Първите симптоми на рак на стомаха, или как да не тече патология

Лечение на рак е много трудно. Това е заболяване, което може да се лекува само тогава, когато диагностицирани в ранен стадий. Ето защо е толкова важно при рак на стомаха знаете първите симптоми на заболяването.

Форми на развитие патолози

Има следните форми на рак:

 1. Плоскоклетъчен карцином. Тази форма най-често възниква на кожни участъци на отворен достъп. Но може да се образува и в стомаха.
 2. Железисто-плоскоклетъчен карцином. Тази форма най-често се среща при жените.
 3. Железистый рак. 95% от случаите на рак-ЧРЕВНИ премине в тази форма. Малигнен тумор се образува от жлезистия епител на вътрешните стени на заведения и орган.
 4. Инфильтративный рак. По-често се разболяват хора от по-младата възраст, туморът расте в стената на стомаха и близките органи.
 5. Перстневидноклеточный рак. Развива по-бързо, други форми, най-често се среща при жените.
 6. Низкодифференцированный рак. Туморът расте в стената на храненето орган, като образува около себе си некротический процес.

Симптоми на рак на стомаха могат да се появят, когато болестта започва да прогресира. В това време му е вече трудно се лекува. Навременното диагностирование значително увеличава шансовете за удължаване на живота на пациента.

Най-често хората се разболяват от рак на храносмилателната система, след 50 години. Тази патология по-податливи на мъжете. Причина могат да бъдат хронични ЧРЕВНИ заболявания, които пациентът не е лекувал в продължение на живот.

Скорост на развитие

Рак на стомаха се развива дълго време. Той се предшества от предракови състояния и възпалителните процеси в мукозните мембрани.

Предраковое състояние може да продължи от 10 до 20 години. Неговите причини са язви, полипи и гастрит с ниска киселинност. Научно доказано е, че в здраво стомаха такава патология не се появява. Първият симптом на рак на желудкавсегда се появява след други заболявания с хроничен характер.

Прочети още  14 начина за лечение на рак на стомаха на народни средства за защита

Скоростта на развитие на болестта зависи от наличието на определени фактори, значително я ускоряющих. Към тях се отнасят:

 1. Наследственост. Ако някой от семейството е болен от рак-ЧРЕВНИ, в 20% от случаите на хроничен гастрит, да доведат до рак.
 2. Неправилното хранене. Пушени продукти, солени и пикантни, пържени и консервированное действа неблагоприятно на стомаха, и ако има възпаление, то в най-скоро време ще преминат в рак.
 3. Яденето на зеленчуци и плодове, съдържащи нитрати.
 4. Работят в опасна среда производство. Особено, ако има контакт с азбест или никел.
 5. Злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Злоупотребата с алкохол може да стане причина за появата на рак на стомаха

Първите признаци и прояви на рак желудкамогут да мине незабелязано. Така че хората, които имат един или повече представени фактори, трябва да се подлагат на изследване. Особено, ако има хронични заболявания на стомаха.

Ранните симптоми

Често у човека в стомаха вече се образува малък тумор, но никакви симптоми не се появява. Човек води нормален начин на живот, без да подозира, че у него се развива онкологияжелудка. Така се случва, защото ракна раннихстадиях в повечето случаи протича безсимптомно. И первыйпонятный симптомможет се появи в по-късните етапи, когато се лекува вече няма смисъл.

Но има някои косвени симптоми, които трябва да бъдат предупредени и да се подложи на изследване.

Общи характерни симптоми

Има характерни признаци, че в организма се случва нещо лошо, изискващи вниманието към себе си. Към тях се отнасят:

 1. Постоянна умора, болният се чувства съкрушен, дори и след сън.
 2. Бърза умора. Тежък физически труд пациентът не е в състояние да направи.
 3. Необяснима загуба на тегло. Болните не са предприели никакви действия за отслабване, но теглото си отива, понякога доста бързо.

Постоянна умора

Първите симптоми на рак на стомаха в женщинмогут да са незабелязани, ако те вземат нещо за отслабване. Загуба на тегло изглежда в резултат на диети, но в действителност това е последица от рак. При мъжете отслабване предизвиква безпокойство по-бързо.

Прочети още  Химиотерапия при рак на стомаха

Синдром на малки признаци

Признаци на рак на стомаха в женщини при мъжете не се различават. Има общи симптоми, наличието на които дава основание да преминат през профилактичен преглед при онколог.

Към тях се отнасят:

 1. Тежест в стомаха след хранене, постоянното подуване.
 2. Гадене, с течение на времето и повръщане, обилно отделяне на слюнка.
 3. Болка в эпигастральной област, след хранене. Болката не е остра, артрит, тянущая.
 4. Липса на апетит, чести киселини.
 5. Появата на отвращение към месо и риба.
 6. Леко повишена температура на тялото по неразбираеми причини.

Липса на апетит

Понякога ракът се причинява стомашен кръвоизлив. В такъв случай кръвта ще бъде открита в повръщане масите, а цветът на изпражненията ще стане тъмен, почти черен. Трябва незабавно да отидете на лекар, за да се избегнат проблеми от кръвно загуба.

Всички тези симптоми могат да бъдат отнесени към първата черта на рак на стомаха. Но присъдата те не са, това може да бъде друго заболяване, което се поддава добре на лечение. Да се каже точна диагноза може само от лекар на базата на лабораторни и диагностични изследвания.

Значението на диференциална диагноза

Да се постави правилната диагноза лекари е трудно, поради факта, че процедурата рак на стомаха и доброкачествена стомашно-чревни язви са много сходни. И често първите симптоми на рак при мъжете и при жените се проявяват тогава, когато болестта е вече да лекува е невъзможно. След поставяне на такава диагноза хора продължават да живеят с около година.

Освен това, злокачествени язвена форма при всяко проучване изглежда като обикновена язва.

Така че трябва да бъдат нащрек, когато възникнат някакви проблеми със стомаха. Ако има язва, му е необходимо своевременно лечение и да се предотврати развитието на хроничен процес, както и гастрит.

В момента за диференциална диагноза използват метод на эндоскопического проучване и изследване на получения материал в цитологию и гистологию. Но неудобен метод на факта, че за него са само горните слоеве на лигавицата на стомаха. По-дълбоките слоеве на стените, за да проучи по този начин е невъзможно.

Прочети още  Възможно ли е да се лекува рак на хранопровода?

Разкриват тумор в стената на стомаха ви позволява УЛТРАЗВУК. То е удобно така, че да може да се извършват много пъти, при сравняването на резултатите. Също така може да се просвети орган нашир и надлъж. По този начин, ако в стената на стомаха е налице подуване, на екрана ще се вижда удебеляване.

Рак на стомаха могат да се идентифицират с помощта на УЛТРАЗВУК

Чрез изследвания са намерили вън още, че при язва на стомаха форма на органа се променя малко, може да се представи слабо удебеляване на мястото на рани. Докато при ракови тумори целия стомах промените, край на екрана стават назъбени.

Но и този метод не дава стопроцентного резултат. Само в 60-70% точна диагноза. Затова са разработени специални формули с изчисленията на дебелината на стените на стомаха, отдалечеността им един от друг и дължина на патологичния процес. По този начин може да се постигне диагностициране на рак на почти 97%, а язвен процес – на 94%.

Благодарение на преминаване формули д-р без труд отделя първите признаци на рак на желудкана екрана. При наличието на опухолейон веднага се вижда промяна на формата на тялото. След това той измерва зона патология, и резултатите въвежда формула. Преглед на УЗИ преминават и мъжете, и женщиныодинаково.

От всичко казано е ясно, че ако със стомашни проблеми, и лекарят назначава ЕХОГРАФИЯ, трябва да се примирят и да отида на преглед. Вреди това няма да донесе, но може да помогне за откриване на ранна фаза на рак. В този случай прогнозата е по-благоприятна, отколкото когато заболяването вече е стартирана.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *