Рак на костния мозък

Човек в съвременния свят е податлив на множество заболявания. Някои от тях са следствие от негативното влияние на външни фактори, а други — наследствени патологиями. Най-голямата им част може да доведе до сериозни последици, подрывающим здравето на целия организъм като цяло. Рак на костния мозък се счита за един от най-опасните видове рак. Често хората не могат да го признае навреме, тъй като не знаят симптомите на това. При наличието на определени симптоми е необходимо незабавно да се пристъпи към лечение. Днешната статия ще помогне да се сведе до нула вероятността от развитието на ситуацията към по-лошо.

Причините за рака

По време на многобройни медицински тестове е установено, че е рак на костния мозък много рядко прогресира обособено от другите органи в тялото на човека. Този орган е привлекателен обект за метастази. Поражение на костния мозък в повечето случаи е свързано с комплексни увреждания на здравето.

Онколози се разбра, че метастази се транспортират в структурата на костния мозък от злокачествени образувания и тумори. Най-често те се появяват в белия дроб, простатната жлеза, щитовидке и млечните жлези.

Шестдесет процента от прояви на рак на костния мозък — в следствие на транспортирането на метастази. Често те изпращат импулси увреди костния мозък, ако недоброкачественные образование са започнали да възникнат в червата. Сигнали се предават само в осем случая от сто. Първични засегнатите структури са разпространителите на раковите клетки. Кръвта и лимфата, се считат за техните носители. Преди проникване в отдели на костно-мозъчните клетки се размножават извънредно.

Прочети още  Лечение със сода рак на костния мозък

Въпреки това, медицински работници не веднъж споменахме случаи на първична инфекция на костен мозък. Вероятността е близка до нула, както и фактори, влияещи на произход не са напълно известни.

Някои учени предполагат, че първичното поражение е следствие от негативното въздействие на околната природа, различни видове инфекциозни паразитози, странични ефекти на химични вещества или носи наследствен характер.

Уви, целият списък остава на ниво хипотези и доказателства за това не успя да открие.

Много изследователи смятат, че причината за появата на рак на костния мозък мутационные процеси на клетките вътре в самия организъм. Плазмациты синтезират антитела, следователно, се признават от последната стъпка на формирането на В — лимфоцита.

Теория актуална в този момент, гласи, че причина за проява на рак на костния мозък е разпадането на маса миелоидна. Причината процес — превышенная норма плазмацитов. В някои случаи те напълно заместват маса, синтезирующую кръв, от структурата на костен мозък.

Симптоматика и симптоми

Множество клинични проучвания свидедетльствуют за това, че носители на тази болест са предимно представители на силния пол, които се намират в приклонном възраст. Те стават уязвими по отношение на шесто десетилетие. Въпреки това, симптомите на рак на костния мозък често могат да бъдат намерени при по-младото поколение. Болестта се подразделять в две форми — солитарную и диффузную.

Сред най-честите признаци са следните:

 • Остри болки в голяма част от костите. Те стават по-интензивни, по време на движенията на човека. Неприятните усещания се носи постоянен характер. Често област възникване действа тазобедренный става и долната част на гърба;
 • Прекомерна умора, редовни оплаквания от умора и липса на енергия, слабост в мускулите и ставите, се появят виене на свят. Доста често този симптом е особено важна в развитието на патология;
 • Кървене на венците, поява на синини по цялото тяло. Понижаване на броя на тромбоцитите пречи на навременна на съсирването на кръвта;
 • Слабост в мускулите, започват да неметь краката и обособени части на тялото, появява се болка при уриниране и неприятните усещания при опорожнении на стомашно-чревния тракт;
 • Прекалено постоянна жажда, понякога се появяват рвотные желание, редовно гади ми се, се проявяват трудност в отглеждането на кала. Тези симптоми — това е причина за повишено съдържание на калций в състава на кръв течност;
 • Има случаи кървене от носа, значително намалява характерната зоркость, в очите се образува мъгла, редовно се притеснява за мигрена, се губи и спокоен сън. Тези симптоми свидетелстват за прекомерно количество парапротеина;
 • Появява се подуване на тялото. Тази част е огнище на поражение;
 • Се появяват дупки с различни размери, отличаващи се един от друг формата и размера на костите на ребрата, тази на черепа кутии, таза и гръдната кост.
Прочети още  Как да се идентифицират и за лечение на рак на мозъка

Миелома добавя няколко от следните симптоми:

 1. Рязко понижаване на телесното тегло. Често възниква пълно изтощение на организма;
 2. Увеличаване на размера на единични тумори. Те се сливат с тези, които са радом. Костната структура става по-гъста;
 3. Намалява здравината и плътността на костите. Развива се остеопороза. Рязко се увеличава риска от фрактури, кости по-лошо се лекуват;
 4. Гръбначният стълб започва постепенно искривляться. Причината за това е появата в областта на тумори;
 5. Намалява ефективността на имунната система и возростает шансовете за придобиване на различни инфекциозни лезии. Такава среда е особено привлекателен за зловредни бактерии.

Профилактика на рака

За да се избегне дълго и отнемащ време на лечението трябва да се разнообразите диетата си следните храни:

 • Пилешко месо;
 • Морска риба;
 • Орехи;
 • Кокоши яйца;
 • Фъстъци;
 • Морско зеле.

Рак на костния мозък — това е заболяване, което може да доведе до летален изход, така че при установяване на описаните симптоми е препоръчително да преминат преглед. При положителен резултат, не се отчайвайте. Трябва да се започне пълномащабна лечение, което ще ви помогне да направите крачка към нов живот.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *