Sacro копчиковая тератома

Sacro-копчиковая тератома – това е патология, при която се развива герминативная тумор, разположена в областта на опашната кост. Този вид тумор е един от най-често диагностируемых при новородени. Едно дете от 35000 се ражда с sacro-копчиковой тератомой. Той е доброкачествен и злокачествен. Най-често се диагностицира патология при момичетата, отколкото при момчетата.

Симптоми

С оглед локализацията на тумора и неговия размер клинична картина изглежда по следния начин:

 1. Повърхностния слой тератомы копчиковой областта има нормален външен вид. Изключително рядко покриват кожата кръвоносни съдове, белези и космения покривка.
 2. Расте туморът бавно. Увеличаване на размера си става към ректума. Това води до запек и чревна непроходимост. Болестния процес се отразява негативно и на уриниране, като допринася за неговото нарушаване.
 3. За сметка на увеличаване на тумора, тя започва да оказва натиск върху други съседни органи, в резултат на което е нарушена тяхната функционалност. Също видоизменениям подлежат на тазобедренные ставите.
 4. Нарушения на сърдечния ритъм. Това се случва по причина на активно кръвоснабдяване на тумора, което се осигурява от системата на притока на кръв. В резултат на това сърцето не успява да изпомпва кръв и подлага на повишено натоварване.
 5. При увеличаване на размера на тумора има опасност да я разкъсва в процеса на родоразрешения. Той е изпълнен с появата на кървене, фатални за новороденото. Лекарите в този случай се предписват цезарово сечение.

Доброкачествено образование в областта на опашната кост преминават в злокачествени само в 5% от случаите при новородени, в 60% — до една година и 75% — след години.

Видове тератом

Тумори, които се появяват в sacro-копчиковой област, разделена на два вида (незрели и зрели):

 1. Незрели. Определяне на незрялост на тумори може да бъде по наличието в него на тъканите се определи вида на които трудно. В повечето случаи образование е злокачественное продължение.
 2. Зрял. В нея ясно видими елементи, тъкани, характерни за човека: нервна, мускулна, съединителна, мастната. Разлика зряла тератомы от незрели в това, че те имат различни характеристики за растеж.
Прочети още  Рак на ухото

Освен това зрелите туморите се делят на два вида:

 1. Кистозна тумор. Тя приема по-големи размери, а под нея гладка повърхност има една или няколко кухини, в които мътно съдържанието. Вътре в тях могат да се открият фрагменти зъби, хрущяли или косата.
 2. Солидна. Това е плътно опухолевидное образование, което може да приема различни размери. Повърхността може да бъде гладка или бугристой. В структурата на тератома неоднородная, вътре в нея присъства плат неизвестен произход и кисти малки размери, пълни с течност.

Своевременно изпълнена диагностика ще позволи на 100% да се отървем от болестта. Прогнозата е неблагоприятна характер, само когато е на първо място-злокачествени тумори.

Диагностика

При появата на детето на светлината туморът може да се види с просто око, без да се прилагат допълнителни методи за диагностика. Ако се използва УЛТРАЗВУК, е открит тератома в 25%. В случай на съмнение се предписват следните опция за диагностика:

 1. Рентгенова снимка на бременната в страничните и предна училището. В случай на изплащане на тумора копчиковой областта на бебето големи размери предписват цезарово сечение.
 2. Вече родившемуся на детето с тератомой предписват TM. Тя ще позволи да се определи нивото на проникване на тумора и да се покаже мястото на нейното място.
 3. Възрастен човек за изключване на злокачествен произход се предписва на биопсия.

Лечение на

Прилага консервативни методи на терапия при изплащане копчиковой тератомы няма смисъл. Единственият начин за лечение остава оперативната намеса. Ако туморът расте бавно, а след това операция може да се отложи, докато бебето не навърши 8-9 месеца.

Техника за премахване на образование е както следва:

 1. На кожата се извършва дугообразный разрез. Правят го така, че краищата достига до по-големи вертелов бедрата, а е средата на дъгата е отзад от аналния отвор на 3-5 виж
 2. Преди операцията в дебелото черво се инжектира дебела газоотводную тръба. Това улеснява елиминирането на изпражнения.
 3. След разрез на кожата и подуване на тъкан ще изведе отпред. По-нататък я нарязани от червата. Този това е най-трудно.
 4. От мускулите на бедрата разпределението на образованието не е трудно. За да стигнем до тази част от тумора, която се намира в таза, резецируют на опашната кост.
 5. След хемостаза на тазовое дъното и кожата се налагат шевове. Излишната кожа отзад нарязани.

В рехабилитационен период на 2-ия ден между ръчен шев поставя дренаж. Детето трябва да лежи на корема или хълбоците. В първите дни се провежда интензивен инфузионная терапия.

Sacro-копчиковая тератома се лекува веднага след нейното откриване. За това на пациента се предписва операция. Резултата си е положителен, така че след отстраняване на тумора дете или възрастен може да продължи да живее пълноценно. Важно е само своевременно откриване на патология, така че тя не успя да се превърне в злокачествен.

Прочети още  Хемангиоми при новородени

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *