Премахване на папиллом в домашни условия

Вируса на папиломи лесно да се заразят с вътрешните. Дълго време вирусът се намира в режим на заспиване, а при намаляване на имунитета се усеща специфични наростами на кожата. Да се отървете от папиллом може да традиционния начин, а могат да се обърнат към народната медицина.

Причина за образование папиллом

Папиломи могат цял живот да се намира в човешкото тяло и не се прояви. Но след като имунната система започва да отслабва, а след това по тялото веднага се появяват обриви под формата на единични или множествени образувания.

Основните причини, които допринасят за поява на вируса, както следва:

 • Предаване на инфекции по полов път. При незащитен контакт на човека с носител на вируса, той неизбежно е заразен. Освен това може да се разболеят и при анален контакт и при вагинално. Понякога подцепить инфекция е възможно чрез проста целувка. Така че, важно е да има един постоянен партньор и не влиза в съмнителни полови връзки с малко познати хора.
 • Инжектиране на детето по време на раждането. Ако майката е носител на вируса, то тя носи заплаха за здравето на детето. При неблагоприятни раждането, възможни разрывах родилния канал, инфекция приникает в тялото на детето.

При планирането на бременност и по време на света плода е важно редовно да се наблюдава от специалист и отдаване под наем на всички необходими анализи, за да се избегне инфекция. При сегашните риск за детето трябва да следвате всички предписанията на вашия лекар.

 • Не спазването на правилата за лична хигиена. При използване на общи кърпи, яденето от една чиния и др. Често заразяването става при посещение на бани или сауни, където преобладава висока влажност на въздуха и вирусите лесно се активират.
Прочети още  Папиллома при деца

Инфекцията може да проникне в кожата чрез фини пукнатини и драскотини. Затова много важно е да се следи за хигиената на тялото си.

От опасен човешки папиломен

При поглъщане на вируса в организма, той остава в слой на кожата и не се разпространява в кръвта. По този начин, папиллома засяга эпителиальную кърпа и се проявява върху кожата и слизестите тъкани на пациента.

Вирус е опасно, защото при неблагоприятни условия, може да предизвика рак на шийката на матката при жените. Като цяло, при намаляване на имунитета на дадено заболяване може да получи хронична форма, и да бъдат последвани от неприятни и тежки последствия.

Много онкологические на заболяването се появяват поради папиломи на кожата. Тук може да се дължи на рак на външните полови органи, в аналната област, пикантни дисплазию на шийката на матката. Усложнения може да се прояви като по-ранна възраст, така и в по-зряла. До по-изложени на риск са жените пушачи.

Ерозия на шийката на матката – най-често се среща болестта на слабия поле на всяка възраст. До това заболяване води нарушението эпителиального покривка. А ерозия, от своя страна, е причина за развитие на атипични и на раковите клетки.

Мъжете са пасивни носители на заболявания и на болни себе си много по-малко жени. Именно мъжете при полов акт носители на вируса от един сексуален партнерши друг. Понякога използването на презерватив не може да помогне в защита от заразяване, тъй като микроскопични бактерии са в състояние да се промъква през всички препятствия.

Премахване на папиллом

Народни средства за защита е позволено да изтривате папиллому, ако той е кафяв, червен или черен цвят. Също така не си струва сами да вземат мерки при подреждането на образувания на лигавицата тъкани в областта на очите, носогубных гънки, ами очите или върху клепачите.

Прочети още  Премахване на lipoma

У Дома можете да изтривате израстъци с помощта на медикаментозных лекарства се продават в аптеките. При фармацевтичните препарати с прижигающими и кератолитическими свойства или хладилни агенти да се отървете от неприятните папиллом достатъчно просто.

Ефективни алкални средства, създадени на базата на хидроксиди натрий и калий, са Дермавит гел, течни козметичен характер Суперчистотел, Антипапиллом гел. Преди обработката на кожата трябва да се намажете с удебелен крем, след това ще бъдат изключени изгаряния.

Данни лекарства се използват еднократно. Ако е необходимо, повторете курса може да бъде от 3 – 7 дни. Обикновено са малки образование се отстраняват веднага, по-големи, след повторно приложение на препарата.

Къщата може да се въздейства върху лезията чрез дълбоко замразяване на тъканите. За това купуват лекарства Криофарма, Вартнер Cryo, на хладилен агент. Също така процедурата се извършва веднъж. След няколко дни клетки папиломи умират и отпадат.

Кислотосодержащие лекарства Колломак (на базата на млечна и салицилова киселина) и Кондилин (подофиллотоксин и млечна киселина) се справят чудесно с болячками този вид. При това трябва да се отбележи, че Кондилин може да лекува само остри израстъци, разположени в лигавицата на интимните зони. Те трябва да се справят два пъти на ден с един и същ времеви интервали в продължение на 3 дни.

Разтвори на основата на фенол и трикрезола (Веррукацид и Ферезол) премахване на папиломи с размери не повече от 2 мм, подобни на нишка изискват един прилагане на средства. Големи образование изисква 3 – 4 единно курс за нанасяне на ден. Отнасяйте папиломи трябва да се справят много по-дълго – 7 – 10 пъти.

В аптеките се продава и високоефективен ляписный молив. Това е антисептик, въз основа на сребърен нитрат, който cauterizes и обеззараживает кожата. Преди прилагането на молив намокрена с вода и се нанася върху желаното място 1 – 2 пъти.

При алергични реакции на сребро и при наростах на лицето ляписный молив не могат да бъдат използвани.

Добър ефект оказва фитотерапевтическое лечение:

 • Пресен сок от жълтурчета. Нанася върху засегнатата област, до пълното изчезване на папиломи.
 • Плодовете на mcclure. Тези плодове растат в Америка. Сок съдържа много полезни ензими. Настойка се приготвя по следния начин: прахан плод на ренде, се влива в 500 мг. водка в продължение на 2 седмици. Да се съхранява в стъклен съд на тъмно място. Приемат навътре, предварително се разрежда няколко капки в 200 мл. вода.
 • Етерични масла. Добър лечебен ефект дава масло от чаено дърво, което се нанася върху кожата, докато болячка не е излишно.
 • Рициново масло. Идеален за премахване на многобройни израстъци. На вечер се нанася сутрин се измива.
 • Йод. Нанасят с помощта на покрива с памучна свещ пръчки 2 пъти на ден в продължение на 2 седмици.
 • Чесън. Намазва натрупване на чист зубчиком чесън два пъти на ден.
 • Пране сапун. Дебел му слой се наслагва върху проблемните в продължение на няколко дни преди изчезването на рани.
 • Картофен сок. Нарязан на филийки картофи и се налагат на папиллому за няколко минути в продължение на няколко дни.

Картофи също така има и козметичен ефект. Всички външни дефекти след выведенного натрупване лесно изчезват, когато се прилага картофено сок.

Да се отървете от папиллом в домашни условия е съвсем реална. Необходимо е само да имат представа за наличните средства, се продават в аптеката. Подготви тинктура себе си също е просто, само трябва да изберете от наличните средства, най-подходящ за конкретен повод и да се изключи алергия към него. Ако с помощта на предложените лекарства не успя да се излекува напълно папиломи, а след това да се обърнат за помощ към специалист.

Прочети още  В някои случаи премахването на папиллом течен азот се смята за ефективен метод?

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *