температура 196 градуса. Именно с негова помощ се постига терапевтичен ефект от криотерапия (въздействие на течен азот).

При поражение на организма на човека HPV на повърхността на кожата и слизестите мембрани се появяват израстъци във вид на папили или цветчета карфиол. При замразяване образувания с течен азот се случва също и отлагане на съдове, намиращи се във вътрешността на папиломи, при това те придобиват бял цвят. Това също така означава, че с кислород вътре образование е перекрыто. От това, че под въздействието на ниските температури се случва хипоксия съдове и в папиларна тъкани, новообразование спира развитието си. Накрая се отървете от този на огнището на болестта помага на имунната система, която насочва лимфоцити, които отторгают омертвевший слой на епидермиса на мястото на образование.

Самата процедура е работа на новообразувания активно вещество, с помощта на специален апарат или апликатор (покрива с памучна свещ пръчки, тампон). Най-точното и ефективно въздействие се извършва с помощта на апарат, който има различни съвети и с корекция на дозата на активното вещество. При използване на аппликаторов възможно неравномерно разпределение на криопрепарата и твърде дълбоко проникване в кожата воалите, което може да доведе до увреждане на здравите тъкани или слабо изложени на новообразование.

Показания за провеждане на процедури

В основата на папиллярные образование представляват косметологическую проблем, че носи психологически дискомфорт, особено, ако локация израстъци се намира на видно място – шията, зоната на деколтето, лицето. С помощта на криотерапия, може лесно да се отървете от този проблем. Въпреки това предварително, преди посещението на козметик трябва да се консултирате с дерматолог и онколог, за да разберете характера на образованието и възможност за отстраняване на техните данни метод. Има ли нужда в премахването на папиллом се определя индивидуално. Показанията за прилагане на този метод са:

 • бързото разрастване на образувания;
 • разпространението на папиллом на места честото нараняване (в областта на шията, в подмишниците, между пръстите на краката);
 • склонност израстъци до чести кървене;
 • прием на хормонални препарати;
 • влошаване на качеството на дейността на имунната система.
Прочети още  Избавляемся от папиломи в домашни условия

Премахване на папиллом течен азот е показано ако папиломи често в места на честото нараняване на

Особености в провеждане на процедура криотерапия

Въпреки че в днешно време почти във всеки косметологическом кабинета да премахнете папиллярные новообразувания с помощта на криотерапия, но специалисти силно препоръчват предварително да се консултирате с дерматолог и онкологом, както беше казано по-горе. Премахване на папиллом може да се извършва без обезболяване, така и с използването на местна упойка. Един безболезнен метод се използва в случаи, когато отстраняването новообразование се случва на места с голяма чувствителност (половите органи), наличието на големи кичури папиллом или големия им размер, както и при ниско болевом прага на пациента. За премахване на болезнено усещане се използват местни анестетици – Новокаин или Лидокаин. Нататък процедурата се провежда в следната последователност:

 1. Специалист, провеждане на процедурата, предупреждава пациента, че е възможно появата на неприятни усещания (болка, жжений, изтръпване), което е абсолютно нормално. След което пациентът избира, за провеждане на процедура, с упойка или без нея. В случай на избор на аналгезия място отстраняване на обработват анестетиком и се оставя да престои необходимото време.
 2. Специалист замръзва новообразование апарат или апликатор. Контактирование с криопрепаратом трябва да премине не по-малко от 3 пъти. Нанасяне на течен азот се извършва в рамките на 30 секунди, след което се прави почивка от 1 минута. Ориентация на въздействието се случва, тъй като в самата папиллому, така и на кожни воалите около нея, за да унищожи напълно корен на образованието и предотвратяване на нова поява на същото място.

Продължителността на процедурата може да варира в зависимост от всеки конкретен случай. Така тя зависи от размера на новообразувания, количеството на образувания в един избрания от вас място, им разновидност. Също така има значение местоположение папиллом. В места, където кожни воалите по-леко, например интимни места или клепачите, време на експозиция не трябва да бъде дълъг, но при този брой на подходи може да бъде увеличена.

Прочети още  Жълтурче за премахване на папиллом

Странични ефекти

Странични действия след тази процедура не е отбелязано. Изключение е неприятни усещания, както и пигментирование на кожата вследствие на прекомерното излагане на нея ултравиолетови лъчи. Ако папиломи са разположени на скалпа, то при тяхното премахване е възможно увреждане на точката на растеж на косата, заради това, което се случва на местно оплешивяване.

Премахване на папиллом на течен азот няма странични ефекти

При изтриване на папиллом дълбочина повече от 2 мм се изисква от местния анестезирование. В места, където кожата е по-тънка и нежна (устните, клепачите) често се образува оток. За лечение се използват средства, съдържащи стероиди.

Още една неприятна последица на тази процедура е хипопигментация и хиперпигментация.

Възможните усложнения и последици на процедурата

Риска за развитие на различни усложнения след провеждане на криотерапия е минимална, процедурата се смята за безопасна. Основният негативен ефект след процедурата е излагане на студ кожни воалите и възпалителни процеси, които могат да се развие, защото за това. Възможна причина за тяхното развитие е увреждане на формирана кафяво или синьо мехур по време на миене в банята или при самостоятелна вскрывании. Ако в зоната, където се случва възпаление, получава инфекция, тогава може би нагноение. В този случай е необходимо спешно да се обърнете към специалист за квалифицирана помощ.

В зависимост от професионализма на специалиста, който провежда криотерапию, се дължи на по-нататъшното лечение и риска от повторна поява на папиломи. При внимателна обработка на корените образование възможността за връщане на папиломи на същото място е минимална и практически невъзможна. Ако няма възможност за проверка на качеството на предоставяните услуги, е по-добре да изчака с провеждането на премахване и по-внимателно да се подходи към намирането на надежден клиника.

В рехабилитационния период след криотерапия

След изтичане на възстановителния период от криотерапия, не остава следи и белези, се наблюдава пълно заздравяване на тъканите. В края на обработка на мястото на слани, се наблюдава подуване и неприятно усещане при контакт със странни предмети. В място за обработка на течен азот се формира син балон, изпълнен с сукровицей. — Не може да анализирам (пробива, рено) за вътре, за да не попадне инфекция, по-Късно балонът сам се разрушава и на нейно място се образува коричка. Също така не може да стреля, при пълно зарастване тя се отклони от себе си. След известно време старите клетки умират на място прижога остава слабо-розов отпечатък, който постепенно изчезва.

Прочети още  Как да премахнете папиллому конец?

Продължителност на клиниката период варира от няколко дни до 1 месец. Този срок зависи от индивидуалните особености на организма. За възстановяване е по-скоро е необходимо да се придържат към препоръките на лекуващия лекар, които той по повод на рехабилитационен период.

Основните препоръки включват:

 1. През първите 1-1,5 седмици, докато напълно не ще отидат кафяво, не може да се ползва никаква козметика (не е декоративна, нито ухаживающую).
 2. В рамките на 3 дни след отстраняване на папиллом не на място обработка убивам.
 3. На първо време трябва да се избягват силни слънчеви лъчи, но след изтичането на полагаха период, когато могат да се ползват козметични средства, използвате средства с SPF-защита.
 4. Ако лекарят наложи превръзка, а след това в нея не може да стреля до пълно изхвърляне на кафяво и не може да провокира отхождение кафяво себе си.

След отстраняване на папиллом течен азот 1-1,5 седмици не може да се използва козметика

За ускоряване на процеса на регенерация използват гидрокортизоновые мазила. За да следите от изчистени папиллом колкото се може по-бързо са изчезнали, както и за предотвратяване на появата на пигментни петна, трябва да се използва слънцезащитен крем.

Противопоказания

Не във всички случаи може да се прилага криодеструкцию. Противопоказания за използване на този метод е:

 • възпалителните процеси, протичащи в организма;
 • различни инфекциозни заболявания;
 • хронични заболявания, които се намират в острата фаза;
 • някои видове кожни заболявания.

Не се препоръчва отстраняване на папиллом с помощта на течен азот в случай, че има подозрение или има диагноза онкозаболевания. В редки случаи се наблюдава отрицателна реакция на студ – индивидуална го непоносимост.

Освен криотерапия, може да се прилагат други методи за премахване на папиллом: отстраняване на хирургически, электрокоагуляцией, лазерно премахване радиоволновой процедура.

В момента фармацевтичните компании, които произвеждат лекарства с течен азот от (Вартнер Cryo, Криофарм), използването на които се приема в домашни условия. При това лекарите говорят за този продукт е изключително категорично и не се препоръчва да се прилагат сами. Най-негативен ефект от подобна процедура може да се превърне в силен изгаряне, поява на възпалителен процес. Освен това, подобни средства са противопоказни за бременни, кърмещи и деца.

Течен азот, както и другите подобни на него вещества разрушават структурата на папиллом. Освен това, е на мнение, че излагането на ниски температури допринася за изграждане на имунитет. Това също помага за лечение от папилломавируса човек. В резултат на криотерапия намалява въздействието на вирус и повишава съпротивителните сили на организма патология.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *