Полип на пикочния канал при жените

Полип на пикочния канал при жените, макар и да се среща доста рядко, може да доведе до сериозни усложнения. По-често тази патология се отбелязва в напреднала възраст, но и младите особа не са застраховани от болестта при определени обстоятелства. Лечението се осигурява само оперативни чрез обаче малоинвазивные технологии позволяват да го прекарат по-бързо и без излишни проблеми.

Какво е това

Уретральный полип представлява благоприятен новообразование, който се формира в лигавицата на мочевыводящего канал. Полипозное тялото има кръгла (каплевидную) формата и най-често е на крака. Такъв тумор расте от стенозного епител, има мека консистенция и ярък червен цвят, драстично погледа на фона на стените.

Достатъчно непрочная структура и приподнятость на крака често води до повреди, поради което чрез периодични кръвоизливи. Образование в нормално състояние е с гладка повърхност, но при травмировании или инфекциозен поражение придобива изъявленный характер.

Причини

Полипи на пикочния канал те могат да провоцироваться следните причини:

 • хронична възпалителна реакция на стените на мочевыводящего канал, дължаща се на уретрит;
 • хормонална дисфункция на яйчниците;
 • нарушения на ендокринната система, захарен диабет;
 • дразнещи секрети при кольпите или цервиците;
 • увреждане на кръвоносните съдове мочевыводящего канал (медицински прегледи, раждане, често запек);
 • заболявания, инжектиране, което се случва на полово предавани инфекции (гонорея, херпес генетального тип, уреаплазмоз, хламидия, трихомониаза, човешки папиломен);
 • старчески хормонални промени (климакс, постклимакс);
 • стомашно-чревни заболявания;
 • фрактури на тазобедренной кости.

Уретральные полипи в основно са причинени от ендогенни фактори, причинени от патологиями на таза и гинекологични характер. Сред екзогенни механизми се открояват травма.

Симптоми

На ранен етап на полипи разкрие много трудно, т. к. признаци на техния произход не се проявяват. Напредва тумора предизвиква появата на такива симптоми:

 1. Проблеми, възникнали при уриниране – сърбеж и парене.
 2. Нарушения на съня, поради честите позывов за уриниране през нощта.
 3. Отклонение струя на урината при нейното излизане, и в зависимост от локализацията на тумора.
 4. Инконтиненция на урината при смях, кашляне, преливане на пикочния мехур.
 5. Кръвни примеси в урине. Кървене се причинява от увреждане на образувания. Понякога то носи интензивен характер.
 6. Обструкция на канал инфравезикулярного тип. Идва тя, поради удебеляване на мускулите и увеличаване на налягането на урината, необходими за нейното отстраняване. В резултат на това се простираха стиенозные тъкан на пикочния мехур, мочеточниках и бъбречни лоханках.
 7. Болка при полов контакт, както и кървене след приключването му.
 8. В напреднал етап уриниране, придружени от значително болевым синдром. Наблюдават уретральные гнойни секрети. Урината се оцвети в тъмно на цвят и има аромат на нагноения.

В повечето случаи растеж на полипи протича без изразени клинични картини. Ясни признаци се откриват само тогава, когато тумори достига значителни размери.

Прогресията на уретрального полипоза опасно своите усложнения, които могат да бъдат реална заплаха за здравето на жените. Най-вероятно тези последствия: хематурия, водещи до анемия; появата на цистит и пиелонефрит; обструкция на мочевыводящего канал, чак до пълното му се припокриват; малигнизация на тумора (случва се много рядко, но риска трябва да се вземат предвид).

Прочети още  Мехлем от папиллом

Лечение на

Полипи могат да се премахне само оперативен път. Терапевтични средства за тяхното отстраняване не съществува. Открояват такива начини за лечение на:

 1. Физика на ниските температури деструкция, т.е. унищожаване на образованието с помощта на течен азот.
 2. Електрическа коагулация – осигурява выжиганием тумора с помощта на електрически ток.
 3. Радиоволновая хирургия. Операцията се провежда чрез послойного рязане на тумора радиоволновым радиация («радионож»).
 4. Типични хирургична операция или клиновидное ексцизия на тумора. То се провежда на права голям размер. По време на операцията се отстранява парцел стените на канала с полипом.

Профилактика

Превенция на появата на полипи в рамките на пикочния канал се състои в отстраняване на причините, може да предизвика патология. Преди всичко, всички заболявания, които причиняват възпалителни реакции в съответната зона, трябва да се лекуват своевременно и ефективно. Специално внимание следва да се обърне гормональному баланс и валутен процеси. С оглед на сложността на откриване на заболявания в начална фаза, трябва периодично да преминават физически и УЛТРАЗВУК. При най-малкото подозрение за появата на тумори трябва да се потърси уролог, който и реши, че трябва да предприемете.

Уретральные полипи при жените, въпреки доброкачествен характер, са в състояние да причинят сериозни усложнения. При откриването си лекар решава въпроса за необходимостта от оперативно лечение. Образование малък размер, се отстраняват лесно, а и след операцията не се изисква по-дългосрочна рехабилитация.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *