Прилагането на прополис миома

Миома на матката е доста често срещана женска болест. Трябва да се отбележи, че в последно време той се диагностицира и при жените по-младата възраст. Спорове за причините за възникване на заболяване, се водят все още, но много лекари са убедени, че е доброкачествен тумор се образува, на първо място, поради нарушения в хормоналния баланс в организма. За лечението на тази патология се прилагат не само лекарства, но и с народни средства. Прополис, когато матката помага за спиране на растежа на тумори, отзиви за неговото приложение при различни гинекологични заболявания в голяма степен положителна.

Симптоми на заболяването

Тянущая болка в областта на слабините

Прополис, когато матката се препоръчва да се прилага в началния стадий на заболяването. Жените, които имат малък тумор в областта на матката, обикновено забелязват у себе си следните симптоми:

 • Тянущая болка в областта на слабините.
 • Фантомни усещания във влагалището.
 • Появата на кровянистых секрети в интервалите между месечни.
 • Удължаване на менструалния цикъл.

При настъпване на климакса тумор може да се намали по размер. По време на менопаузата нарастването на миомата спира.

За установяване на точна диагноза се прилагат следните диагностични методи:

 • Разглеждане на гинекологическом стол с използване на специални огледала.
 • Ултразвуково изследване на органите в малкия таз. То може да се проведе като трансвагинальным, така и трансабдоминальным сензор. Ултразвуково изследване позволява да се получи точна информация за мястото на разположение на миома, неговия размер, клиничната картина на заболяването.

В по-късните етапи на болестта лечение на средства на базата на прополис може да се окаже неефективно. При нежния пол се наблюдава продължителна менструация. Те може да продължи до две седмици. В този случай жената е необходима хирургична операция. Дълъг менструация могат да доведат до появата на анемия и други тежки усложнения.

Прочети още  Самакитка – лечение на рак, без болка

Полезни свойства на продукта на пчеларството

Прополис

Прополисът е продукт на пчеларството. В състава му се намират на различни вещества като органични, така и неорганичен произход. Продукт на пчеларството може да се използва за лечение на различни заболявания.

Трябва да се спомене за следните свойства на прополис:

 • Прополисът миома се използва, преди всичко, по следната причина: той допринася за повишаване на имунитета. Продукт на пчеларството, съдържа голямо количество микроелементи, витамини и полезни вещества, улучшающих състоянието на имунната система.
 • Прополисът нормализира функциите на ендокринната система, той помага за възстановяване нивата на хормоните, нарушен при гинекологични заболявания.
 • Антибактериално въздействие върху организма. В прополис съдържа много летливи производство, така че той отлично помага при наличие на доброкачествени тумори на матката. При прилагането на продукта пчеларството намалява тежестта на възпалителния процес в организма.

Прополисът миома се препоръчва да се прилага в комбинация с други техники за лечение на болестта. В такъв случай шансовете за възстановяване са значително увеличени.

Лековита настойка от прополис миома

Сред лекарите няма единство на мненията. Някои специалисти смятат, че тинктура от прополис трябва да се приема само през устата. Защото в неговия състав влиза алкохол, които могат да имат неблагоприятен ефект върху лигавицата на матката. Други лекари се придържат към другата гледна точка. Те смятат, че с тампон, потопен в настойке прополис, трябва да влезе дълбоко във влагалището. Успоредно с това пациентката трябва да се вземат по 10 мл средства вътре точно преди сън.

Тинктура от прополис се подготвя за следващата рецепта:

 • 0,3 кг продукт на пчеларството внимателно се смила в малка тенджера. Го залейте 0,8 литра алкохол.
 • След това сместа се поставя на сухо, защитено от проникване на слънчева светлина място за две седмици. При този съд с настойка от прополис е необходимо периодично се разклаща.
 • След изтичане на определен период трябва да се филтрира полученото средство.
Прочети още  Характеристики на използването на корен и листа от репей, от рак

Прополис в гинекологията, когато матката се използва и за въвеждане във влагалището. В такъв случай тампон трябва да се овлажнява предварително торта разтвор. Го внимателно се вкарва във влагалището веднъж дневно. Процедурата трябва да се извършва вечер, точно преди сън. Продължителност на първото лечение е не по-малко от 10 дни.

Лекарствени свещи с прополис в гинекологията, когато матката

Свещи с прополис в гинекологията се приготвят от следните компоненти:

 • 50 мл масло от чаено дърво.
 • 0,2 кг продукт на пчеларството.
 • 0,15 кг какаово масло.
 • 0,3 литра алкохол здравно.

Прополисът внимателно прах, залейте го с алкохол, който предварително се загрява на слаб огън. Полученото средство се поставя на сухо, защитено от проникване на слънчева светлина място. Тинктура от прополис се препоръчва ежедневно се разклаща. След 12 дни резервоарът е с народно средство постави на огъня: алкохол постепенно се изпарява на слаб огън до получаване на хомогенна оттенък на кал. Тя трябва да има консистенцията на пресен мед. След това трябва да се добавят останалите съставки. Получената смес се загрява в продължение на 25 минути. След това огън забраните. След като сместа се втвърдява, от нея трябва да се образуват малки свещи елипсовидна форма. На тях се препоръчва да се съхранява в хладилник.

Свещички се вмъква във вагината на два пъти в денонощието. Продължителност на лечебния курс се определя индивидуално. Обикновено свещички се използват в продължение на 10 дни, след това да си вземе почивка пет дни и възобновяване на лечението.

Преди да поставите свещта във вагината, се препоръчва да се направи почистване клизма. За да се ускори процеса на засмукване на свещички, трябва да включи в своето дневно меню, компот от сушени плодове. Право да използвате вагинални свещички, заедно с тинктура на прополис.

Прочети още  Възможно ли е да се прилагат черен бъз от рак

Противопоказания за използване на продукт на пчеларството

Камъни в бъбреците

Безвреден ли прополис миома: как да се прилагат народно средство при наличието на различни заболявания? Продукт на пчеларството не се препоръчва да се използва при повишаване на телесната температура, главоболие, слабост. В някои случаи при използването на това народно средство се появи алергичен обрив по тялото, развива се оток на Квинке. Но като страничен феномен се появява доста рядко.

Се препоръчва да се направи предварителна проба: жена, която е склонна към алергии, трябва да нанесете малко количество прополис на мекото небце. Ако в продължение на 20 минути на това място се образуват мехури, които се прилагат продукт на пчеларството за лечение на миома на матката не се препоръчва. Трябва да се внимава при наличието на жените заболявания на черния дроб и заболявания на жлъчния мехур.
Трябва да се обадя и други противопоказания за приложение на прополис:

 • Обостряне на хроничен панкреатит.
 • Наличието на камъни в бъбреците.

Освен това, от употреба продукт на пчеларството трябва да се откаже, когато присъствието на жени на такива заболявания, като екзема, алергичен ринит, бронхиална астма.

Не се препоръчва да се надвишава дозата на лекарственото средство, определена от лекуващия лекар. Всъщност, всяка officinalis тинктура, налична в големи количества, може да навреди на организма.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *