Рак на гърдата 2 степен

Вторият етап на рак на гърдата не е гибел, но все пак това е доста сериозно заболяване. За да се постигне излекуване, трябва да се преодолее дълго и сложно лечение.

Причини

Ракът е заболяване, което не дава точен отговор на въпроса «защо?» Все още лекарите не могат да назове конкретните причини, които могат да предизвикат прераждането на нормалните клетки в злокачествени. Предположения, разбира се, има, но това са само предположения. Какво излъчва официалната медицина, като възможна причина за възникване на рак на гърдата?

 • Наследственост и генетична предразположеност.
 • Нарушение в хормоналния баланс.
 • Злоупотреба със слънчеви лъчи.
 • Неправилното хранене. Прекомерната употреба на сладко, пушени продукти, консерванти.
 • С наднормено тегло, който предизвиква производството на големи количества естроген.
 • Травма на гърдите (удари, изцеждане).
 • Възрастови промени, свързани с менопаузата.
 • Злоупотреба с тютюнопушене и алкохол.

Признаци

Във всяка клиника на трибуните висят напомняния за жени за значението на самостоятелно изследване на млечните жлези. Трябва внимателно да се отнасят към състоянието на млечните жлези и при поява на тревожни симптоми незабавно се обърнете към лекар. Какво трябва да се обърне върху себе си вниманието?

 • Болка в млечната жлеза,
 • Уплътнение в гърдите,
 • Промяна на зърното,
 • Появата на секрети от гърдите,
 • В областта под мишниците са се увеличили лимфни възли.

Диагностика

След обръщане към лекар, се извършва диагностика. На база данни на медицински преглед, сключване на УЛТРАЗВУКОВО изследване, анализ на биопсия, изследване на маммографе се поставя диагноза.

Най-често лекарите се ползват от определена класификация на заболяването. За определени етапи от развитието на болести в медицината, които са описани характеристиките на степени на рак на млечната жлеза. Това помага да се определи лечението и да се даде прогноза за заболяване.

Вторият етап на рак на гърдата се характеризира с 2 – 5 см размери на тумора, наличието на ракови клетки в подмишниците лимфоузлах, липсата на сраствания с околните тъкани.

При втори стадий има два типа на:

Прочети още  Инфильтративный рак на гърдата

2А – Размери на тумора не повече от 2 сантиметра. Възможно разпространение на лимфните възли.

2В – Размери на тумора от 2 до 5 сантиметра. Наличието на метастази в лимфни възли.

Лечение на

Гаранция за успешно проведено лечение до голяма степен зависи от стадия на заболяването, на която е било установено и започна лечение.

На 2А етап се провежда хирургично отстраняване на гърдата (mastectomy) и се назначава химиотерапия.

На 2В етап се препоръчва след операция прекарване на лъчева терапия и химиотерапия.

Процесът на лечение изисква много търпение, издръжливост, желание да се оздравее. До голяма степен резултатът зависи от самата жена.

Прогнози

Прогноза за по-нататъшна живот до голяма степен зависи не само от това, когато започнало е лечение, но до голяма степен от степента и вида на злокачествено заболяване. Когато заболяването е отишъл вече далеч, а след това прогнозата за продължителност на живота се понижава до 2 – 3 години.

Качеството на лечение на рак се увеличава от година на година. Фармацевтите да намерят най-добрите лекарства, които унищожават раковите клетки. Появяват апарати, способни да повлияят на онкоклетки, без да се нарушава целостта на кожата и премахване на постоперативна тежестта. Бързо се развива иммунология, която помага да се превърне в добра профилактика на рецидив.

Продължителност на живота

През втория стадий На рак на млечната жлеза пет годишната преживяемост достига 80 – 90%. Шансовете напълно изключва рецидив са много големи на този етап.

Профилактика

Профилактикою рецидив трябва да заминаться веднага след като е установено онкологичен. Не само един някакъв факт провокира появата и растежа на злокачествени образования. Рак – това е комплекс от фактори, които са сигнал за това, какво трябва да направи определени изводи от това как човек да живее. Вдигане на имунитета, спокоен живот, в който няма място на стрес, опит, депресия – това е първото нещо на което трябва да се обърне внимание.

Прочети още  Бластома на млечните жлези: причини, симптоми и лечение

Промяна в храненето, насищане на диетата на растителна храна, избягването на храни, съдържащи сложни въглехидрати, захар, с високо съдържание на животински мазнини, консерванти и химически добавки. Намаляване на времето за престой под отворени слънчеви лъчи. Избягвате посещение хавлиени комплекси и парилок. Оставя вредни навици. Редовни медицински изследвания помагат да се изведат началото на зараждането на възможни метастази.

В заключение искам да кажа на жените, да обичаш себе си, следете за здравето си, отделяйте време за годишния преглед на млечни жлези. А ако такава е възникнал проблем в живота си, не прекалите с лекарства. Апел към знахаркам и травникам ще доведат само до това, което ще бъде загубено ценно време.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *