Причините за появата и методи за лечение на папиломи на пениса

Човешки папиломен Вирус (HPV) има в организма на всеки, но често се намира в «зимен сън» състояние. В резултат на удар отвън, той започва да се развива и излиза навън. Локализацията си може да бъде различна, но при мъжете често се появяват точно папиломи на пениса. Това е много неприятно, а понякога и болезнено, така че трябва да знаете къде в такъв случай да се обадя и какво да правя.

Причина за образование

Има три вида поражения на човека според заболяване: домакински, при сексуален контакт и използването на лични вещи на заразен човек. За инфекция понякога е достатъчно един единствен полов контакт, при наличието на микротрещин на пениса. Прониквайки в човешкото тяло, човешки папиломен започва да се учудва на базално-клетъчен клетки на епитела. Инкубационният период може да варира от 2 седмици до няколко години. Най-често болестта протича в скрита форма, което влошава неговата диагностирование.

В резултат на това човек може да не подозира, че е носител на инфекция. Активиране на вируса се случва на фона на отслабен имунитет или силен стрес.

 1. Болестта започва да се развива след претърпели заразно заболяване или поради продължително излагане на uv излъчване.
 2. Рискът от заразяване се увеличава на лица, рано започва сексуален живот (според изследвания до 18 години) и водещи хаотичен любовен живот.
 3. При хората с различна сексуална ориентация (хомосексуалисти и бисексуални), който също така увеличава риска от рак на аналния отвор.
 4. В някои случаи човек не може да бъдат заразени с различни типове на вируса, като при това се отбелязва няколко огнища на развитие на папилломавирусной инфекция.

Гениталният човешки папиломен – най-често се среща сред инфекции, предавани по полов път. Папиломи при мъжете най-често излизат на главичката, вътрешния лист на препуциума, на ствола на пениса, венечной бразда, скротума.

Също така може да окаже влияние върху кожни воалите на срамната и слабините, слабините, външния отвор на уретрата. Ако навреме не се предприемат никакви мерки, това може би прераждането на тази патология в злокачествени тумори.

Образование на кръв към пениса често се нарича остър кондиломами или аногенитальными брадавици. Първите представляват от себе си отчаяна стърчат израстъци, подобни на гребен на петел. Вторите изглеждат като малки възелчета с телесен цвят, мека на допир. Образование на данни образувания най-често не създават дискомфорт. В някои случаи може да се усети сърбеж и парене. Голям брой на новообразувания и ги голям размер може да представлява дискомфорт и неудобство. При откриване на данни образувания е необходимо спешно да се обърнете към лекар.

Класификация и видове генитални папиллом

Не всички новообразувания представляват заплаха за здравето на човека. Но да се определи вида на образованието и риск да се израждат в злокачествен тумор може само лекар след редица проучвания. Предварително специалист извършва външен оглед. Структурата обикновено споделят новообразувания на:

 1. Папиломи. Това новообразувания, с мека структура, на цвят варира от телесен до кафяви нюанси. Според проведено от типированию се определя опасност папиломи и възможността за прераждане.
 2. Брадавици. Представлява структурата, която е кръгла форма, цветът може да бъде кафяв, жълт, сив, червени нюанси, диаметър варира от 2 до 10 мм. Опасност данни на образованието не са, се образуват в местата на нараняване на кожата покрива и въвеждане там инфекция.
 3. Генитални брадавици. Представлява неравномерно израстъци, за да се установят на едно стъбълце, мека текстура. Има онкоопасными образувания. Се появяват по лигавицата на повърхности на гениталиите на мъжете и жените, се размножават бързо и увреждат ДНК на заразените клетки.
 4. Бовеноидный papulosis. Изглежда като обриви с бял цвят, която има риск да се прероди в рак на кожата, тъй като разпространението. Цвят може да варира от жълто до розово в зависимост от индивидуалните особености и близостта на местоположението на кръвоносните съдове на повърхността на кожата.
Прочети още  Миома на матката (ICD 10)

Рискови фактори

Рискови фактори за заразяване на данни вируса включват:

 • понижен имунитет;
 • чести стрес, депресивно състояние;
 • честата смяна на половите партньори, не използвайте бариера контрацепция;
 • правенето на анален секс;
 • наличието на повърхността на кожата на малки наранявания, пукнатини;
 • хронични заболявания на пикочо-половата система;
 • често преохлаждане;
 • СПИН, ХИВ-инжектиране;
 • хормонални нарушения;
 • продължителна интоксикация на организма (злоупотреба с алкохол, тютюнопушене, прием на антибиотици и други силни лекарства и други подобни);
 • неправилно хранене;
 • ранното начало на сексуалния живот (до 18 години).

Папиломи на пениса може да бъде предизвикана от честата смяна на половите партньори

В какво се крие опасността от патология

Папиломи на пениса може да стане причина за сериозни проблеми:

 1. В първоначалните етапи от развитието на заболяването може да възникне фимоз, който се характеризира с срастанием на препуциума от главата на пениса. Ако не направи нито какви усилия за лечение на този проблем, това може да се случи натрупване на smegma между най-плът и главата на пениса и по-нататъшното развитие на възпалителен процес.
 2. Бактерии, които попадат под лист на препуциума могат да предизвикат възпаление на главичката и тялото на пениса.
 3. Прераждането на епителните клетки в ракови клетки може да доведе до эрозивным образованиям и дефекти на главичката и препуциума.

Освен това, човек, който има тази патология, става за своята партнерши за секс източник на инфекция. При жените гениталният папилломовирус открие много по-трудно. Особено опасни типове, които са онкоопасными, тъй като имат възможност за прераждане в рак на шийката на матката.

Клинични прояви

Инкубационният период на болестта може да бъде доста дълъг. През цялото това време мъжът представлява потенциална опасност за своите партньорки. След края на кръв към пениса се появяват израстъци. Най-често в началните етапи на папилломовирус по никакъв начин не се проявява, което създава опасност от неговото разрастване и прераждане. Мъжете не обръщат внимание на появата на малки образувания, в някои случаи ги притеснява само сърбеж по време и след полов контакт, а също така и на болка и дискомфорт при носенето на тясно бельо. Ако образованието се локализират в областта на уретрального дупки, че могат да се появят проблеми с уринирането.

Прочети още  Как да премахнете папиллому конец?

Папиломи на пениса може да стане причина за възпалителни процеси в тъканите. При това те са придружени от повишена температура, болезненностью, зачервяване на образованието. Ако навреме не се обръщат към лекар и да започнете лечение, а след това могат да бъдат следните усложнения:

 • фимоз различен характер (пълен или частичен);
 • натрупването на smegma;
 • инжектиране smegma при въздействие с урината;
 • хроничен възпалителен процес;
 • появата на ерозии.

Окончателен етап от развитието на папилломавирусной инфекция е прераждането в онкологические раковите клетки.

Методи на диагностициране

За поставяне на диагнозата се извършва редица изследвания:

 • клиничен преглед;
 • цитологическое проучване;
 • колпоскопия;
 • гистологическое проучване;
 • типирование папилломавируса на базата на полимеразной верижна реакция.

Цитологические изследвания

Този метод се използва за предварително установяване на възможности за прераждане на клетките в ракови тумори. Също така тя помага да се установи естеството на заболяването, изберете лечащему лекар тактика на лечение, извършва динамично наблюдение на ефективността на терапията, своевременно откриване на рецидиви.

Цитологические изследвания – един от методите за диагностика на папиломи на пениса

Най-важното в този метод е получаването на качествен материал. Му се отличава с бързина и описателния, а също и възможност да се повтори изследването.

Генотипа

Генотипа трябва да се извършва за установяване на прогнозата на протичане на заболяването и определяне на характера му. Според данните, събрани от лигавицата и кожата покрива, може да се определи, коя от 35 вида на вируса става причинител на дадена болест.

Има два метода на генотипа:

 1. Метод полимеразной верижна реакция. Дава представа за наличието (или липсата) човешки папиломен вирус и му вид. Обаче с него е невъзможно да се определи степента на поражение на вируса клетки на организма.
 2. Метод на хибриден улавяне на ДНК на HPV. С негова помощ може да се определи тип на папиломи и степента на поражение на вируса на структурата на клетките на организма.

Гистологическое проучване

Гистологическое изследвания не винаги се задава на пациентите. Обикновено за това има определени показания:

 • при неясном диагноза;
 • за определяне на етапа на патологичния процес;
 • динамично наблюдение през течение на заболявания;
 • диференциална диагноза на различни заболявания;
 • определяне на обема на оперативна намеса;
 • определяне на разпространението на тумор новообразувания;
 • контрол за състоянието на новообразувания след провеждане на цитостатического и радиационно лечение.

За провеждане на този метод предварително се извършва вземане на проби – биопсия. За тази цел може да се използва и парче тъкан, чрез отщипа или клетки, тъкани с помощта на смывов и петна.

Начини за лечение

За лечение на заболяването се прилагат различни видове терапии. И често ги използват в комплекса, за да се постигне пълно изчезване на образувания.

Хирургично и хардуер за лечение

Преди всичко се използва радикално отстраняване на засегнатата тъкан. За това в днешно време има няколко техники.

 1. Отстраняване с помощта на течен азот. Най-за предпочитане. Може да се прилага, без използване на анестезия, лесно се понася от пациентите. На папиллому прекарват въздействие намалени температури, вследствие на което е разрушена нейната структура. Здравите тъкани не се засягат.
 2. Лазерно премахване. Изпаряване лъчи произвеждат с помощта на лазер в няколко етапа. След прилагането на този метод на място образувания остават следи. Процедурата се извършва под локална анестезия.
 3. Радиоволновой метод. Прилага се при голямото семейство на разрастании папиллом. Много често се прилага за премахване на образувания.
 4. Химически метод. На папиллому се нанася специален химичен състав (имиквимод, подофиллотоксин). Процедурата е доста болезнена, след него е необходим дълъг период на рехабилитация.
 5. Премахване на папиллом токов удар (коагулация). Също така на разположение, но болезнен метод за отстраняване на образувания.
Прочети още  Аденоматозна полип на стомаха

Медикаментозно лечение

За лечение на папилломавируса се прилагат не само на антивирусни лекарства, но и витаминни комплекси и имуномодулатори, за възстановяване на имунитет и способност да се бори с външни опасни фактори.

Най-често се използва лекарството Аллокин-алфа, който не само да има антивирусни свойства, но и се прилага като иммуномодулирующего средства.

За лечение на папиллом на пениса често се използват Аллокин-Алфа

Също така се използва като локално лечение на Виферон под формата на свещички и мазила.

За засилване на имунитета се използва Ликопид, Иммуномакс, Изопринозин.

Струва си да се забравя, че медикаментозно лечение трябва да се извършва съвместно с полов партньор, в противен случай ефективността на терапията не ще. Също заслужава да се отбележи, че човешкият папиломен вирус не се излекува напълно.

Народното лечение

Алтернативна медицина също предлага богат избор за премахване на неприятни образувания. Но трябва да се помни, че използването й е възможно само след консултация с лекуващия лекар.

Най-популярен е сок от жълтурчета, който се нанася върху малки образование. Да използват това средство може да бъде 2-3 пъти на ден. Пълен ефект се постига след 5-10 дни. Процедурата е доста болезнена. Ако израстъци големи, могат да останат следи.

По-малко болезнени усещания от листа на алое, които се препоръчва да се прикрепят към наросту, предварително нарязани на кора и осигуряването на лейкопласт. Превръзката се сменят ежедневно.

Мерки за предотвратяване на

Мерки за превенция в този случай се състои в културата на половите отношения. Съвети в това отношение сме едно: да се прилага на бариерни методи на контрацепция, за да имат връзка с един доказан сексуален партнершей, да не използват средства за лична хигиена и лични вещи на друг човек.

За да засили имунитета си струва да спортуват, да се хранят правилно, да прекарват достатъчно време на открито, да се откажат от лошите навици. Също така трябва да се избягват стресови ситуации, преминават профилактични медицински прегледи и своевременно да се обърнете към специалисти, при появата на първоначалните признаци на заболяване.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *