Тубулярная аденом на дебелото черво

Тубулярная аденом на дебелото черво има още едно име, това е полипоидная аденом. Първоначално е доброкачествен процес, който при липса на подходящо лечение е прероден в онкологията, ако вие. Достига тумор 1 см в диаметър и се развива на фона на аденоматозных полипи.

Причини

Надеждна причините за появата на полипи в дебелото черво не е установена. Лекарите предполагат, че важна роля играе наследствен фактор. Още един аргумент лекари служат соматични заболявания, които могат да провокират появата на тубулярной на дпх.

Като второстепенни фактори влияещи на развитието на болестта, служат за следните нарушения в поведението на човека:

 1. Грешки в храненето, които нарушават работата на целия стомашно-чревния тракт. Употребата на концерагенов, мазни храни, ниско количество фибри намаляват подвижността на червата. В резултат на това страда микрофлора, което провокира появата на аденом.
 2. Лошата околна среда.
 3. Наличието на вредни навици.
 4. Дейност на човека, свързана с контакт с токсични вещества.
 5. Други-ЧРЕВНИ заболявания.
 6. Липса на физическа активност.

Симптоми

Полипоза в началото при малки аденомах протича без видими симптоми. Болестта може да бъде открита случайно, когато се извършва диагностика по други причини. С развитието на тубулярной аденом човек може да открие в каловых масите червени кръвни ленти. Но сривове в работата на стомашно-чревния тракт все още не са наблюдавани.

Когато полипи започват да расте имат подобни симптоми на заболяването:

 1. По време на дефекация в изпражненията се откриват мазен кръвни примеси.
 2. В областта на аналния отвор се усеща дискомфорт.
 3. По време на движение на червата се усеща болката в областта на ректума.
 4. В областта на задния проход се усеща сърбеж.
 5. Появата на запек или течни изпражнения.
 6. Болки в корема.
 7. Поради факта, че газове да преминават трудно от червата, се усеща подуване на корема.

Подобни симптоми могат да се появят както сами, така и да присъства в цялост. Ако сте открили у себе си поне един от изброените признаци, обърнете се за съвет към вашия лекар.

Диагностика

Въпреки сложността на диагнозата, тубулярная аденом на прямокишечного отдел не се среща толкова рядко. За да разкрие заболяване, трябва да се консултирате с лекар проктологу. Той първоначално инспектира на пациента и провежда пальцевое изследване на ректума.

Ако възникнало съмнение за наличието на тубулярной аденом, пациента е насочен към инструментално изследване.

Много ще се задават въпроса, защо не се раздават на кръв, изпражнения? При това заболяване подобен вид изследвания е неинформативным. Може само да разкрие наличието на соматического заболявания, по вина на което се появява аденом на дебелото черво.

Прочети още  Причини за появата на миома на матката

Ако аденом се намира в 12-язва на черво или на червата, тогава се прилага метод на УЛТРАЗВУК. Той дава пълна информация за местоположението на тумора. При тубулярной дпх сигмовидной черво ефикасен метод за откриване на болестта е сигмоидоскопия. В аналния отвор се вкарва мини камера, която може да изследва вътрешните органи, при това всички съдържанието им се показва на екрана на монитора на компютъра. С помощта на ирригоскопии се оценяват всички отдели на дебелото черво. Това е директна, на сляпо, спускащи се от червата и т.н.

Се случва, е, че споменатите по-горе методи по здравословни причини са забранени. В този случай се прилага магнитно-резонансната томография.

Лечение на

Лечението е хирургично характер. Зъбни аденом на дебелото черво също се отстранява оперативен път. Медикаментозно лечение в този случай е безсилен.
Когато полипите са вече отстранени, те са изпратени за диагностика с цел да се установи тяхната злокачествен характер. Преди хирургична намеса не винаги успява да разкрие рак, тъй като онкоклетки могат да бъдат разположени вътре в самите полипи. Когато туморът вече е изтрита, се провежда консервативно лечение.

Като усложнения при всяка операция, може би е началото на кървене, което може да се появи дори няколко седмици.

Народната медицина също така при тубулярной дпх дебелото черво е безсилна, тя не само не може да се спаси от болестта, но и е в състояние да влоши ситуацията, влачени по време и води до развитието на ракови клетки.
Ако образувания в дебелото черво по-малки размери, след което лекарите не вземат решения веднага ги изтриете. В този случай се избира тактика, наблюдение, когато пациентът постоянно наблюдават предмет на растеж на аденом. И само ако те започват да растат, извършва операция.

Прочети още  Как да премахнете папиллому конец?

В последно време популярен метод електрокаутеризация. Процедурата е много по-ефективно и по-безопасно обичайната хирургическа намеса. Но след процедурата трябва гистологическое проучване отдалечени тъкани.

Резекция с част от червата е необходима при злокачественном характер на образованието. Но преди се провежда частична ексцизия на засегнатата тъкан и извършва анализ за наличието на малигнизации.
Големи полипи се отстраняват части.

При откриване на полипи в аналния отверстии, за да ги премахнете с помощта на електрокаутеризация за непушачи. Тъй като на това място изцеление ще бъде дълъг и може да се развива усложнение.

Прогнози

Прогнозата на болестта ще бъде от полза, ако сте успели да открият аденому в началния етап на нейното развитие. Известно е, какво е новообразование с течение на времето се превръща в злокачествени. Затова трябва да се подлагат на профилактични прегледи при лекари от всички специалности.

Ако сте забелязали смущения в работата на червата, не правете самолечение, а за пореден път консултирайте се по въпроса с д-р.

След провеждане на операция за отстраняване на полип с размер повече от 2 см, се провежда контролна колоноскопия, с цел да се установи остатъчна тъкан. След това се наложи преглед на пациента на всеки 6 месеца, тъй като не изключи вероятността от рецидив. Но качествена резекция или електрокаутеризация те се случват само в 10% от случаите.

Не забравяйте за това, че тубулярная аденом на дебелото черво с течение на времето задължително ще прерасне в рак образование. Ако лекарят предложи да проведе операцията, не се отказвайте и не се надявам на чудо лекарства. Те не съществуват, само хирургическа намеса, може да освободи човека от аденоматозных на полипи в дебелото черво.

Прочети още  Фиброма на крак и неговите варианти

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *