Ракът на простатата степен 2

Ракът на простатата е на 2 степен – такава диагноза може да се обезсърчавам и притеснява пациента. Но отчайвайте, не си струва – и на този етап с рака на простатата може успешно да се справят, когато навременна диагностика и лечение ще удължи пълноценен живот на мъжете.

Какво е рак на простатата 2 степен и неговия стадий.

Преди да се повдигне въпроса за това, каква е продължителността на живота при тази диагноза рак на простатата 2 степен – заслужава да се помисли, какво представлява тази патология. Ракът на простатата е на 2 степен – болест, предизвикани от растежа и развитието на злокачествени новообразувания, когато ракова клетка при липса на лечение ще поржать цялата репродуктивната система на мъжете, на целия организъм.

Вторият етап на рак на простатата имам своите степента на потока, по-точно да се каже подстадии:

 • 2А – туморът засяга самия орган, на простатата, на нейната кърпа е само на един дял.
 • Самият предстательный орган, желязо може да се етикетират 2В състояние — пациентът е отбелязана диагноза, при който диагностицира рак извън обхвата на една акция.
 • 2С — такава диагноза, заболяването показва, че злокачественный процес излезе извън двете дял на простатната жлеза.

Самият орган на простатната жлеза и тъкан учуди не толкова, че да се говори за липса на положителната динамика на лечение.

Симптоматика.

Мъж и 2, етап на течението на рак на простатата – развитие на патология, ще се показват и такива симптоми:

 1. Новообразование провокира чести позиви в тоалетната, показва себе си и инконтиненция на урина.
 2. Самият случай на диагностициране на рак на простатата се проявява и намаляване на и без видими причини апетит – съответно наличието на такива причини предизвиква загуба на тегло.
 3. Болката – болните се усеща в областта на лумбалния отдел. Характерен симптом за рак на простатата.
 4. При посещение на тоалетната – появата на метастази може да бъде и появата в състава на урината на кръвни съсиреци.
Прочети още  Стойност на PSA при рак на простатата

Причините за патология.

Преди да се повдигне въпроса за това, как се провежда лечението и каква може да бъде прогнозата и каква е показано на медицинска помощ – важно е да се разбере причината, която провокира онкологичен процес. Такъв може да се счита за една от следните причини:

 • промяна на структурата на ДНК, причинено възрастови промяна на хормона тестостерон.
 • живот и отрицателни фактори на наследствеността гени – ако в рода по мъжка линия лекарите поставят диагноза, шансовете се увеличават в пъти.
 • намеса и въздействие върху организма на отрицателните външни фактори на околната среда.
 • дава негативна предразположение може да не е само възрастта, а и непълноценно хранене, с преобладаване на мазнини и незначителни количества фибри.
 • желязо и кварц – а по-точно на връзка с тях и влиянието им върху производството на точно провокира появата на рак на простатата.

Диагностика на патология.

Преди да се направи прогноза и да се предписват провеждане на определен курс на терапия – важно е да мине диагностика. Именно тя трябва да започнете целия курс на лечение.

 1. Пальпация – лекар притежава чувство чрез ректума предстаельной жлеза.
 2. Метод на прилагане на лабораторно изследване на кръвта с онкологични маркери.
 3. Техника за диагностика, ЕХОГРАФИЯ или компютърна ТОМОГРАФИЯ – се извършва най-често при спорен въпрос за етапа на течението на рак на простатата.
 4. Биопсия и оградата на биоматериала от рак на простатата, а също экскреторная урография – помагат да бъде пълна и обективна картина за хода на болестта, да дава прогнози на преживяемост на пациента.

Лечение на патология.

Терапия на рак на простатата – важен и отговорен момент пълноценен живот на мъжете. Сред метод за лечение на рак 2 етап на простатната жлеза лекарите са следните.

 1. Радикално отстраняване на операция предвижда премахване на най-засегнатата на простатната жлеза, което позволява да се изключи рецидив патология.
 2. Брахитерапия – техника, предусматривающая лучевое облъчване на простатната жлеза отвътре чрез въвеждане на радиоактивни вещества вътре в самия тумор или в близост до нея. Се проведе курс за интегрирано облъчване, което позволява да се предотврати рецидив и развитие на засегнатата администрация метастаза.
 3. Cryosurgery – това е замразяване на най-онкологията чрез ниски температури, течен азот. Но този метод е проучен малко и на неговото влияние, докато напълно невъзможно да се направи положителни/отрицателни резултати.
 4. Курс хормонална терапия. Предизвиква производството на собствения си андроген и така забавя растежа и разпространението на злокачествени онкология.
Прочети още  Аденом на простатата при мъжете

Съществуващите прогнози.

Както казват лекарите, продължителността на живота на самия пациент зависи от много фактори, етап на неговото течения и възрастта на пациента, тактика на курса на лечение и така нататък. Ако говорим по-конкретно – 5-годишната преживяемост при пациента се наблюдава при:

 • благоприятните прогнози на оздравяване до 99% и прилагането на лъчетерапия – 70-80%
 • прилагането на курс хормонална терапия – половината случаи и при простатоэктомии – 70-85%.

Ако става дума за 10-летнейвыживаемости – тук общи прогнози са между 60 и до 93 %, при прилагане на курса на лъчетерапия — не повече от 48%, а простатектомия дава 50-55% положителни прогнози. Самите показатели на ниво 77-79 % са присъщи за 15-годишната преживяемост, след показатели се стабилизират.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *