Премахване на lipoma

Липома е абсолютно безболезнена. Се развиват от мастни клетки. Това е благоприятен новообразование, което се появява от самото жировика. Много хора силно се притесняват за живота си, когато откриват у себе си, появата на тези наростей. Ги страх, да онкологично заболяване ги оправдава, защото съвременния начин на живот и околна среда са нанесли достатъчно щети на нашия организъм.

Какво е липома?

Достатъчно развито доброкачествени образование. Като цяло развитието му се пада на мастните подкожни тъкани. В по-напреднали случаи може да проникне много по-дълбоко и да се настанят между мускулите и съдовите греди. Местоположение lipoma невъзможно е да се предскаже, защото липома може да се образува навсякъде в нашето тяло. Но освен кожата, също е оформена и върху органите, притежаващи мастния слой.

Образованието е достатъчно кръгла или овална форма. Размерът му може да достигне от няколко милиметра до около 10 сантиметра (но това е вече етап — небрежност развитие на тумори). На допир е доста мека и основа и подвижна при натискане.

Специалистите не могат да дадат точна степен на сигурност при въпроса откъде се появи, но смятат, че е причина за развитие на lipoma може да бъде расположенность към нея на генетично ниво. Има толкова други възможности за нейното развитие: замърсяването на организма като шлака, околна среда, прием на алкохол. Развива се еднакво както при мъжете, така и при жените, но по показатели е най-голям броят на развитие на тумора се наблюдава при жени на възраст от 40 години. Но заслужава да се отбележи, че жените в преследване на красотата на най-зорко се отнасят към своето тяло. Може би това се отразява на количеството.

Прочети още  Липом на гърба

Видове липом

Отделят се следните видове липом:

 1. Туморът е под формата на пръстен. (Местоположението му е в основата на посочват в областта на шията)
 2. На пода орган, обикновено се намира капсульная форма lipoma.
 3. Тумори с наличието на болки. Това струпване на множество не по-големи тумори на едно място.
 4. В ставите много често се празнува на дървовидна форма lipoma.
 5. Толкова има стелаж, който не е съединителната структура, за разлика от всички останали. Той се нарича жировиком неорганизирани.
 6. Липома може да се настанят на крака.
 7. Охватывание мрежа от кръвоносни съдове се случва кавернозным жировиком.
 8. Лека форма на тумор, името говори само за себе си.
 9. Фиброзная липома е достатъчно плътна основа.
 10. Калциеви Соли се отлагат в петрифицированной форма на тумор.
 11. Костен материал от своя страна, се депозират в оссифицированной.
 12. Тумор, който обгражда нервите, се нарича периневральной.
 13. В спинномозговом канал или в близост до прешлените се намира люмбосакральная тумор.
 14. Разположен в бъбреците, по-рядко на кожата при мъжете в зряла възраст от тумор се нарича ангиолипомой.
 15. Създадена на базата на потните и мастните компоненти липома обявен аденолипомой.

Дали липома опасна?

Какво ще диагностицират липому специалисти предписват ултразвук, рентгенови лъчи. В основата на липома не е много опасно за живота. В края на краищата самото му име означава доброкачествени тумора. Но се срещат значително не са чести случаите, когато липома може да съдържа ракови клетки. По този начин представлява злокачествен тумор. Най-рядко, че може да се случи с липомой е преход от доброкачествена в злокачествен тумор.

Ако липома малки размери и абсолютно не ви пречи, да изживея целия си живот с нея не се премахват. Но си заслужава да се помни за процент риск, който все още е налице. Основният показател за премахване, е бързия растеж на lipoma и болезненост. Достатъчно големи размери lipoma, все пак си струва да се дължи на по-опасен, тъй като при условие, че те могат да избухна и гной, който се съдържа в тях ще запълни всички здрави тъкани, които са в непосредствена близост, което може да доведе до инфекции и усугублением вашето здраве

Така че липому дори и на по-ранен етап все още е по-добре да се лекува, под наблюдение на лекарите. В края на краищата, самолечение може също не доведе не до нещо добро, а напротив-влоши положението.

Методи за премахване на липом

Методи за премахване на липом абсолютно различни, но все пак най-ефективният метод е хирургична намеса. Идва тя под местна упойка, скалпел се прави малък разрез, през него изсмукват цялата липому с капсула. След отстраняване вътре се вкарва антисептичен препарат, след това се наслагва шев. Единственият минути тази операция остава белег, който е достатъчно забележим, но не по-големи размери.

Прочети още  Полипи във влагалището: причини, лечение и профилактика

Толкова е достатъчно-разпространеният метод се смята за по – премахване с лазер. Използва лъч от определен спектър на действие. По време на операцията съвсем минимални кръвно загуба. Лъч, слой след слой ще бъде нарязана на тъкани, които се намират над тумор. След това отива на липома, заедно с капсула. Паралелно се случва терморегуляция съдове с помощта на лазер.

Липосукция. Случва пункция в областта на lipoma, чрез нея също высасывается, всичко това, което се намира вътре в lipoma. Има голям дял на вероятността от повторно възникване на същото място, ако под кърпа остава капсула на тумора.

Отстраняване на тумора с помощта на радиовълни. Най-бескровный и най-безболезнен метод за премахване на тумори. Следи по тялото не остават като цяло.

Най-недостоверным метод на лечение е традиционен (народен метод). На тумора се наслагва компрес с различно съдържание, кой коя харесва повече. Миро Ръководството, водка с добавяне на растително масло, под формата на прах листа на алое.
Противопоказания за лечение могат да станат:

 • Бременност.
 • Всички възпалителни процеси в мястото на намеса.
 • Дефицит в имунната
 • Захарен диабет.

Но си заслужава да се помни и за странични ефекти след отстраняване. Може би повторна поява на тумори. Липоматоз може да се образува в следствие на неправилна премахване, вместо нея се образуват няколко други тумори. Така че избирайте високо квалифицирани специалисти. И винаги подложени на профилактика в лечебни цели.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *