Стадий на рак на гърдата

Ракът на млечната жлеза се превърна в най-често проекта заболяване сред жените последните тридесет години. Ако по-рано тя беше предимно дами в напреднала възраст, през последните години ракът активно идва на момичета в детеродна възраст.

Стадий на рак и техните признаци

Разделение на етап доста условна. Размери на тумора не винаги са критерий за всяка една степен. Всичко се оценява в съвкупност.

Първият етап на

Рак на млечната жлеза 1 етап е ранна форма на болестта. Тумор, размерът на които не надвишават 2 см. и околните тъкани не се учудвам. Лимфни възли са свободни от метастази.

Вторият етап

Към по-рано се отнася също така и 2 степен. Но размерът на тумора вече достига 5 см Могат да бъдат засегнати от аксиларни лимфни възли. Но при това все още не някакви сраствания между лимфоузлами и други тъкани. Лимфните възли пальпируются.

Третият етап

Третата фаза се характеризира с появата на спаечного процес. Така туморът се разпространява в други органи. Още на третата степен се нарича възпалително рак, тъй като той започва да се открие върху кожата на гърдите. Това се проявява в покраснении, кожата придобива вид на портокалова кора, често този участък е много по-топло, отколкото на останалата част от тялото. В областта под мишниците също може да пропальпировать лимфни възли. От зърното се наблюдава отделяне от различен характер, от водянистых до кръв. Под кожата се открива значително печат. Форма на гърдите се променя.

Трета степен рак на гърдата достатъчно сериозно заболяване. Ако болестта е достигнала тази фаза, а след това тя започна активно да се движите тялото. Метастази се предава на други органи.

Четвърти етап

Тази форма на заболяването се смята за най-опасната поради своята небрежност. Метастази може да се диагностицира в много органи, включително и мозъка.

Прочети още  Рак на гърдата на 1 етап

Прогнози

Всеки лекар не обича да прави прогнози за рака. Това е доста коварна болест и да се предскаже изхода от лечението и продължителността на живота е доста трудно. Самото лечение е много силно подкопава здравето на болната жена. Така че може само условно се обозначи, че може да се прогнозира при поставяне на диагнозата се фокусира върху степента на заболяването.

Прогноза при рак на гърдата, 1 етап:

Доста високи шансове за пълно излекуване от болестта. Тумор с малки размери и се отстраняват, без да оставят след себе си злокачествени клетки. Допълнително преминаването на химиотерапия намалява шансовете на рецидив. Важното е да не губят вяра в успеха на лечението и пациентката може да доживеят до дълбока старост.

Прогноза при рак на гърдата 2 степен:

Лекарите дават достатъчно оптимистични прогнози за жените от втората степен на рак на гърдата. Сто осемдесет и от тях се борят с петгодишен рубеж на оцеляване. Най – важното- психически се настройвам за победа над болестта и да изпълняват всички препоръки на лекаря. Ако след изтичането на пет години болестта се проявява, а след това болният се отстранява с отчитане и тя се счита за напълно вылечившейся.

Прогноза при рак на гърдата, на 3 степен:

Третата се отнася до неизлечима фаза. Само 30% от жените лечение помага да оздравее. Но при условие наблюдение от лекар и изпълнение на всички препоръки, можете значително да се удължи години от живота на пациентката.

Прогноза при рак на млечната жлеза 4 степени:

Не искам да плаша, но четвъртият етап е нелечимо. Жените, които започнаха на заболяването до такава степен, могат само донякъде да се удължи живота си, прибегнув за лечение. Само 10% от жените успяват да преодолеят петгодишен жизнен чужбина.

Но се случват в живота и в чудеса. Тялото като че ли отново стартира всички сили да се бори болестта е в застой, не продължава да се развива. Но, уви, има случаи, в които жени, са първата фаза на рак на млечната жлеза, умират. Така че, данни, прогнози достатъчно е условна. Преразглеждане на хранене, отношение към живота, много други фактори оказват влияние върху излекуване от този коварен заболяване.

Каквото и страшна диагноза не е поставена на една жена, никога не се отказвайте. С помощта на химиотерапия има много жени, които удължили радост на живота с няколко години. Модерни методи за лечение всяка година стават по-добри и дори някои жени, които привидно са обречени, да получат шанс.

Прочети още  Инвазивен рак на гърдата

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *