Полип маточната канал

Тази патология в днешно време често е разкрита при жени на различна възраст. Но основния контингент пациенти – това жените след 40 години. Сред други доброкачествени новообразувания на шийката на матката полипоза е 25% от случаите. Тяхното увеличаване в размера или по количество може да доведе до злокачественному се израждат, затова жените трябва редовно да посещават лекар и провеждане на навременно лечение.

Какво е полипи

Полип маточната канал — благоприятен образование, локализуется в канальце между матката и влагалището. Може да бъде както изплащат, така и множествена. Размери на полип може да бъде от мм и по-голям от 4 виж

И неговата особеност е задължително наличието в структурата на кръвоносните съдове, брой, които променят цвета на полип от светло розово до кестеняво-червено. Обикновено те са монтирани върху крака или на широка основа.

Причини

Проучвания за идентифициране на причините се провежда достатъчно много. Резултатите от тях винаги се откриват възпалителни процеси на половите органи, вземане на половите пътища, дисфункция на яйчниците, слаби иммунозащитные механизми на организма, хормонален дисбаланс, обикновените стрес и преумора. Всички тези фактори могат да се проявяват поотделно, така и в комбинация. Понякога при изрично наличието на тази паталогии е пълна липса на по-горе фактори.

Полипи на маточната канал основно се формира на възраст 31-50 години, като честотата на появата им при жените след раждане е висока и е значително по-малка — при жени в постменопауза или нерожавших.

Признаци

Симптомите на полипи на канала на маточната по същество не се различават от симптомите на други маточни полипи. Ако полипи на маточната канал са малки по размер и по брой, то те обикновено не дават за себе си знае и да разкрие можете да ги случайно при поредното разглеждане на лекар.

Прочети още  Как навреме да разкрие и лечение на анален полип

Обикновено видими прояви на симптоми са свързани с промени на полипи в резултат на наранявания, проникване на инфекция, възпаление на женските полови органи и др. Към тях се отнасят, на първо място вагинално кървене не по време на менструация и откриване розови секрети след полов акт. До произтичащите черта е наличието на полип може да се дължи тянующие болка в долната част на корема, гнойни секрети и безплодие.

Диагностични дейности

Диагностика включва следните методи:

  1. Обикновен преглед от лекар-гинеколог на стола с помощта на огледало.
  2. Колпоскопия.
  3. Максимално добри резултати дава слушалката УЛТРАЗВУК.
  4. Хистероскопия — се осъществява с помощта на камера, въведена в кухината на канала.

Принципи на лечение

Лечение на полип маточната канал — това е преди всичко неговото отстраняване на операционния чрез (полипэктомия). Полипектомия трябва да бъде предшествано от задълбочена диагностика и задължително лечение на други заболявания на половите органи. Това се прави за предотвратяване на усложнения, тъй като премахването на новообразувания маточната канал води до образуването на раната повърхността.

Той е изпълнен с проникване във вътрешността на болестотворните микроорганизми с последващо развитие на инфекциозен процес. По време на операцията, лекарят как да выкручивает новообразование, а след това cauterizes област на закрепване на полип за спиране на кървенето и за защита от проникване на инфекция.

След провеждане на операция за отстраняване на полип, вырезанное образование се дава на гистологический анализ за определяне на характера на тъканите. В зависимост от това, към кой тип се отнася това новообразование, след процедури може да определяни на хормонална терапия в комплекс към антибиотици. Има и други начини за провеждане на операция: с помощта на лазер, радиовълни или криодеструкции.

Премахване с лазер е безболезнено, когато изтриете с помощта на радиовълните се усеща парене, а криодеструкция най-болезнена и опасна процедура, поради евентуално кървене.

Лекари предписват лекарства за постигане на по-добри резултати, преди всичко, това са хормонални, антибактериални лекарства, съвет.
Влияние на полипи на канала на маточната бременност.

Прочети още  Полипи

Обикновено са малки по размер не пречи на оплождане.Ако те са били открити по време на бременност, решението за избор на лечение приема д-р. При бессимптомном рамките на операция може да се отложи за след раждането, тъй като полипи на маточната канал могат да:

  • спонтанно да намалеят до пълна резорбция на определени срокове;
  • отидете при естествени раждането.

При кесаревом сечениии полипи се отстраняват оперативно, след известно време след операцията. Но значителни размери и брой на полипи на канала на маточната могат да представляват заплаха чак до прекъсване на бременността (спонтанен аборт), поради факта, че полипи може да предизвика рефлекторните контракции на матката.

При опасност от спонтанен аборт показва незабавна операция. До осложнениниям, които могат да възникнат поради полип по време на бременност, е неговото вземане. В този случай се изисква антибактериална терапия за бъдещата майка.

За жени, които искат да забременеят, полип маточната канал представлява сериозен проблем, тъй като той се припокрива семенната течност достъп в матката, вследствие на което жената става безплодна.

Превантивни дейности

Профилактика полипоза маточната канал се състои в спазване на жена правилата за интимна хигиена, редовно (веднъж на всеки шест месеца) проучване при гинеколог, своевременно лечение на эндокринологических заболявания. Трябва да упражнява съответната внимава да се избегне нараняване на шийката на матката по време на аборт, выскабливании, инсталиране на вътрематочно устройство и някои акушерски техники по време на раждането. След операцията е по-добре да се насладите на душ, за намаляване на физическото натоварване и да се въздържат от негативни емоции.

Всяка жена, забележи аномалии в тялото си, в никакъв случай не трябва да чакаме, докато «ще се проведе самото» или да назначи себе си за лечение сами, задължително и незабавно трябва да се консултирате със специалист.

Прочети още  Децидуальный полип

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *