Половите папиломи

Вирус папилломатоза на човека активно да се разпространява по земното кълбо. Вече около 80 процента от населението на планетата заразени с HPV. И много от тях дори не знаят за това. Ако вирусът не се проявява, дори мисли няма да възникнат, че човек е заразен. Външно вирусът се появява наростами на кожата, които могат да имат разнообразна форма, цвят и диаметър на тумори. Често тези обриви могат да се проявят не само върху кожата, но и лигавиците на половите органи. Любимите им места са стените на влагалището, срамните устни, пубис, шийката на матката, зоната около аналния отвор на пениса.

Причина за образование папиллом на половите органи

Заразен с вируса човек може дълго време да не се притеснява за нищо. А след прекаран стрес, продължително заболяване, хипотермия и други негативни фактори, човек може да открие обриви по кожата или лигавиците. Най-често папиломи по половите органи се появяват след:

 • Регулиране на хормоналния фон, които настъпват по време на бременността и климакса;
 • Ранен сексуален живот;
 • Случайни полови връзки;
 • Не спазването на лични правила за хигиена;
 • Посещение на обществени места като басейни, парни бани, сауни;
 • Стрес и сложни негативни влияния върху човека;
 • Незащитен полов контакт с носител на HPV;
 • Недостиг в организма на витамини А и С, минерали и фолиева киселина;
 • Понижаване на имунните сили на организма.

От опасен човешки папиломен

Отвратителни израстъци на интимни места, водят до образуване на психологически комплекси. Човек се ограничава, е чувството на депресия на тази почва и разногласия в семейните отношения. Сексуален живот, ако тя се поддържа, започва да не е радост, а дискомфорт се дължи на нараняване на папиллом. Възпаление и нарушаване на целостта на тези образувания могат да възникнат по време на хигиенни процедури, носене на бельо, което натирает, както и по време на спорт. След като микротравм папиломи могат да започнат да кървят. Придружени от това усещане за парене и сърбеж на половите органи.

Опасност от генитални папиллом се състои също и в опасност за живота и здравето на плода, който може да се инфектират с HPV от майката. А големи образувания образувания по стените на влагалището, които водят до затруднениям в процеса на раждането.

Хората, които имат папиломи на лигавиците на половите органи, по-добре да ги изтриете в медицинското заведение, тъй като голям риск за прераждане папиллом в злокачествен тумор. Или, като минимум, да навреди на най-папилломе и тъканите около нея. Рискът от самолечение в този случай не е оправдано и може да доведе до печални последици.

Прочети още  Миома на матката при менопауза

Лечение на папиломи по половите органи

Започва лечение с визуална инспекция д-р. Мъжете може да лекува дермавенеролог, при жените HPV, предимно лекува гинеколог. Преди да вземете правилното решение за избор на методи на лечение, д-р непременно ще направи анализ на клетките на образованието злокачественность. При отрицателен анализ на основното лечение папиллом ще бъде изграден по отстраняване на новообразувания и препоръките се подложи на иммуномодулирующих лекарства, както и възможност за лекарствено лечение.

Лекарят може да вземете лекарствен продукт, който, без хирургична намеса за премахване на тялото и лигавиците тези израстъци. Днес е представен един доста широк спектър от медикаменти под формата на мазила, кремове, гелове и суспензии, които успешно лекуват това заболяване. Ето един малък списък с най-популярните лекарства от тази продуктова линия:

 1. Вереган. Лекарството е изработен във формата на мехлем, който се нанася на папиломи по три пъти на ден. Лечението е продължително и средно четири месеца. Има изразени антивирусно, имуностимулиращо действие. Го предписват за борба с остър кондиломами.
 2. Виферон. Миро, която премахва израстъци по половите органи и повишава имунитета. Предимство на препарата е, че може да се използва от бременни жени.
 3. Кондилин. Предлага се под формата на алкохолен разтвор. Отрицателно действа на папиломи, след което те умират и изчезват. Стандартно лечение с това лекарство се осъществява по схема: три дни се нанася разтвор, след това четири дни – почивка. И така в продължение на 2 – 5 седмици.
 4. Панавирин. Подготовката е добре обезболява и премахва възпалението в областта на новообразувания. Повишава имунните сили на организма. Този гел трябва да се прилага до пет пъти на ден върху проблемните зони. Излекуване настъпва след 10 – 14 дни.

Толкова добре се доказват лекарства Панавир, Имиквад, Циклоферон, Эпиген-интимност, Бетадин и др

HPV при бременни може да се лекува само и единствено в първите три месеца от бременността. Ако тази терапия не се извърши навреме, а след това на лекар, ще препоръча да се роди дете чрез цезарово сечение.

Прочети още  Как най-добре да използвате жълтурчета, когато матката?

Премахване на папиллом

Премахване на папиломи, образувани по половите органи е възможно с помощта на един от следните начини:

 • Лазерна епилация. Към днешна дата това е най-ефективният начин да се справи с новообразованиями на тялото и лигавиците на половите органи.
 • Криодеструкция. Този метод за премахване на под влияние на студ, на течен азот.
 • Электрокоагуляция. Обгаряне на образувания се провежда на специално устройство, на който отива, подаване на ток.
 • Скалпел. Хирургична намеса, която се провежда от лекар, с цел премахване на големи папиллом.

Всички тези начини за премахване се провеждат единствено в стените на болници и други здравни заведения.

Самостоятелно отстраняване на папиллом е недопустимо!

Не си струва да се прибегне до средствата на народната отстраняване: перевязывать конец, отсече новообразование ножици и т.н. Това може да доведе до дегенерация на доброкачествен тумор в злокачествен.

Папиломи на половите органи – това е специален вид тумори, което е опасно, защото често е контузен и е склонен към това, че в клетъчната структура на тумори има онкоген. Така че, след като са открити някакви външни промени в половите органи, е на стойност незабавно да посетите лекар и извърши всичките му препоръки.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *