Полипи в правото черво

Полип — благоприятен образование в ректума, което се разпространява върху лигавицата. Може да засегне всяка възраст и се диагностицира от специалист, като предраковое състояние.

Причините за появата на полипи

Полипи в правото черво — болест на множество предпоставки. Известно едно: ако лигавицата на червата здрави, израстъци в него няма да се случи. Полипи удари онази част, която е била патологични промени.

Основните причини за появата на полипи като:

 1. Генетика. Ако в семейството има човек, който е претърпял такъв проблем, то вероятността за появата на тумори в неговото потомство се увеличава в няколко пъти.
 2. Запек и лошо хранене. Прекомерната употреба на мазнини е изключително негативно се показва в състояние да СЧ. За да не се случи запек, и като следствие, образуването на полипи, се е съветвал да се консумират храни, богати на фибри.
 3. Патология-ЧРЕВНИ, които имат хроничен характер. Улцерозен колит, колит, обикновен и проктосигмоидит предизвикват образуване на израстъци.
 4. Инфекция. По време на пренасяне на човек инфекция на първо място са засегнати от червата. Това е причина за разрастване на полипи.
 5. Лоша околна среда и пу. Това са основните проблеми на съвременните хора, в края на краищата, заседнал начин на живот причинява застой на кръвта. Оттук — запек и полипи.

Признаци на полипи на ректума

Основните и най-ярко изразени признаци на полипи на дебелото черво са:

 1. Болка в долната част на корема. Такива усещания предизвиква натрупването на каловых на масите, при чести и трайни запек. И болка в долната част на корема или в илиачните част може да стане следствие от прекомерни натрупвания на газове, в оса на червата. Излишни газове и каловые маса попълват линия на червата, като по този начин се простират му, което води до дискомфорт.
 2. Редуващи се диария и запек.Вече в ранните стадии на развитие може да се появи този знак. Това е така, защото развитие, полип се увеличава, намалява клирънса и да стане пречка за евакуация на продукти на жизнената дейност на организма. По-често клиники пациентите се оплакват от продължителни запек, причиняващи болезнени усещания.
 3. Появата на кръв и слуз в каловых масите.Появата на патологични примеси в изпражненията на пациента, е сериозна причина за лечение в болница. Появата на слуз, е резултат на свръхрастеж на полип, който дразни лигавицата, което води до прекомерна секреция на жлезите. Кръвта е една и съща, е признак на увреждане на кръвоносните съдове на лигавицата на червата. Или появата на кръв, в резултат на некроза на полип. Малко загуба на кръв може да доведе до анемия.
 4. Подуване на кожата около ануса. Подуване на кожата около ануса. Появата на подпухналостта и зачервяване на кожната покривка около задния проход се случва поради честото отделяне на слуз и кръв.
Прочети още  Субсерозная миома на матката: диагностика и лечение

Симптомите на полипи

Открояват основните признаци за наличието на полипи:

 1. Сърбеж и парене в областта на аналния отвор.
 2. В кале се намират кръвни секрети и слуз.
 3. Повишаване на нивото на температурата на тялото, състоянието на охлаждане или топлина.
 4. Брой позывов в тоалетната се увеличава.
 5. Изтощение на организма и рязко отслабване.
 6. Нарушение на стола, постоянен запек.

Заболяването може да се проведе без осезаеми симптоми, но видими симптоми се появяват при прякото въздействие на самия полип, и появата на придружаващите заболявания може да открие наличието на полип на ректума.

Симптомите на заболяването са сходни със симптомите на хемороиди. А възпалителен процес хемороиди възли може да бъде причина за появата на полипи. При сериозни усложнения, е възможно развитието на анемия и изтощение, при поява на симптоми на данни заболявания не е изключено наличието на образувания в организма.

При децата данни израстъци могат да се появяват вече в управителен. Значителни вреди на здравето, те няма да дадат, но е необходимо постоянно наблюдение.

Лечение на полипи

При такава патология, като полипи на дебелото черво лечението се извършват с хирургическа намеса. Операции могат да бъдат абсолютно различни. Всичко зависи от това, къде полипи са, какъв вид са, и какви размери най-много преобладават. В крайна сметка всички доброкачествени тумори се отстраняват, а след подложени на различни изследвания в гистологических лаборатории.

В клиники практикуват около два вида операционни работи. Първото е на името на минимално инвазивна процедура (полипи се отстраняват, като при това се запазва орган), а второто – резекцией на ректума.
Също така някои лечение се прилагат в зависимост от най-патологична проблеми.

При эндокопическом намеса на растежа се отстранява ректороманоскопом или колоноскопом. При този пациент се засаждат на едноседмична строга диета, за да намаля възпалението.

При електрокаутеризация полипи се отстраняват с помощта на ректоскопа, който е в състояние да изгори дупка някои от видовете тумори. В случаите, когато израстъци доста широки в основания след операция на въздържалите се, защото в този случай може да настъпи перфорация на черво.

Прочети още  Тубулярная аденом на дебелото черво

Превенция на

Профилактика на полипи на ректума представлява предотвратяване или намаляване на въздействието на причините, които допринасят за образуването и разрастването на полипи.
Трябва извършване на прости превантивни действия по избягване на раковите тумори. Към тях се отнасят:

 1. Лечение на заболявания, преминаващи в хронични;
 2. Напълване липсата на витамини и полезни вещества в организма;
 3. Употребата на правилното пълноценно хранене;
 4. Изключение поява на запек;
 5. Посещение на лечебните заведения за отдаване анализи.

До заболявания, които допринасят за развитието на полипообразного образувания са колит, проктит, болест на Крон, дискинезия на дебелото черво, ентерит, хемороиди. При възпалителни процеси на данни заболявания, е необходимо своевременно да се обърнете към специалист. Това е благоприятно, ще допринесе за инсталиране на правилното диагностициране и лечение на ранните стадии на болестта.

 • Важна роля играе напълване на липсващите елементи в организма на човека, като например витамините А, С, Д, е, фолиева киселина, калций, селен и други.
 • Яденето на цельно-зърнени храни (кафяв ориз) и с високо съдържание на фибри (зеле) добре ще се отрази върху вашето здравословно състояние. Постни сортове месни продукти (пуйка) имат по-голяма стойност, отколкото злоупотребата с «червено месо» (пушени изделия). Растителни мазнини (ленено масло) трябва да се замени с животински мазнини.
 • За да не е запек откажете се от продуктите за бързо хранене, тренировка, не използвайте клизма, яжте сини сливи и кайсии, които съдържат калий.
 • След 40-годишна възраст, се препоръчва периодично изследват дебелото черво и отдаване под наем на анализ за скрита кръв в изпражненията. Рисковете се увеличават при лица от мъжки пол, генетично предразположени, които живеят в големите градове и индустриални зони.
Прочети още  Анализ на човешки папиломен вирус: защо е толкова важен?

Ако вече е операция за премахване на тумор, да не е рецидив, задължително наблюдение от лекар. Препоръчително е веднъж годишно да се проведе цялостен преглед.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *