Премахване на хигрома

Хигрома –благоприятен новоутворение, като си вид тумор, наполненое течност. Подобна хигрома на бум, могат да се движат свободно под кожата. Начален стадий на болестта се лекуват с помощта на консервативната медицина. Има случаи, при които премахването на гигромы трябва да се проведе метод за бърза намеса.

Важно! Незабавно посетете лекар за поставяне на точна диагноза.
Симптоматика на заболяването.

Често, хигрома минава без симпомов, не причинява дискомфорт (без да броим естетического вида). В началния етап на ставата выростает малка клечка (най-често единично, по – рядко- няколко шишарки).


Може да възникнат и болковият синдром, който лесно се отстраняват с помощта на мазила, лекарства и народни средства за защита. Растежа на тумори може да е както бавен и бърз. При бърз растеж премахване на гигромы се случва метод за операция.

Подготовка за процедурата.

Преди да започнете процедура по премахване, лекарят провежда такива проучвания:

 • Прощупывание. По този начин, лекарят определя състоянието на кисти, размер, има ли възпаление и така нататък.
 • ЕХОГРАФИЯ. Централен етап преди операцията, защото тя показва всичко онова, което не се вижда с невъоръжено око, а именно тъкани, нерви, сухожилия и кръвоносни съдове. Провеждане на ЕХОГРАФИЯ задължително, тъй като тя ще ви помогне доктор не засегнат важни места.
 • Ядрено-магнитен резонанс. Най-точният метод за диагностика, но не са съвсем достъпни. Предписва само при тежки случаи.
 • Набоде. Е, че от новообразувания поемат течността за анализ на природата на тумора. Я правят като до отстраняване, така и след това.
Прочети още  Аденом на хипофизата на мозъка

Показатели и противопоказания за операция.

Най-ефикасен метод за премахване на гигромы има оперативна намеса. И ако то е проведено правилно, рецидив на болестта може да не се чака. Разбира се, го предписват не е всичко. Основните показатели за такава намеса има:

 • Интензивен растеж на подутини.
 • Болка в засегнатата област.
 • Отрицателно въздействие върху нервните окончания.
 • Попълване на гной.
 • Грозна гледка на болния участък.

До противопоказаниям включват бременност, инфекциозни и хронични заболявания, лошо съсирване на кръвта.

Провеждане на операцията.

Преминава процедура по местните, макар и в по-редки случаи се използват обща анестезия. Тъй като интервенцията е малка, а на провеждане – най-много половин час. Премахване на гигромы малък размер се случва в условия на «стационар един ден».
Етапи на работа:

 1. Прилагането на гумен впрегне на засегнатата крайник.
 2. Въведение анастетика в очакваното място на разреза и в края на подутини.
 3. Разрезание на кожата над новоутворением.
 4. Суче шприцом вещества от подутини. Това не е задължителен етап, тъй като понякога се отстранява без пункция сайт.
 5. Премахване на гигромы от тъкан ( работа трябва да бъде цялостна и дълбока).
 6. Зашиване и налагане на тесни ленти.

На пациента се отделят средства за облекчаване на болка регионална синдром, бинтове прекарват всеки ден. Ако има склонност към възпаление – предписват антибиотици. Конците се отстраняват ред на пет – десет дни, в зависимост от сложността на операцията.

Отстраняване на новообразувания лазер

Операция за премахване на гигромы лазер, подобен на извънредно оперативната намеса. Не съвпада само начин за разрязване на тъкани – лазерен лъч. В хората съществува мнение, че лазерът не пресича тъканни воалите, не оставя белези. Одноко, това е само мит, въпреки че лазерът е по-безопасен, не предизвиква голям кръвно загуба и появата на инфекции.

Прочети още  Анализ на човешки папиломен вирус

Етапи на провеждане на операцията, като с хирургическа намеса. Но има още един начин за премахване с лазер – бум пробива две голками, през една от които е лазерен светодиод. Той выжигает гигрому отвътре. Втората игла за теглене на вещества в новообразувания.

Болните по-склонни към провеждане на процедури с лазер, тъй като:

 • Претърпя операция два пъти по-бързо.
 • Не причинява болковият синдром.
 • Предпазва от по-големи кръвоизливи.
 • Белегът остава малък.
 • Лъжа след подобна намеса е необходимо само четиридесет минути, а след това – освободени вкъщи.
 • Се прилага към децата.

Важно! При сравняване на методи на лазер и операция доказано е ,че в първия много повече рецидиви на болестта.

Следоперативния период

За възстановяване след операция трябва да положат много усилия, дори ако тя е малка. Това се дължи на факта, че тя преминава в близост до суставом, който може да губи своята функция ( при невнимателно извършване).

За предотвратяване на проблеми, веднага след операцията върху болния участък, налагат фиксирующее устройство– лангет. То не пречи перевязкам и процедури, рани, при това, строго определя болки в ставите. Носят лангет трябва около един месец ( в зависимост от поставянето на гигромы и сложността на хирургическа намеса). Нататък — ограничаване на натоварването на този ставата.

Полезно е да изпълняват лечение упражнения, я назначава специалист след операцията за отстраняване на гигромы. В отделни случаи се налага да посещават различни видове физиологични процедури: выгревание, магнитна и ОКОВИ-терапия, електрофореза. Те са необходими за бързото възстановяване на ставите.

Прооперированый напуска лечебното заведение в деня на операцията, а след това – идва на обличане и сваляне на шевове.

Пълна рехабилитация зависи от това, колко бързо пациентът да се справи с болестта и как ще изпълнява препоръките на лекуващия лекар.

Прочети още  Липом на гърба

Усложнения след екстракция на гигромы.

Нито една операция, не минава без усложнения. Всичко зависи от организма на човек и квалификация на д-р. Най-распостраненным усложнение е инжектиране на рани и появата на не естетически белези на прооперированомместе. При некачественном провеждане, за няколко месеца трябва да провеждат премахване на гигромы отново.

Трябва да се помни! Колкото по-малко новообразование, толкова по-бързо може да се отървем от него.

Цената на тези процедури зависи от клиниката, д-р,начини за премахване на пъпки. Под внимание се вземат локация на тумора, неговите размери. Не затягайте с посещение специалист.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *