Субмукозная миома на матката

Субмукозная миома на матката е тежко заболяване с изразени симптоми. По-рано, за да се отървем от тази болест, трябваше да изтривате детородные органи. Към днешна дата тази операция позволява да се поддържа функция за създаване на потомство. Признаци и причини за възникване на заболяването се крият както във външните фактори, така и във вътрешни. Лечението се назначава строго след диагностиката, проведена под ръководството на лекар.

Какво е това

Е доброкачествен тумор под лигавицата на миометрия, има свойството да растат в посока към матката. Това образование е много бързо се развива, прогресира и притежава ярка характеристика симптоматикой. За разлика от много други доброкачествени тумори субмукозная миома е доста често прераства в онкологично заболяване.

Устата тумори в матката особено опасен в този период, когато образование започва воспаляться и отделят процесите на здрави близките тъкани. Ако патология навреме не се започне лечение, тя ще се развие в организма и да се разпространява в други органи. Изпълнено е по всички възможни усложнения, включително и пряко от разкъсване на тумора и фатален.

Диагностирование патология на ранен етап ви позволява да вземете най-ефективният начин за лечение и избягване на усложнения и последици на поникване на тумор в здрави клетки и тъкани на организма.

Причините субмукозной миома на матката

Очевидна причина за заболяването е нарушаването на хормоналния фон на организма. Патология водят от няколко фактора:

 • Нарушаване на естественото тегло. Излишните килограми, или липсата на мускулната маса е често провокира разпространението на инфлуенца микрофлора в организма и причинява тумор в матката.
 • Физически натоварвания. Превишение на физическите възможности на организма води до изтощение на нервната и други системи на организма, че не е най-добрия начин отразява на заболяването.
 • Нервните претоварване. Стрес и пренапрежение, повтарящ се ден след ден, нарушават хормоналния фон и предизвикват прилив на патогенни бактерии.
 • Изходните манипулация. Неуспешни операции по време на аборт, спонтанен аборт.
 • Неконтролирани диети.
 • Дълъг прием на хормонални лекарства без подходяща консултация от специалист.
 • Наследствен фактор на заболяването.
Прочети още  Липом

Признаци и симптоми

В началните стадии На субмукозной миома на матката на жената не чувства никакви характерни признаци. Туморът започва да се захванат за мястото на локализация и се използва на мястото на бъдещото развитие. Докато миома не е определил мястото на закрепване на пациентката се чувства достатъчно добре, а при най-малкото отклонения в здравето на приписва това на недосыпу или умора.

При увеличаване на възли новообразувания жената явно започва да усеща следните симптоми:

 • дълъг и продължителна менструация;
 • болка и дърпане усещания в долната част на корема;
 • по време на менструация се наблюдават величина, петна от съсирена кръв;
 • понякога силни маточни кръвотечения, които е трудно да се спре приема на лекарства;
 • подуване на корема;
 • повишаване на температурата на тялото, без видима причина;
 • постоянна слабост, неразположение;
 • безплодие.

Колкото по-рано ще се проведе на диагнозата, толкова повече шансове пациента за възстановяване.

Етап субмукозной миома на матката

Субмукозная миома на матката може да има различни възли по размер, от тук излъчват следните образование:

 • разположени в самата маточна областта на възли, свързани помежду си с малко краче,
 • нататък миома може да достигне такива размери, че 50% от нея са в миометрии и директно на ръба на стената, при това новообразование вместо крака е снабдено с широк приложените към мястото на локализация на основа;
 • нататък образование може да се намира в повече от 50% от обема на цялото си съдържание и е разположено обикновено интрамурально.

В зависимост от текущия етап и размера на образованието предпише подходящо лечение. Във всеки случай, задължителна процедура е пълна и цялостна диагностика на заболявания.

Лечение субмукозной миома на матката

Най-добрият начин за лечение е консервативен подход към проблема. Медикаментозно лечение се използват, но задължително в комбинация с прием на гормоносодержащих средства. Народни техники на подход за лечение новообразувания и добре за себе си казват.

Прочети още  Липом – това е доброкачествен тумор

Образуването на по-голям от 5 см трябва да се третира с медикаменти, без хирургическа намеса. Оперативното лечение е противопоказано по причини, че това може да доведе до много неприятни последици, в резултат на нараняване на съседни тъкани на матката.

За създаване на оптимален хормонален фон пациенткам трябва да се пие такива хормонални лекарства, като «Золадекс» или «Декапептил Депо».

За намеса, се прилагат лапараскопию или гистероскопию. Лапараскопия се извършва през предната стена на коремната кухина, както и хистероскопия — през кухината на матката. При липса на достатъчно резултати от операцията се провежда пълно отстраняване на матката. При пълно отстраняване се прилага вагинално, б., както и лапароскопический достъп.

Электрохирургическая myomectomy се провежда, ако на възел и се намира на 1-ви или 2-ри етап.

Профилактика на миомата на матката

Много е важно да се наблюдава от гинеколог поне 1 път годишно. При това не трябва да се позволява на медицински аборт, злоупотребяват с приема на хормонални препарати и противозачатъчни средства.

Късни-раждания също са нежелателни, особено трябва да бъде внимателен към здравето си през периода на кърмене. Половите връзки с малознакомыми хора също са противопоказани.

Субмукозная миома на матката се наблюдава при много жени над 40 години. Всяка година заболяването е с тенденция към нарастване на броя на пациенток по-ранна възраст. Своевременната диагностика и лечение помагат да се лекува миому достатъчно бързо, ефективно и без последствия за организма.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *