Продължителността на живота при неоперабельном рак на стомаха

Рак на стомаха, поради липса на специфични симптоми, в повечето случаи се диагностицира в късен стадий на развитие. При това онкологично образование, което не само значително се увеличава по размери, но и производство на растеж на метастази не само в близките, но и далечни органи и тъкани на организма. Всички тези процеси водят до това, че ракът на стомаха се превръща в неоперабельным, както на пациента, извършва само на помощни терапия.

Характеристики патология

Неоперабельной се счита за 4 стадий на рак на стомаха, която се характеризира с метастазированием онкология в различни тъкани и системи на организма. При провеждането на хирургическа интервенция с цел премахване на cancer образование не се прави с оглед на бессмысленности процедури. На този етап на развитие на патология дори пълно премахване на основно образование не може да осигури спиране развитието на рака. Причината за това е, че злокачествените клетки и метастази разпространени в различни части на тялото, и не могат да бъдат отстранени напълно.

Неоперабилен рак на стомаха условно се разделя на два вида:

 1. Онкология местната локализация. При този вид рак се наблюдава поражение на ракови клетки по-голямата част на стомаха, или множество малки щети на органи, които засягат жизнено важни системи на организма, като нервните окончания, както и големите кръвоносни съдове.
 2. Метастатический рак. Онкологични заболявания се характеризира не само с обширни увреждания на стомаха и околните тъкани, но и развитие на далечни метастази в други жизнено важни органи и системи на човешкото тяло.

При местната локализация на рак на стомаха злокачествени клетки се разпространяват по тялото пинов чрез имплантационно, и чрез лимфата. Метастатический рак предполага разпространение на злокачествени клетки единствено чрез системата на притока на кръв.

Симптоми и признаци на проява

Неоперабельная 4 стадий на рак на стомаха се определя по характеристики:

 1. Става поникването на основния cancer образование в опоясывающие тъкан, а също и отделни близкорасположенные органи и системи на тялото на пациента. При това възниква частично поражение на лимфни възли. Далече от стомаха метастази не се откриват.
 2. Малигнен тумор на стомаха поникает дълбоко в лигавицата и подслизистые тъкан, орган, както и го удари серозную зона и мускулни слоеве. При това трайно увреждане се наблюдават при повече от 10 на близките лимфни възли. Обаче отдалечени метастази не.
 3. Първично онкологично образование придобива широки размери, с неговия ръст да стане неконтролируемо. Почти цялата кръвоносната и лимфната система на организма са пораженията. Наблюдава силен растеж на отдалечени метастази.
Прочети още  Първите симптоми на рак на стомаха, или как да не тече патология

При това разпространение на злокачествени клетки, които допринасят за последващата поява на метастази, се случва такива начина:

 • Лимфогенным. Онкологические клетки, отделяющиеся от основния тумор, така достигат до отделните части на тялото с лимфа. При това често раковите клетки се настанява в лимфните възли, насърчаване на тяхното последващо увреждане;
 • Гематогенным. Раковите клетки се разпространяват по тялото с венозным кръвоснабдяване. Установява в кръвоносните съдове на такива злокачествени микроклетки често водят до патологическому растежа на капилярите и ускореното развитие на метастази;
 • Имплантационным. Агресивни онкологические на клетката, прониква в телесните течности на организма са разпръснати по стомашно-стомашно-чревния тракт (сч), и да се установят в органите, директно в контакт със стомаха;
 • Смесва. Злокачествени клетки проникват в различни по отдалеченост плат и система за всеки от възможните пътища. Обаче метастазирующие елементи дълго време остават в латентно състояние, благодарение на които имат висока чувствителност към химиотерапията.

Основните признаци неоперабельного рак на стомаха са:

 • Чувство на преяждане при малък брой на приетата храна. Симптом възниква поради передавливания на стените на стомаха, нарастваща на широка тумор;
 • Болезненост на храносмилането. Богато онкологично образование натиск върху органи на сч, което усложнява процеса на храносмилането хранене и преминаване на червата;
 • Неестествено форма на лимфни възли, както и техните болки;
 • Редки изпражнения, при който изпражненията е боядисан в черен цвят. Тези симптоми показват наличие на вътрешни кръвоизливи в областта на сч;
 • Рязкото стесняване на антрального эпигастрия, при което значително усложнява не само процеса на консумация на храна, но и прием на вода. Състоянието е придружено от появата на спазматических болки в областта на стомаха;
 • Желтушность кожата покрива;
 • Увеличаване на размера на корема и растеж на масата на тялото на пациента. В отделни случаи обрасли подуване на стомаха може да дорастать до образувания в 10-12 кг.

Чувство на преяждане при малък брой на приетата храна – един от симптомите на неоперабельного рак на стомаха

Процедурата патология на 4-ти етап на развитие ярко изразена и слабо поддающаяся да бъдат коригирани. Неоперабельная форма на рак на стомаха, придружени с обща интоксикация на организма, която включва гадене и повръщане, виене на свят, загуба на координация и на съзнанието на пациента.

Прочети още  Анализ на кръвта при рак на стомаха

Симптоми на заболяване значително се разширяват за сметка на прояви на метастази. При този допълнителни признаци неоперабельного рак зависи от това къде са се появили метастази.

Диагностика

Диагностика неоперабельного рак на стомаха се извършва с прилагането на тези методи и апаратура:

 • За визуален контрол на изследване с прилагането на окрашивающего пигмент;
 • Радиоизотопное проучване;
 • Ултразвуково изследване (ЕХОГРАФИЯ);
 • Компютърна (КТ) или Магнитно-резонансната томография (MRI).

Всички тези хардуерни методи за диагностика позволяват не само да се определи етап от развитие на рак на стомаха, но и откриват метастази в организма на пациента.

Лечение на

Лечение неоперабельного рак на стомаха могат да се прилагат такива методи:

 • Химиотерапия;
 • Лъчева терапия;
 • Хирургическа намеса.

В повечето случаи лечението се извършва цялостно, и включва в себе си едновременно използване на няколко терапевтични методи. При това, основната цел терапия неоперабельного рак на стомаха е облекчение на състоянието на болния.

Терапия на пациента с неоперабельным рак на стомаха е задължително включва в себе си прилагане на силни болкоуспокояващи лекарства като Трамадол, Оксикодон и Морфин. Аналгетици и спазмолитици, въведени в организма на пациента под формата на инжекция. Обикновено убождане се провежда всеки ден, или през ден. В редки случаи пациентът се нуждае от облекчаване на болката до 3 пъти на ден.

Химиотерапия

Лечението с този метод ви позволява да забави растежа на основния тумор и неговите метастази. При това намалява болката, която се дължи на увреждане на органа злокачествени образувания. При лечение по метода на химиотерапия се използва веднага няколко агресивни от ония, които убиват раковите клетки лекарства цитостатиков. Въвеждането им се извършва интравенозно или интрамускулно единствено под контрол на лекар.

Най-често при лечението на неоперабельного рак се използват такива лекарства:

 • Фторпиримидин;
 • Фтураруцил;
 • Циклофасфамид.

При неоперабельном рак на стомаха се предписва химиотерапия

Продължителността на курса на лечение е 21 дни. При неоперабельной стадий на рак на пациента може да определяни 4-6 курсове за прием на химиотерапия.

Лъчева терапия

Използването на лъчетерапия в борбата с неоперабельным рак на стомаха не се отличава с висока ефективност. Причината за това ниско от прага на чувствителност на лигавицата на стомаха изотопных лъчи.

Прочети още  Метастази при рак на стомаха: кои органи са засегнати по-често?

Лъчева терапия дава възможност за леко облекчаване на симптомите на патологията. Често я използват преди започване на химиотерапия или хирургическа намеса.

Хирургическа намеса

Неоперабилен рак на стомаха не включва провеждането на операции за пълно отстраняване на тумора. Въпреки това на този етап на заболяването могат да се прилагат палиативни терапия. Лечението включва частично отстраняване на злокачествен образование, както и част от повредения орган, или си само. Тези манипулации се извършват единствено в случаите, когато разросшееся онкологично образование значително пречи на жизнените функции на пациента.

Поради големия брой на метастази, симптоматика на рак намалява за кратко. Преди започване на лечението пациентът преминава курс по лъчетерапия, а след хирургическа намеса често се изисква прилагането на химиотерапия.

Диета при неоперабельном рак

При наличието на онкологични процеси в стомаха в неоперабельной етап, за пациента е важно да се преразгледат хранителния си режим. При това задължително трябва да се определи запазена функция на приемане, преработка и отделяне на храната през стомашно-чревния тракт.

Какво можете да ядете при неоперабельном рак на стомаха решава лекуващият лекар. Въпреки това, в повечето случаи, пациентът трябва да се откажете от тези продукти:

 • Всички консервирани храни;
 • Пушени продукти;
 • Печено;
 • Мастни видове месо и ястия, базирани на тях;
 • Алкохол.

При неоперабельном рак на стомаха трябва да се изключи от менюто си всички пушени меса

Приемана онкобольным храната трябва да бъде течна или полу. При това продуктите трябва да бъдат не е мазна, но высококалорийными. Храненето трябва да е често, на малки порции. В ежедневната диета трябва да присъстват протрит супи и каши, немазна риба или месо. Кафе от диетата на пациента трябва да бъдат изключени напълно, но чай може да се използва не е здрав и в малко количество.

Колко живеят при неоперабельном рак на стомаха?

Предвид това, че неоперабилен рак на стомаха се характеризира с бързото растежа на образованието, както и появата на голям брой метастази прогнозата за времето на преживяемост сред пациентите с нисък. При правилно подобранном лечение на патология, шансове за преодоляване на 5-годишно в чужбина, са около 5-10%.

При липса на подкрепа на лечението, продължителността на живота при пациенти с неоперабельным рак на стомаха се изчислява в продължение на месеци.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *