Полип сигмовидной черво

Сред разнообразието от болести ЧРЕВНИ една от най-опасните и често диагностируемых остава полипи сигмовидной черво. В процеса на патология се случва формирането на доброкачественного новообразувания. В основата на лечението лежи хирургическа намеса, тъй като медикаментозные средство, способни само на време да се спре растежа на новообразувания и облекчаване на симптомите на това. При липса на лечение на полипи могат да вземат злокачественный характер.

Определение на заболяването

Това е доброкачествен тумор, който се формира от тъканите на жлезистия епител, покриващи стените на червата и растящи навътре го на изхода.

Причини

Развитието на патология се дължи на активизиране на собствените клетки сигма, които под влияние на провокиращи фактори придобиват анормален характер.

Да повлияе на развитието на полипи могат следните причини:

 • възпалителен процес в червата (хронична форма);
 • дисбактериз;
 • наследствен фактор;
 • застои в стомаха се дължи на гиподинамии;
 • запек;
 • неправилно хранене (недостиг на фибри и растителни вещества).

Симптоматика на заболяването

Новообразувания не причиняват човек силен дискомфорт или болки. Заболяването се усеща само след увеличаване на полипи в размер над 3 см или при голямото семейство на поражение.

Симптоми полипоза:

 • сърбеж в областта на задния проход при промяна на положението на тялото;
 • болка при резки движения и в момент на екскурзия в тоалетната;
 • съсиреци кръв или слуз в calle;
 • кръвотечение при новообразованиях големи размери;
 • запек или диария;
 • фалшиви позиви за дефекация;
 • гадене и рвотные желание, подуване на корема;
 • загубата на големи полипи от анален сфинктер;
 • обща слабост, повишаване на телесната температура или непроходимост.
Прочети още  Хистероскопия хистеректомия (отстраняване на полип)

Методи на лечение

Полипэктомия

Този метод на лечение се основава на следното:

 1. До диагностируемому новообразованию, което е прикрепен към стената на тънкото черво шап, чрез специален канал на ендоскоп, подвеждат петлевой електрод.
 2. Крак поливане плътно обхвачивает и стяга контур. По този начин се прекратява пълен притока на кръв.
 3. Чрез електродите се извършва на ток с висока честота. Достатъчно 2-3 секунди експозиция, за да премахнете глава натрупване и постигане на овъгляване му крака.
 4. Тялото иссеченного полип бързо се извличат от организма на пациента с помощта на форцепс, а леглото дистанционно новообразувания съсухрям.

По същия начин се случва премахване на полип малък размер на тънка дръжка. Ако тя е дебела, а след това на лекар, ще режат го на няколко етапа, заменяйки начин рязане и режими на въздействието на ток.

Полипэктомия големи напояване с широка основа се случи на няколко етапа. Продължителността на почивките между операциите е 2-3 седмици. За този период от време всички рани време да се задържи, а плат отдалечени на новообразувания изпращат на гистологию, за да се изключи наличието в тях на злокачествени клетки.

Ендоскопска полипэктомия се понася добре от пациентите, тъй като е по-малко болезнена процедура. След нея на човек не е необходима рехабилитация, тъй като той може да води нормален начин на живот още на втория ден след операцията.

Трансанальное премахване на

Произвеждат чрез увеличеният просвет на дебелото черво и под локална анестезия. Използвайте за тази новокаин. След въвеждането му на лекар простира аналния канал, като се прилагат ректално огледалото. Полип, перехваченный скоба, изложени на премахване, а оформени дефект на лигавицата на червата ушивается.

Ако полип има широка основа, ъгъл иссечения се случва в рамките на здравите тъкани с помощта на скалпел. Като се има предвид сложността пълно отстраняване на новообразувания, произведени по този начин и риска от развитие на рецидив, този метод на лечение не винаги е подходящо.

Эндоскопический начин

По този начин операцията се извършва с помощта на хирургически ректоскопа, който е оборудван с две окулярами – прозорче и работен, и операционни инструменти.

Прочети още  Плацентата полип

В процеса на эндомикрохирургического интервенция се отстранява гиперпластические и аденоматозные новообразувания, които са разположени на не повече от 20 см от аналния отвор. Дефект на чревната стена, който се формира в процеса на работа, се нуждаят от спешно възстановяване.

Радикална ексцизия на

Ако в резултат на хистология са били открити ракови клетки, а след това се извършва радикално премахване на засегнатата сигмовидной черво, заедно с регионарными лимфатическими възли. След това се провежда операция по премахване на едно от участъци на дебелото черво и в предната част на коремната стена с цел получаване на задния проход изкуствен тип..

Резекция

Същността на тази операция е, че се отстранява парцел засегнатата черво, заедно с наростами и по-наслагване на фуги между здрави ръбове на засегнатия орган. Този начин на терапия включва извършване на операции под обща упойка. Резекция показва при множествени полипи или при възможност за тяхното сливане.

Въпросното заболяване е много опасно, така че трябва да се лекува веднага след диагноза. Вид операции лекар избира с оглед на размери новообразувания и неговата природа. Ако лечението е изпълнено навреме, пациентът ще продължи да живее по обичайния начин, но само при спазване на диета и на предписанията на вашия лекар.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *