Ракът на шийката на матката, на 3 степен: симптоми, лечение и прогноза

Не всички специалисти могат да кажат колко живеят с рак на маточната шийка 3 етап. Патология представлява едно от най-трудните и неприятни заболявания, което не минава без последствия. За да не позволите на развитието и растежа на тумори е необходимо при първите признаци на главата на прием към специалист.

Клинична картина

Липса на апетит

На първите етапи от развитието на РШМ характерните симптоми липсват. Вашият лекар може да диагностицира заболяването, по време на рутинни проверки. Много жени живеят и не подозират, че при тях се развива онкологическая патология.

Има общи симптоми, които показват, злокачествени процеси при жените:

 • липса на апетит;
 • тялото постоянно отслабнала;
 • жената бързо се уморява, да се чувства сънлив;
 • настройките на температурата на тялото, са в диапазона 37-37,50 С;
 • вагинално течение, свързани с неприятна миризма;
 • нарушен цикъл на менструацията;
 • кървене след полов близост;
 • промяната настъпи менструално кървене.

Симптомите при рак на шийката на матката 3 етап е невъзможно да не се забележи, защото те са ярко се проявяват. Освен това, когато туморът започва да напредва раковите клетки засягат не само матката, но и до разположени органи, тъкани. Под удар попаднат в пикочния мехур, в областта на малкия таз, дебели черва.

На 3 етапа на рак при жените, придружено от някои симптоми, допълнително, за посочените по-горе:

 1. Силно оток на крайниците.
 2. Се появяват болезнени усещания в областта на долната част на коремната кухина.
 3. Нарушава процеса на уриниране и акт на дефекация.

Прогнозата зависи от много фактори. Но медицинската статистика показва, че процента на преживяемост при такава патология е не по-висока от 35%. Получаване на високи и ефективни резултати помагат на квалифицирани специалисти. Те се препоръчва своевременно да се проведе изследване, лечение. Трябва да се спре развитието на рак на заболяването.

Какви са степента на заболяването?

Карцинома на матката на етап 3A

В зависимост от локализацията на патологични процеси онкологични заболявания при жените предвижда определени степени:

 1. 3А. Период от развитието на карцином, когато раковите клетки засягат вече стена на малкия таз. Съпътстващи признаци е нарушена работата на бъбреците. Определена област на долната част на влагалището, също ударен. На този етап болестта не пречи на други органи на половата система. След ефективно и навременно лечение на 60% от пациентите продължават да живеят пълноценно.
 2. 3Б. На този етап е злокачествен тумор не е достигнал до стените на малкия таз. Но раковите клетки, които вече са порази една трета част от цялата кухина, влагалището. При това, функциониране на бъбреците остава в рамките на нормалното. Същото се отнася и отделителната система. От всички пациенти с 42% от пациентите оцеляват и да живеят пълноценен живот.
 3. 3V. Дисплазия на шийката на матката, на 3 степен засяга стена на малкия таз. Развитие на рак на заболяването нарушава работата на бъбреците и допринася за развитието на гидронефроза. Нарушения засягат органите на отделителната система. Лечението се назначава на пациента, но оцеляването на този етап е не повече от 30%.
Прочети още  Ракът на шийката на матката 4 етап: симптоми и лечение

Установи точна диагноза може само квалифициран лекар. Той ще се проведе на проверка, предписват допълнителна проверка и ще се отнася за отдаване анализи, за да получите добри резултати.

Предпоследната етап на развитие на рак на маточната шийка засяга едната или едновременно и двете стена на малкия таз. Освен това, при протекании патологични процеси се развива влагалищная проникване, при която засяга долните стени орган.

Преминаване на раковите клетки на близо разположени тъкан допринасят за метастази рак на образованието. Тумор запълва място между най-матката и стени на малкия таз.

Методи на лечение

Лъчетерапия при рак на матката

Терапията се определя от лекар. За начало трябва да разберете, как се е разпространила болестта и задела ли близо разположени тъкани, органи. Много специалисти са на мнение, че вече е в ранен стадий на развитие на рака, трябва да се извършва хирургическа намеса. Изтриете не само злокачественное образование, но и матката, лимфните възли. В такъв случай шансовете за оцеляване на пациентката значително нараства.

Лечение на трета степен на дисплазия, има за цел да спре растежа и развитието на злокачествени клетки. Но за получаване на положителни резултати е възможно само след провеждане на химиотерапия и подобна обработка радиация на облъчване. На предпоследней етап лекари се придържат към комплексно въздействие върху тялото на жената. За борба с патологическими процеси се използват някои техники.

Лъчева терапия

Най-ефективно лечение, което дава положителни резултати комплекс с използване на химически препарати. Този метод на терапия се разглежда от експерти на първо място, тъй като оперативната намеса в етап 3 на рак на шийката на матката е невъзможно.

Прочети още  Ракът на шийката на матката

Химиотерапия

Лечението включва използването на специални цитостатических лекарствата. В повечето случаи химиотерапията се извършва заедно с лучевым облъчване. Въпреки по-високата преживяемост след провеждане на процедура има риск от появата на голям брой странични ефекти.

Имунотерапия

Лечението е насочено не само към борба с рака почти. Основната цел на имунотерапия – за повишаване на защитните сили на организма, за да се засили анти-туморни механизми.

След като лекарят е поставил диагнозата на рака на шийката на матката, на 3 степен, той назначава лечение. Много от пациентите се сблъскват с трудности по време на терапия, която не дава утешителни прогнози за бъдещето. Жените губят надежда, понижава ръцете си. Лекарите трудно да се каже колко е останало на пациентите да живеят. Всичко зависи от стадия на развитие на патологични процеси, индивидуалните особености на всяка жена. Има значение на структурата новообразувания.

Карцинома при жените в етап 3 трудно се поддава на лечение, затова квалифицирани специалисти препоръчват да не пропускат редовни прегледи при гинеколог. Това се отнася особено за жените, които имат висока предразположеност разболеят онкологией.

Операция при такова заболяване не се назначава на пациенти. Това се дължи на факта, че туморът проросла дълбоко в тъканите, разпръсната над здравите област. Засегнатите участъци се увеличава и с тях вече нищо няма да направите. Квалифицирани лекари не препоръчват да се направи операция на предпоследней етап на развитие на патология, твърдейки, че това е факта, че процедурата не по-малко опасна от самата болест.

Профилактично лечение

Профилактичен преглед при гинеколог

Се предотврати развитието на патология винаги е по-лесно, отколкото да се борят с нея. Малко допълнение от лечение на рак 3 етап не е толкова лесно да получите положителни резултати и благоприятна прогноза. След 2Б степен прибягват до бърза намеса няма смисъл. Процедурата е опасна за здравето на пациентката. Освен това, може да окаже влияние върху растежа на злокачествени тумори на съседните тъкани. Профилактика предвижда годишен отидете на лекар, за да може да определи патологични процеси в ранен стадий.

Квалифициран лекар са достатъчни за извършване на проверка, за да е вече на етап 1Б видите присъствие на раковите клетки. При това може да се назначи операция. Шансовете на пациентката за пълно възстановяване са високи. Вероятността от повторно рецидив е ниска.

Прочети още  Дифузната аденомиоз

Преглед и консултация с д-р задължително показани на тези на жените, които в семейство на роднини с подобно заболяване. Те трябва непрекъснато да бъде под наблюдението на специалист.

Прогнози

Онкологични 3 степен – това е рак, който често се среща сред представители на нежния пол. Не винаги благоприятни прогнози, в сравнение с втората или третата стъпка. Средните показатели на медицинската статистика показват, че пет годишната преживяемост е от 30 до 40%. Колкото по-рано се определи развитието на патологични процеси, толкова по-добър шанс на пациента в благоприятна прогноза.

Проблемът е, че дори и след провеждане на химиотерапия или подобна обработка радиация облъчване на предпоследней етап напълно да се отървете от злокачествени клетки е невъзможно. Терапевтични техники помагат да се спре растежа и развитието на патологични процеси.

Продължителността на живота зависи от множество фактори, сред които и етап на карцином. Важно е да се определи заболяване колкото се може по-рано, за да се мине ефективно лечение. Лекарите вземат предвид възрастта на пациентката, съпътстващи заболявания. Морфологический състава на злокачествен тумор е от голямо значение. Например, аденокарциному да се лекува по-трудно е за сметка на повишена агресивност, в сравнение с плоскоклеточным рак.

Подобряване на шансовете за оцеляване, ако навреме се обърнете към специалисти, да мине през пълен медицински преглед. При правилно установените диагноза и ефективно лечение, с пълна увереност в най-добрите времена благоприятен изход от прогнозирания. Всички съмнителни промени в организма – това е повод да се обърнете към лекар.
При диагноза дисплазия на шийката на матката степен 3А нея могат да живеят не само 5 години, но и по-дълго. Оцеляване в тази ситуация е от 50 до 60%, ако се започне лечение възможно най-рано. Карцинома 3V степен при жените води до 30% преживяемост. От голямо значение е общото състояние на болния.

Основните препоръки на лекарите – това е навременното обръщане към специалист. Заболяването е важно да откриете колкото се може по-рано. Тогава лечението ще бъде ефективно и проекцията.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *