Плацентата полип

Плацентарные полипи са широко разпространени сред жените в детеродна възраст. Има много причини полипных прояви. Спазването на превантивни дейности и приемането на годишните прегледи позволява да се предотврати развитието на образувания в матката.

Какво е това?

Плацентарным полипом наричат усложнение, което може да се прояви след раждането, аборт, спонтанен аборт или поради замершей на бременността. В кухината на матката, започват да си формирането на останалите частици на плацентата. При плацентарном полипе се появяват интензивни послеродовые или послеабортные кръвоизливи, които водят до анемия и присъединяването на вторична инфекция.

Образование може да има тънка крак или на широка основа. Може да прилича на симптоматике децидуальный полип на матката – благоприятен разрастване на лигавицата на эндоцервикса, което не изисква специално лечение и не носи заплаха жена и плода. Докато плацентата полип се счита за тежко болестно състояние. Той не може да изчезне от себе си и, като правило, служи като причина за развитие на сериозни усложнения: безплодие, сепсис, анемия.

Причини

Възниква образование в резултат на растежа на остатъци от тъкан от плацентата в матката. Причината за това може да служи за лошо извършен аборт или непрофесионално цезарово сечение, а също и патология може да се появи след спонтанен аборт или дори раждането.

Най-честите фактори, приводящими до развитието на плацентарного полип, са:

 • лошо проведено на изпразване на матката, неаккуратное й терени;
 • неспазването на препоръките в следродовия период;
 • в случай на секцио не могат до край да бъдат премахнати плацентарные тъкан;
 • при внутриутробном замирании на плода могат да отсъстват типичните признаци, което води до прилипанию несформировавшихся частици на плацентата на маточната кухина;
 • при прекъсване на бременност в ранните срокове.
Прочети още  Мултиплен миома: причини опасност, методи на лечение и бременност

Признаци

Основен признак на плацентарного полип е обилно вагинално кървене. Много жени не придават значение на кръвно сгусткам, тъй като ги смятат за нормални явления след проведени процедури. Но тук е важно да се разбере, че стандартно кървене не трае дълго и не обилно. В случай на заболяване на кръвта се отделя от матката извън кутията, тя обикновено работи без да спира.

На фона На тежки кровопотерь жена може да се чувстват слабост и апатия. Тя може да започне да се проявява признаци на анемия: силна замаяност и бърза умора.

Обикновено кървене започват към втората седмица, след проведени манипулации на фона на раждане, аборт или след спонтанен аборт. Оскъдни секрети в първата седмица свидетелстват за началния етап на формиране на образование. На 3 – 5 седмица полип е пълноценна и провокира безостановочные кръвни секрет от шийката на матката.

Симптоми

При плацентарном полипе у жената могат да се проявят следните признаци:

 • болка в долната част на корема, често тянущая;
 • слабост;
 • бърза умора;
 • раздразнителност и преумора;
 • повърхността на кожата е бледа.

При закъснял, диагностиката и лечението може да започне развитието на възпалителен процес, върху който се обозначават такива симптоми като:

 • висока телесна температура;
 • нестерпимые болка в областта на маточната;
 • секрет от половите пътища, като правило, са придружени от лош мирис;
 • парене и сърбеж в слабините.

Без подходящо лечение болестта започва да прогресира и да причини различни усложнения в организма на жената. Патологични прояви могат сериозно да навреди на здравето или дори да доведе до фатални смърт.

При подозрения за жени на над секрет и нетипичную симптомите на това следва да се обърнат за помощ към специалист.

Лечение на

Преди започване на лечението се извършва диагностика на заболявания. Акушер – гинеколог инспектира жена и проучване на анамнеза. При откриване на новообразувания назначава ЕХОГРАФИЯ на матката за потвърждаване на диагнозата. С помощта на процедури доплер успяват подробно да изследват структурата на полип, а с помощта на хистероскопия – помисли външната му компонент.

Прочети още  Аденом на слюнной жлеза

Лечението може да се проведе в три направления:

 1. Отстраняване на полип. Кухината на матката е изложен на выскабливанию с помощта на специални инструменти, или се вакуум аспирация. Изъятая тъкан се изпраща на гистологическое проучване.

При обилно кървене терени се извършва спешно, без извършване на допълнителни диагностични процедури.

 1. Лечение на анемия. В случай на продължително и обилно кървене в кръвта намалява нивото на хемоглобина и на червените кръвни клетки. В този период е необходимо да се провежда процедура по възстановяване на нормалното ниво на хемоглобина. За този пациент се предписват лекарства, съдържащи желязо, и различни витамини.
 2. Лечение на инфекция. В зависимост от выраженности на патологичния процес и от вида на причинителя, се предписват подходящи антибактериални лекарства.

Своевременно диагностированный полип се поддава на ефективно лечение и не предизвиква сериозни усложнения.

Профилактика

След всички хирургични манипулации, една жена трябва да проведе контролното УЛТРАЗВУК за изключване на патологични промени в маточната кухина.

За да се избегнат неприятни последици, трябва да се извършват редица превантивни мерки:

 • компетентно подход за планиране на бременност;
 • не се допуска внебольничные извършване на аборт;
 • в началото на бременността да ставам регистрация в женска консултация;
 • след раждането трябва да се извършва ултразвуков контрол;
 • при никакви признаци на плацентарного полип незабавно да посетите лекар.

Плацентата полип се проявява в резултат на неправилно организирана работата на medicating на лекарите, ги непрофесионализъм или на лекарски грешки. Освен това, до поява на полип може да доведе безотговорно отношение на жената към здравето си. Преждевременно преглед при съмнения за диагноза води до запоздалому лечение и възможни усложнения. Важно е да годишните УЛТРАЗВУК на матката за изключване на заболявания.

Прочети още  Лечение lipoma на народни средства за защита

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *