Радиоволновое премахване на папиллом

Освободи тялото от човешкия папиломен вирус е напълно невъзможно. Единственото нещо, което може да предложи на лекарите – това е поддържаща терапия, които не дават на вируса да се размножава, както и премахване на съществуващите израстъци. Начини за премахване на папиллом много, но един от най-ефективните и безопасни методи се счита за радиоволновая терапия.

Действие на радиовълните на папиллому

Метод радиоволнового отстраняване на папиллом е бил изобретен още през 20 век, но и сега той не е загубил своята актуалност.

В основата на този метод е действието на високо хирургическа генератор. На радиоволновом скальпеле е фин електрод. Той преобразува електрически разряд в високочестотни радиовълни (до 2,7-4,0 Mhz).

Електрод представлява вольфрамовую нишка, която директно с папилломой не е в контакт. В края на електрода се фокусира енергията на радиовълните, която увеличава внутриклеточную енергия, в резултат на натрупване на тъкан се отопляват. При това термичните въздействие оказва само на брадавицата, съседни тъкани не се засягат.

С помощта на высокотехнологического скалпел, произведени сверхточные разрези, при това туморът се отстранява под корен с цялото му съдържание.

Показания за операция радиоволновой

Това лечение е показано на хората с наличието на папиллом на тялото. Дори и трудно достъпните брадавици, например, в областта на половите органи, може да се отстрани по този начин.

Техника радиоволнового отстраняване на папиллом може да се прилага и в такива случаи:

 1. За премахване на брадавици във влагалището.
 2. На шийката На матката.
 3. На мястото, където е важно да се предотврати образуването на белези. Това могат да бъдат лицето и шията.
 4. Радиоволновое премахване е показано в местата на образуване на израстъци, където има повишена влажност.
Прочети още  Аденом на щитовидната жлеза

Основните плюсове и минуси на радиоволнового метод

Нужен метод се дължи на неговите основни качества:

 1. Процедурата се извършва много бързо – за да премахнете един натрупване изисква средно 30 минути, при това постъпва в стационар не се изисква.
 2. Кратък възстановителен период – че раната напълно излекувани, да отнеме не повече от 10 дни.
 3. За сметка на това, че тъканите са в състояние на леко бъдат премествани, освен по време на излагане на радиовълни, последните не оказват влияние върху здрави участъци.
 4. Начин на практика не причинява болка, това се дължи на факта, че няма пряк контакт на инструмента с тъканите на човека, а значи не са засегнати нервни окончания. Така че, ако човек няма праг на болка, начини на упойка, изобщо не се прилагат.
 5. Електродите не са в контакт с кожата. Поради риска от инфекция на раната се свежда до минимум. По същата причина почти не се развива възпаление.
 6. Поради високата прецизност и сигурност на начина за вирусна инфекция не е в състояние да се разпространи по-нататък.
 7. За сметка на излъчване на радиовълни се осигурява стерилитет операции, което допринася за по-бързо зарастване.
 8. Процедурата не оставя след себе си белези и белези.

До минус радиоволнового метод за премахване на папиллом се отнася само високата му цена. Това се дължи на факта, че здравното институция налага закупуване на скъпо оборудване.

Противопоказания за използване на радиоволнового метод

Въпреки нужен и ефективността на метода в някои ситуации лечение радиоволнами може да бъде противопоказано:

 1. Наличието на активна герпетического на вируса.
 2. Склонност към алергични реакции.
 3. Бременност и кърмене.
 4. Трескава състояние.
 5. Повишено кръвно налягане.
 6. Хронични заболявания в стадий на обостряне.
 7. Менструация.
 8. На настинки.
 9. Носенето на пейсмейкър или имплант.
 10. Онкология, на кожата характеристики.
 11. Наличие на захарен диабет.
Прочети още  Трябва ли да полип маточната канал при бременност?

Етапи на провеждане на процедури радиоволновой

Въпреки че метод се смята за бързо и с ума прости, все пак това е сериозна намеса в система на организма. Радиоволновое премахване на папиллом можете спокойно да се равняват на оперативното вмешателство. Така че трябва да се настроите към процедурата, седна по-удобно на стола, да се опитате да се отпуснете.

Пациентът може да усеща дискомфорт, някои дори имат малка чувствителност, така че лекарят задължително предлага да се направи местна упойка. За облекчаване на болката се прилагат инжекции, и анестетични кремове или гелове, спрейове.

Стерилни кърпички отгораживается място на провеждане на операцията. За премахване на папиломи в днешно време използват такива лекарства, като «Сургитрон», ATMOS RS 221.

Лекарят с помощта на високочестотен лъч прави малък разрез в района на натрупване, след което последният напълно иссекается под корен. Лъч е в състояние веднага да се спре кървенето и да убие микроорганизми, които могат да проникнат в раната.

Време на провеждане на операцията ще зависи от големината на папиломи. Средно е между 10-30 минути, раната лекува в продължение на 1-2 седмици.

Правила постоперативни грижи

Грижа за рани след операция е следната:

 1. В първите дни е показано наблюдение на състоянието на раната.
 2. Провежда се работа с вода и сапун и лекарствени средства, прописанными лекар.
 3. При образуването на коричка върху раната й не се отстранява, за да не навреди на целостта на кожата.
 4. В този период е позволено да вземат както душ, така и вана.
 5. Да не се използват в период на рехабилитация грим на място, отстраняване на папиломи.
 6. Да изчака с посещение бани, сауни, солариуми и басейни. Колкото се може по-малко да бъде под пряка слънчева светлина.
 7. Трябва да пиете повече.
 8. При усещане за дискомфорт в мястото на раната незабавно да се обърнете към лекар.
Прочети още  Какво е човешки папиломен вирус при жените

Доказано е, че радиоволновая терапия – това е най-надеждният и най-сигурният метод за премахване на папиллом. Пациентът не научава, какво е болка, кървене и подуване, тъй като те почти липсват при извършване на този метод. При тази операция един човек ще получи максимален комфорт и бърз възстановителен период.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *