Рак на кръвта при жените

Рак на кръвта е злокачествени заболяване, което постепенно разрушава цялата кръвоносната система. Механизъм на развитие на болестта е да се бесконтрольном разделение и последващо натрупване на левкоцитите, отнасящи се до незряла форма. Здрави lactic в организма, които отговарят за разкриване и унищожаване на клетките на инфекции и бактерии. Място полудели делене на клетките може да действа не само костния мозък, но и самата кръв.

Прекомерното образуване на leukemic клетки постепенно започва да се измести нормални елементи на кръвта, което от своя страна води рязко отслабване на имунитета и нарушава нормалното функциониране на организма като цяло.

Заслужава да се отбележи, че визуално рак на кръвта невъзможно да се види. С течение на заболяването на пациента се формира от голям брой други заболявания. Болестта се разделя на две форми:

 • Хроничен рак на кръвта;
 • Пикантен рак на кръвта.

Обикновено, хроничен вид заболяване е по-вкусно прогноза, в сравнение с остра форма.

ПОМОЩ! В медицинската терминология рак на кръвта се нарича левкемия или левкемия.

Причини за рак на кръвта при жените

Към днешна дата няма точна представа за причините за възникването на рак на кръвта при жените. Но все пак много специалисти отделят комплекс от генетични и фактори на околната среда. Механизъм на развитие на болестта заключатся в мутациях ДНК в клетките. Причини за появата на рак на кръвта при жените, е:

 • Йонизиращи лъчения от лъчева терапия, или за каквито и да било предизвикано от човека бедствие;
 • Въздействие върху организма на бензен;
 • Пушенето и прекомерната употреба на алкохолни напитки;
 • Следствие на каквито и да било хронични заболявания;
 • Наследствен фактор;
 • Прием на силни лекарства.
Прочети още  Рак на кожата

Признаци, симптоми и прояви

Симптомите на левкемия при жените е в пряка зависимост от вида на заболяването. Като правило, в началото на хроничната форма може да протече без никакви прояви. Остря форма напротив, показва ярка симптомите на това вече в първите фази на заболяването. Основните симптоми на левкемия при жените могат да бъдат:

 • Субфебрильная температура;
 • Периодичната треска;
 • Изпотяване през нощта;
 • Увеличение на лимфните възли;
 • Произволникът кървене от носа, поява на синини по кожата-малкото въздействие върху него;
 • Чувство на постоянна умора;
 • Пациентка с по-голяма честота могат да понасят различни инфекциозни заболявания, поради намаляване на имунитета;
 • Болка в ставите, обикновено се появяват в по-късните етапи на болестта;
 • Произволникът намаляване на телесното тегло;
 • Увеличение на такива органи като черния дроб и далака.

Вышеперечисленная симптоматика може да свидетелства за наличието на каквито и да било други заболявания. Точна диагноза се поставя от лекар след обстоен преглед на пациента.

Стадий на рак на кръвта

Системата за класификация на левкемия в етап на широко се използва в медицината за определяне на тежестта на рак на заболяването. Има четири етапа на рак на кръвта, които се определят според резултатите от проучването, всеки един от които има определени подходи в терапията:

 • Първият етап. В резултат на това, какъвто и срив на имунната система започва процес на образуването на анормални клетки. Обикновено болестта се развива от една единствена клетка, която е мутация, и началото на безконтролното деление. Идентифициране на заболявания на първия етап е благоприятна прогноза, и може напълно да се излекува. Предвид липсата на никакви значителни симптоми на този етап на болестта, определяне на нея се случва случайно, обикновено при изследване на други заболявания;
 • Вторият етап. Ускорява деленето на анормални клетки, образувайки по този начин натрупването на туморните маси в кръвта. Симптомите стават по-изразени, увеличение на черния дроб и далака, кожата може да се прояви и обриви. Вторият етап на левкемия, толкова е по -, по-малко положителни прогнози до пълно възстановяване;
 • Третият етап. Случва бърз растеж на туморните маси. Бластные клетки се разпространяват заедно с кръвта в целия организъм и може да се образува метастатические образование в органите. Прогноза при лечението на по-малко благоприятни. Лечението включва приложение на мощни лекарства;
 • Четвърти етап. Последният етап от необратим процес на развитие на заболяването. Състоянието на пациента непрекъснато се влошава, поради метастази, които засягат все по-голям брой на тъкани и органи. Терапия за пациенток с последната стъпка, като цяло има за цел намаляване на симптомите, и подобрение на качеството на живот.
Прочети още  Ваксина срещу рак на шийката на матката

Лечение на рака на кръвта при жените

Лечение на рак на кръвта зависи от стадия и формата на заболяването на жената. Така при остър лейкозе, терапия е насочена към провеждането на химията, за подобряване на превода на левкемия в етап на ремисия. Хроничната форма може да се лекува чрез динамичен контрол над течение на заболяването, както и унищожаване на раковите клетки с помощта на лъчева терапия, медикаменти и да влезете вътре. Трансплантация на костен мозък е в момента, най-ефективният метод за лечение.

Обикновено, рак на кръвта, които се появиха на млада жена, е с благоприятен изход при навременно лечение.

Профилактика на рака на кръвта

В този момент механизъм за развитие на левкемия не е напълно изследван, обаче, все още следвайки прости правила може да намали рисковете от възникването на това заболяване. На жените, които в рода е имало случаи на възникване на левкемия, всяка година трябва да се проведе изследване на тема анализ на кръвта. Също профилактика ще бъде избягването на никакви вредни фактори като тютюнопушене, излагане на радиация и контакт с токсични вещества. Толкова се препоръчва поддържане на имунитета си чрез правилно хранене и занимание със спорт.

Рак на кръвта е коварна болест, механизъм на развитие, който не е напълно изяснен. Съвременната медицина в днешно време вече може да дава определени гаранции за пълното възстановяване на първите етапи на левкемия, следователно, не трябва да се пренебрегва възможни обезпокоителни симптоми, незабавно се обърнете към лекар.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *