Средство от папиломи

Брадавици, папиломи, брадавици — всичко това са външни прояви на развитие в организма на човека, папиллома на вируса. Медицинска класификация възлиза на повече от 50 го щамове, в резултат на дейности, които по тялото на човека се образуват израстъци с различен размер, цвят и форма. Какви са причините за появата на тумори с различна локализация ги опасност и средства, за да се избавите от болест?

Причина за образование папиллом

Причината за развитието и образованието на тези израстъци лекарите дерматолози уникално смятат папилломовирус човек. Около половината от случаите на заразяване се случва по време на сексуален контакт. Дълго време вирусът може просто да се намира в организма на човека, без да показва себе си по никакъв начин, а преминава в активна фаза на своето съществуване, когато влиянието върху здравето носител на неблагоприятни фактори.

Ето основните причини за появата на папиллом:

 • Общо намаляване на имунитета на пациента в следствие на наскоро пренесени болести, бери-бери, стресови ситуации.
 • Вредните навици като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол.
 • Неочаквано сексуалния живот, без да се предпазят от болести, предавани по полов път.
 • Всеки вид полов контакт с носител на вируса.
 • Наследственост, много висок риск от заразяване на детето от болния на майката в процеса на раждане.
 • Самозаражение при повреда на вече съществуващите формации при бръснене или носенето на натирающей дрехи.
 • Използването на предмети за лична хигиена, които преди това се радва на заразения човек.
 • Честото посещение на обществените басейни и бани. Във влажна среда, вирусът остава активен за много по-дълго
Прочети още  Как правилно да използвате рициново масло от папиллом?

От опасен човешки папиломен

Основната опасност папилломавируса на човека е, че без правилна диагноза не може да бъде абсолютна увереност в доброкачественности му проявления. Различните видове на това заболяване с опасност за прераждане на доброкачествени образувания в злокачествени. Развитието на болестта е изпълнен с проява на по-голямо количество опасни усложнения при жените, отколкото при мъжете.

За жените най-голям риск са типове на вируса с номера: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52. Най-неблагоприятна прогноза в този случай — това са раковите заболявания на външните полови органи, рак на шийката на матката, рак на аналната област и силна дисплазия на шийката на матката.

При пациенти с диагностированным щам на HPV с висока онкогенностью много често се отбелязват и други заболявания на половите органи, без да е подходящо и навременно лечение, значително повишава риска от рак в тази област.

От доброкачествени прояви, може би е най-неприятната проява на болестта — генитални брадавици в областта на женските полови органи и около тях. Това носи повишена опасност от заразяване на полов партньор. В напредналите случаи, допринася за развитието на эрозийных промени на шийката на матката при пациенток с HPV.

HPV взето предвид като един от факторите, които намаляват възможността за зачеване. Просто наличието на бременната жена папиллома на вируса не оказва никакво въздействие върху плода. Но следва да се има предвид възможността от заразяване на бебето по време на раждане, при преминаване през родовия канал.

Мъжете по-често са просто пасивни носители на болестта. Най-опасни и неприятни за тях прояви — това е генитални брадавици, локализующиеся на препуциума и главичката на пениса. На първо място, това затруднява поддържането на пълноценен сексуален живот и администрацията на лична хигиена. На второ място, по-напреднали форми, може да стане причина за развитие на рак на пениса и тестисите.

Прочети още  Опасно ли хигрома на пръста на ръцете

Средство от папиллом

Основните средства, за да се отървем от външни проявления на заболяването, смятат функционирането и деструктивно въздействие върху новообразувания. Това може да бъде:

 • Cryosurgery (замразяване) с помощта на течен азот. В този случай при замразяване на разрушени тъкани натрупване. Идеален за премахване на доброкачествени папиллом. Процедурата лесно се понася от пациентите, но в последствие се изисква дълго време за лечение.
 • Лазерна терапия с произтичащите от обеззараживанием инфектирането на повърхността, което намалява възможността за присъединяване на вторична инфекция по време на пълно оздравяване. Минус смятат невъзможност да се вземе по време на процедурата материали за изследване.
 • Электрокоагуляция, вървят high definition или постоянен ток. При провеждането на тези операции без проблеми се взема материал за хистологичен изследвания, но така също той се характеризира с образуването на съединителна тъкан на мястото на операцията и са възможни рецидиви на същото място, където е била извършена интервенция.
 • Радиоволновое премахване, които се използват в козметичните салони. При тази процедура на мястото на премахване се прилага анестезирующая мехлем или крем, след което тялото на натрупване се раздели и се отстранява. Подходящ за бързо и безболезнено премахване на малки паппилом. !Важно Този начин могат да се използват само за отстраняване на доброкачествени образувания. Така че преди да го извърши трябва да се определи вида на образованието.

Премахване на външни прояви на заболяването не дава гаранция за недопускане на появата им в бъдеще. Така че, след оперативни манипулации, препоръчват да медикаментозную терапия антивирусни и иммуномодулирующими лекарствени средства. Предупреждение за риска от заразяване с HPV е препоръчително да преминат през ваксината и да спазват общите лекарски и хигиенни препоръки.

Прочети още  Мехлем от папиллом

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *