Рак на аденом на простатата при мъжете

На определен етап възраст на всеки човек се налага да чета от заболявания, тяхното лечение и лекарства, в това участващите. Човек не молодеет и не може напълно да спре регрессивные явление. Въпреки това, той може и властен в това, да бъдат в течение на свързани с възрастта заболявания и всички недъзи го постигших. В полза разберете най-ефективните методи за диагностика, лечение, а също и лекарства, които са на достъпни цени.

И така, сред тези здравословни проблеми при мъжката част от населението има това неприятно заболяване, като рак на простатата. Към кой лекар да е на прием, и от кого се извършва диагностика на рак?

Обща представа за болестта

Симптоми на рак на аденом на простатата

Рак на простатата – само мъжко заболяване съответно на анатомични структури на организма на представителите на силния пол.

Тумор в простатната жлеза говори за това, че човек е пропуснал няколко предварителни моменти. Начален етап им е ясно пропущена. Заболяването може да трае в продължение на година или така, но само тормози симптоми накараха го да се консултирате със специалист. Страшно и неприятно да отида в онкологичен кабинет, и след това е не само физиологичен проблем, но и психологически.

Тази форма на рак заема водеща позиция сред останалите поражения от рак.

Около 8% от мъжете може да чуете, че в простатната жлеза се развива рак, е в сравнително ранна възраст, когато няма още 40 години.

Всеки следващ възрастов период се увеличава процентът на области, и възможност за получаване на този заболяване на всеки човек.

След 45 години рискът се увеличава до 20%. Още 10 години, и шансовете да закупите тази болест достига 45%. Това е много страшно прогресия. Затова трябва да бъдете много внимателни към здравето си, следят за появата на неприятни симптоми, или да поиска от специалист назначи му провеждане съвременната диагностика.

Причините за рак на простатата при мъжете

Вредните навици

Този вид рак се счита за полиэтиологической болестта. Това е причина за рак на не една, а цял списък от обстоятелства на живот и работа на човек могат да доведат организма до появата на тумори.

Ето някои от тях:

 • Генетично предразположение. На генетично ниво, като е посочена в тялото на злонамерена програма, говорещ че в предишните поколения мъже, също се разболяха от рак на простатата. Изследователите са провели наблюдение, в резултат на което се разбра степента на риск от разболяване, ако предишните две поколения минали през простатата. Цифрата е плашеща – 75%.
 • Вредни навици. Може да се направи уверени прогнози за онкологията, ако вие простатата, ако мъжът пуши. Никотинът нарушава биологичните процеси в клетките и става причина за неочаквани мутации.
 • Мазни храни.В диетата си мъж раздаването им предпочитание.
 • Нерегулярная сексуален живот. Дълги паузи в тази област образуват застой тайни. Застойное явление в простатната жлеза често води до дпх, а по-нататък все същата рак.
 • Вредни условия на труд. Лекари са открили зависимост влияние на кадмий в тялото на мъжа и вероятно да получите злокачественный болест. Този химичен елемент може да влизат в контакт с тялото в печатницата, текстилната фабрика и други производства.
 • Отслабва имунната система. И тази причина се счита за косвено. Имунитет, ако той е на достатъчно ниво, постоянно влиза в действие и убива нетипични клетки. При спад на защитните функции на организма патогенным клетки успяват да оцелеят и да се размножават.
 • Аденом на простатата вече има. Ракът започва с аденом на простатата, лечение не е започнало, чакайте онкологията, ако вие. Аденомой наричат доброкачествени тумора. Думата «доброкачествен» в прилагането на новообразованиям е много условен смисъл. Само имунитет, ще падне, и нетипични клетки ще увеличат своето число, а на самия тумор поменяет статут, в резултат на промяна на структурата.
 • Нарушен хормонален фон. Има поговорка «всичко е добре в умерени». Много богат сексуален живот и други дейности с физически натоварвания, спомага за това, че се увеличава броят на мъжките полови хормони. А те стимулират простатата засили работата си. Плат орган растат, да той става способен да запълни возникающую нужда.
Прочети още  Стойност на PSA при рак на простатата

Тъй като има множество причини за възникване на рак на простатата, а след това всяка причина се нарича фактор на риска.

Симптомите на рака на простатната жлеза

Явни симптоми на рака на простатата

Рак – много коварна болест, включително и когато се отнася до простатата. Рак на простатата при мъжете симптоми и последващо третиране, са много важни въпроси за всеки, който иска да запази здравето си колкото се може по-дълго време. На първо време мъжете като цяло не се чувстват на някакво дискомфорт, докато болестта не влиза в последния етап. Спиране на растежа на тумора е по-лесно в началото и дори да я унищожи. Тя не се притеснява, човек живее ежедневието си. Но вътре излизат опасни процеси.

Някои пациенти съвсем случайно откриват у себе си, онкологията, ако вие. Причина могат да бъдат планирани прегледи на работното място. Такива моменти може да се счита за много успешна, ако проверка се проведе с участието на внимателен специалисти.

Първоначалните симптоми, когато нещо вече е разкрита, това е компресия дреха налягане на тумори в други органи. Вероятно за първи път изпитва дискомфорт в областта на пикочния мехур. Ракът на простатата има определени симптоми, и лечението трябва да започне само като говорите с вашия лекар тормози фактори, когато той ще получи резултатите от допълнително проучване.

Човек се чувства:

 • Усещането за болка на ниво местоположението на пикочния мехур. Уриниране засилва болка, но и в почивките между опорожнением болките не минават.
 • Желание за уриниране мъж не може да задържи.
 • Чести позиви в тоалетната. Понякога броят им достига тридесет пъти на ден.
 • Самото уриниране се случва някак неестествено (слаба жизненост, оскъдни капки или рязко спиране на този процес). Тумор с големи размери са в състояние минава канал на уриниране.
 • Инконтиненция на урината.
Прочети още  Рак на простатата степен 1

Подобна симптоматика може да се срещнат и при други заболявания. Не си струва веднага да се мисли за рак. Аденом на простатата при мъжете има подобни симптоми, лечението му се извършва по специална методика. Към списъка на болести със същите симптоми могат да добавят рак на пикочния мехур, простатит и цистит – всички те могат да проявяват себе си едни и същи начини.

За да разкрие истинската болест, се нуждаят от специализирани преглед на пациент. И така, не се знае диагнозата, но като симптоми, мъж спешно трябва да се срещне с уролог.

Когато туморът се разраства, тя може да окаже натиск върху стомашно-чревния тракт и става причина за запек, Ако затруднено уриниране е в ход, а урината не може напълно да излезе от тялото си, пациентите се нуждаят от незабавна помощ от опитни и квалифицирани лекари.

Процеси в следващите етапи на

Туморът достигне зрялост и започва да пускате метастази в областта на черния дроб, пикочния мехур, бъбреците, мозъка и други органи.

Външни проявления, описани лезии могат да бъдат подобни на симптомите на това други заболявания. Засегнатата метастази в черния дроб дава израз на жълтеница.

Диагностика на рак на простатната жлеза

Диагностика на рак на простатната жлеза

В статията е вече по-нататък вероятността за случайно откриване на ракови тумори в този орган. Но струва ли си да се разчита на късмет и на добър час случай?

Мъжете в определена възрастова етап е на стойност редовно да посещават уролог и andrologist.

Метод за диагностика не е много сложен. При обследуемого лице вземат анализ на кръвната с цел откриване на простатического антиген PSA. В своя здравословното състояние на имунната система се бори с атипичными клетки на простатата. За борба се открояват антигени, откриване, която се превръща в сигнал за потвърждение на болестта.

Но този сигнал се нуждае от проверката на състоянието на здраве и разпространение на болестта. На тази цел служат следните методи:

 • Изследване на простатната жлеза с пръсти. Тъкан на простатата ощупываются лекар, който позволява да се разбере структурата и размера на тялото.
 • Ултразвуково изследване. В червата се инжектира ултразвуков сензор, останало специалист вижда на екрана.
 • Компютърна томография или магниторезонансная томография дават отлична възможност да изследват болния орган.
Прочети още  Ракът на простатата степен 2

Лечение на рак на простатата при мъжете

Лечение на рак на простатата

Колкото по-рано се появи туморът, толкова по-малко травми, които тя ще донесе съседни органи и лечение трябва да бъде само една простатата.

Когато се установи рак на простатата при мъжете, лечението се основава на три техники:

 1. Оперативната намеса.
 2. Лъчева терапия.
 3. Химиотерапия.

Ако туморът се увеличава в размер, и заболяването прогресира, се препоръчва да се направи необходимата операция. Орган може дори да бъде отстранен. Разбира се, това е травма, която не се решават мъжете напредването на възрастта, или тези, чиято туморът вече е голяма и с наличието на метастази.

Лъчева терапия не е такъв травматичного въздействие. Ако туморът още не е върви и простатата може да спаси, предписват този вид лечение. Неоперабельные тумори и обработват данни начин.

Предишните Два метода не са съвсем се свързват помежду си. Обаче, химиотерапията може да бъде допълнение всеки един от тях поотделно. Смисълът му се състои в това, че в тялото на пациента мъжете са въведени специални токсични вещества, които засягат нетипични клетки и за предотвратяване на тяхното възпроизвеждане.

Освен тези три техники има още начини за терапия, възложени от квалифициран лекар-уролог. Прилагането на хормонални лекарства може да инхибира растежа на новообразувания, намаляване на концентрацията на мъжки хормони. Имуномодулатор засилват защитните сили на организма.
Когато тези видове лечение лекуващият лекар прилага в комплекса по отношение на същия пациент, тогава процентът на спасените мъже забележимо се увеличава.

Профилактика на рака на простатата при мъжете

Здравословно хранене

Все още няма някакви специални техники за превенция на съответното заболяване. Но всеки човек може с действията си за намаляване на риска от възникване на рак се грижат болест. За тази цел е необходимо:

 • Да бъде внимателен към диетата, отказвайки се от мазни храни.
 • По възможност да се измъкне от работа, която е свързана с кадмием и неговите емисии.
 • Сексуален живот трябва да бъде редовно.
 • Физическата активност има граници, за да не се претовари себе си.
 • Редовните прегледи в урологическом кабинета и среща със съответния лекар.
 • Продължителността на съня не по-малко от 6 часа в денонощието.

Коварна и скрытное развитието на този вид онкологични води мъже за лечение на строги методи, когато туморът вече е голяма. Рискът от развитие на рак на простатата достатъчно голям при мъжете над 40 години. А след 55 всеки седми мъж, дори не подозира за това, има в себе си туморът.

Необходими са редовни срещи с вашия лекар. Ако уролог откриване на рак в ранен етап, а след това терапия има по-голям шанс за успех и процеса на лечение е по-лесно.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *