Размерът на миомата на матката в седмици

Миома на матката представлява тумор доброкачественного характер, пълзят в детеродна орган. Подлежат на различно заболяване възраст – жени 20-70 години. Възниква тази болест се дължи на хормонален срив. В началните етапи На болестта няма симптоми, само при възникване на болки и кървене жена се решава на изследването. Размерът на миомата на матката от няколко седмици се диагностицира с помощта на УЛТРАЗВУК. От размера зависи и лечението.

Размери на доброкачествен тумор се определят по седмици и сантиметрам. Това напълно съвпада с акушерским срок (растеж на плода при бременност). Така че размерите на миома се приема в продължение на седмици наред.

Сподели тумор на три вида:

 • Малък тумор (около 2 см), срока на 4-6 седмици, не повече. Причини за операция само в случай перекручивания крака миома. Може да се изхвърлят заради обилно кървене, което води до анемия. Също така, ако една жена са поставили диагноза стерилитет;
 • Средно (от 4 до 6 см), срока на 10-11 седмици. Ако домакините не растат активно и няма ярко изразени симптоми, след това операция не може да се извърши. Образование, които се поставят от външната страна на матката, могат да нарушат работата на органите, разположени най-близо. При средна матката може да настъпи стерилитет или спонтанен аборт;
 • Миома, надвишава в диаметър 6 см се счита за голям, срока на ровняется 12-16 акушерским седмици на бременността. Тази миома е отстранена само операбельным чрез и медикаментозным лечение за отстраняване на тумори.

Размерът на миомата на матката в седмици и сантиметри

Миома на матката

На ранен етап на миома е 4 седмици. Симптоми, не е и не притеснявайте жената. Важното е да се определи на болестта за период от 7 седмици. Тя ще доведе до много по-малко проблеми, отколкото в по-късните дати на откриване.

При нейното увеличаване до 5 см и дължина около 10 седмици акушерство бременност, започват да се появяват първите симптоми.

 • Менструация с болки, при които не помагат на болкоуспокояващи лекарства.
 • При достигане на 12 седмици, се увеличава шийката на матката, поради което се появява подуване на корема.
 • Ако е диагностицирана миома на крака, след появата на остра болка в корема.
 • Когато матката големи размери, я увеличение води до передавливанию на съседните органи, което пречи на нормалното уриниране и дефекация. Започват болки в долната част на гърба и около ануса.
Прочети още  Липом на гърба

Миома, размерът на които повече от 12 седмици, водят до образуването на спаечных процеси в тъканите на тялото и близкорасположенных органи.

При сключване на пациентка с оплаквания се провежда ултразвуково изследване, се предават на съответните тестове. ЕХОГРАФИЯ е най-точна идентификация на дадено заболяване, както и срока за появата му. Благодарение на изследване може да разкрие точно е доброкачествен тумор, или не. Възможност за преминаване доброкачествен тумор в злокачествен зависи от срока на нейното откриване. Вземете за правило преминава на УЛТРАЗВУК, редовно е необходимо на всяка жена.

След преглед и по-нататъшно установяване на диагнозата, лекарят взима решение за операбельности тази тумори. За тази цел се предлагат следните показатели:

 • Миома на матката е с размер 6 см и на срока на повече от 12 седмици. Такъв е размерът на тумора е опасно за живота на пациентката. Възли миома, които повече от 12 седмици трябва спешно да се изхвърлят.
 • Постоянно силна болка. По дяволите, заложени при средна и голяма матката. Миоматичен възел води до компресиране на близкорасположенных органи, също оказва натиск върху дебелото черво. Дефекация е нарушена, което може да доведе до възпаление на дебелото черво и интоксикация на организма.
 • Отвори кървене. Основно до него води миома срок 15 седмици и повече.
 • Планиране на бременността. Ако една жена не може да забременее или да предадат на плода, миома на средни често става причина. Хормонален фон при бременност се променя, което води до растеж на тумор и представлява заплаха за детето.

Ако миома на матката повече от 12 седмици и се намира на задната стена на матката, това може да предизвика преждевременно раждане. Може да се случи кислороден глад на плода.

 • Има риск от доброкачествени фиброми се превърне в злокачествен. Такава възможност се появява при бърз растеж на миомата.
Прочети още  Миома на матката

Малка миома или средна могат да бъдат лекувани без операция, при условие, че няма усложнения. Ако туморът е доброкачествен и е дори няколко миллиметрам, все още не си струва да се отпуснете и да започне да я лекува, тъй като тя може да се намира в опасна среда сайта.

Растежа на тумори

Прием на хормонални средства

За лечение на миома е важно, колко бързо тя се увеличава. Ако в продължение на една година матката увеличава до 5 седмици и повече, значи тази туморът прогресира. На нейния растеж влияе на хормоналния срив на организма. Толкова са следните причини за бързото развитие на тази болест:

 • до 30 годишна жена, не рожала
 • гинекологични заболявания
 • достатъчно аборт
 • прием на хормонални средства
 • дълго въздействие на ултравиолетовите на тялото.

Понякога миома на матката расте до огромни размери, тегло може да бъде около 5 кг и диаметър 40 виж при това прилича на късна бременност.

Влияние на размера на миомата върху бременността

Когато матката са малки или средни размери бременността може да се проведе нормално. Ако туморът е в голям размер, бременност, както и вынашиваемость детето не е възможно. Не идва дори да забременеят, поради факта, че възлите припокриват маточните тръби.

Ако една жена по време на бременност е научил, че у него намерили миому голям размер, а по време на раждането могат да възникнат усложнения. Това може да бъде и кървене, инфекция на вътрешните органи, както и непредвидени ситуации.

Най-сериозен се счита за миома, намираща се във влагалището. Тя става причина за безплодие, както и самопроизвольных спонтанни аборти. Ако офанзива на бременността се е случило при доброкачествен тумор, а след това пациентката е през цялото време под наблюдение на лекарите, за предотвратяване на аборт. Ако растежът на миомного възел бързо се увеличава, а след това бременността се налага да прекъсвате.

При някои бременни миоматозные възли изобщо спират да растат, при 10% тя намалява, и само 20% може да започне да расте с прогресивна ставка.

Премахване на миома

Операцията, когато матката

При разглеждането на УЛТРАЗВУК е установено, че възлите са увеличени, лекарят назначава за начало-пълно изследване на пациента. След това се провежда операцията. Има следните видове операбельного намеса: лапароскопия, лапаротомия, лентови операция, хистероскопия, хистеректомия.
Премахване на миома на 8 седмици. Ако туморът започва да расте и се развива от малки етап в средна и съответства на срока на 8-9 седмици, се препоръчва да се направи операция. Тук се прилага вид операция – лапароскопия. Това е премахване на миоми чрез разрези извършената на корема. След такава операция белези не остават. Следоперативния период продължава около две седмици.

Прочети още  Папиломи на врата си, как да се отървете

При трудната и по-големи възли и се прави хистероскопия – изпълнение на разрези през влагалището.

Премахване на миома на 10 седмици. Проточи с отстраняването на не. Операцията се извършва чрез разрез на предната стена на коремната кухина. Това е доста сериозна операция за отстраняване на доброкачествен тумор, е на името на лапаротомия. След него е необходима продължителна рехабилитация.

Премахване на миома на 12 седмици. При диагностициране на тумори на този размер операцията се извършва незабавно. При крайни мерки се прилага хистеректомия – пълно отстраняване на матката. Тази операция се извършва, ако никое лечение не по-ефективно. Срок за рехабилитация на около 2 месеца.

При сложен случай, както и честите огнища на болестта се провежда лентов операция.

Пълно отстраняване на матката, когато матката

Целият детородный орган може да бъде изтрит, ако размерът на тумора е достигнал не допустимите норми, и ако изтриване на възли не е възможно. Основните показатели за това са:

 • късно открити образуването на възли,
 • смъкване на матката
 • дълга кровопотеря,
 • подозрение за злокачествен тумор,
 • увеличаващата се анемия.

Рехабилитация след отстраняване на

За по-бързо връщане към нормален начин на живот трябва да се придържате към следните препоръки:

 • изключи напрежение в корема, но се опита да се движат повече;
 • избягване на запек;
 • не е вдигане на тежести;
 • изключи стрес, често те водят до промени в хормоналния фон.

За планиране на бременност трябва да се консултира със своя личен лекар.

Приемате лекарства за възстановяване на жизнената дейност на матката. Също така, при всички неприятни симптоми да се потърси медицинска помощ.

Всяка жена трябва системно да посещават своя лекар-гинеколог, следят за тяхното детородной система.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *