Рак лимфни възли

Лимфната система е мощна структура в човешкото тяло. Тя играе ролята на помощник на пътя за задържане на патогени, клетки и микроорганизми. По този начин, основният проблем лимфни възли се състои в защита и осигуряването на непрекъсната работа на съседните органи. При сривове във функционирането възниква рак на лимфни възли.

Причините за образуване на рак на лимфни възли

Точните причини за развитието на рак на лимфни възли специалисти не са идентифицирани. Въпреки това, съществуват законите на причинно – следствените връзки, които водят към патология. Такива причини реши да отпусне няколко:

 • Канцерогенен ефект. За индустриални предприятия и места радиоактивен кичури вещества човек не може да остане много дълго време. Това влияние ще се отрази на много добрия cancer характер, в това число и на възпаление на лимфите.
 • Повишена изолация.
 • Човешки папиломен Вирус, ХИВ инфекция, герпесные заболявания на прогресивното характер.
 • Системни заболявания на организма, не навреме пролеченные етап на раковите заболявания.

Рискът от развитие на патология се повишава в случай на:

 • пушенето и употребата на алкохолни напитки;
 • професионално престой в опасни места, в които е налице повишено радиоактивно облъчване, лучевое въздействие и влияние мутагенно – агресивни агенти – хербициди;
 • възраст от 15 до 25 години и напреднала възраст, в който имунната защита не са толкова големи и податливи на различни увреждане;
 • нови или особено тежки раждане провокира хомеостазата на организма и причиняват странични ракови, възпалителни процеси;
 • генетично предразположение, особено на първа линия на родство.

Симптоми, признаци и прояви на

В началната фаза на развитие на рак на лимфни възли на пациента липсват някакви странични симптоми. По отношение на растежа на тумора и изрично увеличение на размера си възникнат неприятни усещания в засегнатата област. Това е последвано от распиранием околната фибри с разположени в него рецептори.

Прочети още  Кавернозная хемангиоми

Типични признаци на заболяването може да се нарече:

 • Температурите. Повишаване на температурата, особено във вечерните часове, понякога показатели през покрива и през нощта, но доста рядко. При 39 – 40 градуса, възниква състояние на трескава, човек трепери и се хвърля на свинете.
 • Сърбеж. По кожата се появяват сърбящи усещания. Най-често се среща генерализованный, но се случва и сърбеж на скалпа, гърдите, стъпалата стоп и дланите.
 • В областта на лимфни възли се появява усещане за распирания и намиране на чуждо предмета вътре в слоевете на кожата.

В някои случаи пациентът се появяват неспецифични симптоми, които също свидетелстват за развитието на болестта:

 • Слабост, съкрушеност, невъзможността да се работи течение на времето. Появява се апатия и сънливост. Човек става нервен и раздразнителен.
 • Намалява апетита. Стомашно – чревния тракт, спира своята обичайната дейност и възниква анемия.
 • Човек страда от липса на кислород. Дишането става тежко и с прекъсвания, което се отразява на нормалната работа на белодробната система.
 • Болните рязко отслабване.
 • На храносмилателния тракт не се изпълнява в пълна степен на поставените пред него задачи. Запек, диария и лошо храносмилане са последиците от такиз процеси.

Уголемени лимфни възли при рак – това явление не е строго задължително, се среща в половината от случаите.

Лечение на рак на лимфни възли

На първо място е ракът на лимфни възли е необходимо да се открие метод за палпация. След това лекарят предписва допълнителен списък на проучване, което може да разкрие причината за патология и изберете най-подходящото лечение:

 • Ултразвуково изследване.
 • Компютърна ТОМОГРАФИЯ или ядрено-магнитен резонанс.
 • Пункция и биопсия.

Лечение на рак на лимфни възли може да се извършва чрез хирургически методи, облъчване и химиотерапия. Всичко зависи от вида и стадия на заболяването.

Хирургична намеса включва ексцизия на тумора. При този лимфодиссекции са изложени на цялата група регионарных колектори, в които са попаднали или могат да попаднат на раковите клетки.

Химиотерапия се назначава при всеки етап и при всички метастазированных прояви. Комбинация от лекарства зависи от вида и причините за първичен новообразувания, неговата чувствителност към определени медикаменти.

В случай на невъзможност да се разкрие причината за него заболявания се предписват такива лекарства като цисплатин, паклитаксел, гемцитабин, этопозид. Тяхната цел е да замрази патогенную микрофлору и забавяне на растежа на туморите.

Лъчева терапия се провежда с помощта на радиохирургии или кибер-ножа. Тези уреди въздействат на област лезия строго посока сноп на радиация. Ефективен лъчева техника, при единични метастазах или при не големи туморните процеси.

Прочети още  Рак на трахеята

Прогнози при рак на лимфни възли

Разбира се, прогноза за живота на пациента, оказват влияние фактори като правилно подбрано лечение, етап на процеса. Съвременните методи на лечение помагат за увеличаване на живота на болния на достатъчно голям период. При това все още и да се поддържа достатъчно добро качество на оставащите дни.

Симптомите на болка и дискомфортных усещания потиска, като правило, веднага и за дълго. Пет годишната преживяемост на първите два най-ранните етапи е около етап е около 90, понякога дори и на 95%, в третия (предпоследней) етап преживяемост е около 82-83%, последната критична етап улавя 65% от случаите.

Метастази в лимфни възли на шията и в 67% от случаите се наблюдават при лимфогранулематозе, в 33% от случаите те произхождат от главата, на носоглътката и на езика. При наличие на метастази в лимфоузлах врата в 30% от случаите в началото не успява да идентифицира начална огнището на рака.

На метастази на рак на органите на коремната кухина, в лимфни възли на перитонеума представляват 52% от случаите, както и тумори на малкия таз метастазируют в тези лимфни възли в 48% от случаите.

Профилактика на рака на лимфни възли

Дл за профилактика на рака лимфни възли на първо място трябва да присъстват онколог поне веднъж годишно. При това е важно да се проведе с всички диагностични процедури в комплекса, които ще ви предпише специалист. От всеки изследвания зависи резултат на по-нататъшното лечение е възможно.

За да се избегне патология е необходимо да се спазват редица показания:

 • Правилно се хранят. В диетата трябва да се включат плодове и зеленчуци. Трябва да се избягват мазни, пикантни и брашно от храна. Пиенето на газирани напитки и lemonades трябва да се намалят до минимум.
 • Водят здравословен начин на живот. Пушенето и алкохолни напитки, най-вреден начин влияят на състоянието на лимфната система и причиняват редица патологични процеси.
 • За да спортува. Всеки ден трябва да правим сутрешната гимнастика или да присъстват поне 3 пъти в седмицата фитнес зала, басейн, фигурно пързаляне. Сутрин бягане на открито е много положително влияние върху цялата система на организма и на лимфосистеме включително.
 • Навременното лечение на вирусни и инфекциозни заболявания.
Прочети още  Профилактика на рака

При различни сривове в работата на лимфната система лимфоцити стават агресивни и възниква рак. Лечение при това заболяване протича в размеренном режим за поддържане на жизнеността на организма като цяло. Превантивна работа изобщо ще се избегнат заболявания.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *