Пелин от рака — препарати и народни рецепти

За лечение на рака може да се прилагат някои народни методи, които наблюдението на специалисти и на самите болни значително подобрява състоянието и допринасят за спиране на патологичния процес. Пелин от рак е започнала да прилага в силата на своя състав, защото тази билка съдържа много вещества, които в комплекса могат да бъдат противораковое действие, ако ги само правилно да се приемат.

Ефективен ли пелин срещу рак

Една година пелин оказва в сила срещу рака за сметка на способност да реагира с желязо. Злокачествени клетки в процеса на разпространение използват много от това вещество, което тялото слабнет и се появяват типичните симптоми. В резултат на реакция пелин с желязо се случва окисляване на атипични клетки и те умират.

Сега специалистите се занимават с изучаване на влиянието на тумор на пелин, и ако теорията се потвърди, това ще е огромна стъпка в онкологията по пътя към ефективно лечение на рака. Сега същото това растение може да се прилага под формата на аптеки лекарства и средства, приготвени от себе си.

Важно! Пелин срещу рак не може да се превърне в гаранция за възстановяване и подобряване на благосъстоянието. Когато лекарят е назначил лечение, непременно трябва да го мине, а народни рецепти при това може да се превърне в допълнение към основната терапия, само ако няма противопоказания.

В нашата страна пелин срещу рак се разглежда като средство на народната медицина, но и в чужбина учени от дълго време провеждат изследвания, определяне на свойства на това растение и способността му да се отрази отрицателно върху раковите клетки. В общи линии резултатите показват, че сама по себе си билката може да ги убие, но го прави неефективна в комбинация с желязо.

Като се има предвид, че местната медицина все още не започнах този въпрос сериозно, народни лечители не го остави без внимание и започнаха активно да разпространява информация за това лечение и начини за неговата инкарнация. Да изпитаме върху себе си действието на растения и минават през лечение на рак с пелин могат да бъдат по-достъпни за всички рецепти.

Химичен състав

Листа от пелин в състава си съдържат следните вещества:

 • горчиви гликозиди;
 • флавоноиди;
 • летливи;
 • аскорбинова киселина;
 • дъбилни и смолисти вещества;
 • органични киселини;
 • каротин;
 • калиеви соли;
 • артемизетин;
 • сапонини.
Прочети още  Самакитка – лечение на рак, без болка

Листа от пелин в състава си съдържат много химични вещества

Лекарствени форми съобщение

В медицината често се използва пелин под формата на тинктура, течен екстракт. Лекарства могат да се закупят готови в аптека, както и да ги приготвите сами. Някои рецепти предполагат допълнение пелин с други вещества, тъй като в домашни условия може да се готви на средства с добавянето на аптеки екстракти и тинктури.

Екстракт

Екстракт от пелин се отнася към групата на стимуланти на апетита. В инструкциите е посочено, че той се прилага за лечение на заболявания на СЧ и жлъчните пътища. Средство повишава апетита и като цяло подобрява функцията на храносмилателната система. Лекарството има сокогонное и choleretic действие.

Странични явления приложения могат да бъдат алергични симптоми, диспепсия, гастралгия. В случай на предозиране се появяват крампи, тремор, главоболие.

Тинктура

Тинктура от пелин има същите показания, противопоказания и нежелани реакции, се различава само форма на продукта. В инструкциите е посочено, че може да се приемат до 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 3-4 седмици.

Правец с с пелин

Аптечные лекарства с с пелин се прилагат за лечение на такива онкологични заболявания като рак на белите дробове, на матката, гърлото, стомаха, кръвта, червата и други органи. Това могат да бъдат обичайните прахове, отвари, растителни суровини, тинктура или комплексни препарати със съдържание на това растение.

Артемизинин-М

Лекарството Артемизинин-Ти се отнася към противопаразитарным, но може да се прилага за лечение на много заболявания, причинени от вирусни, бактериални и гъбични патогени. Ето само част от ново лекарство Артемизинин-М липсва пелин. Заедно с това средство са запазили основните си положителни свойства. Прилагането на неговия предшественик, Артемизинина-С все още може да бъде вариант за лечение на рака.

Артесунат

Артесунат е аналог на Артемизинина-С, и те са в състава си съдържат див пелин (див пелин). Противомалярийный лекарство с чернобыльником от рак на добре допълва химиотерапия, като за това се казва в дневника на EbioMedicine. В статията авторите на изследването се описват, като с прилагането на това средство те могат да се забави разпространението на злокачествените клетки в червата при група пациенти с диагноза рак.

Артемизинин Best

Артемизинин от Doctor’s Best се предлага под формата на капсули. Вещество артемизин в състава на препарата е разпределено на учени от кошници годишен пелин. Първоначално това лекарство е противомалярийным, но сега той активно се използват като допълнение към основното лечение на онкологични заболявания.

Прочети още  5 алтернативни методи за лечение на рак

Артемизинин от Doctor’s Best активно се използват като допълнение към основното лечение на онкологични заболявания

Артеметер

Малария на наркотици средство Артеметер оказва вредно влияние на злокачествени процеси в мозъка и панкреаса. Препаратът е добър, че не оказва странични действия, и се препоръчва от СЗО за лечение на малария, което доказва неговата безопасност. Прилагането на средства намалява интензивността на инфекциозни процеси, както и употребата му при онкологични заболявания спира растежа на злокачествени тумори.

Пелин рак — рецепти от народната медицина

Рецепти с добавянето пелин може да се лекува рак, различни видове и начин на приготвяне средства ще се различава при различна локализация злокачествен процес.

При тумори на млечната жлеза средство се приема, както следва:

 1. Необходимо пелин в размер супена лъжица и чаша вода.
 2. Компонентите се смесват, оставляются на хладно място в продължение на 3 часа.
 3. Се използва готовият средство по 65 грама три пъти на ден.
 4. По желание горчив вкус, може да се разрежда с мед.

Как да приемате средство при злокачествен тумор в гърлото:

 1. Изисква по 10 грама пелин, ангелика, 25 г лайка, тръстика, изправени, 300 мл вряща вода.
 2. Съставките се смесват.
 3. Няколко лъжици събиране наля вряща вода.
 4. Средство се затопля на водна баня за 20 минути, след това оставете още 5 минути.
 5. Пригответе отвара процеживается.
 6. Трябва да се пие литър отвара в продължение на ден на малки глътки.
 7. Останалите билки се приготвят по същия начин и се прилага за компреси.

При рак на стомаха трябва да се прилага готови инфузионни аптеки. На един прием се приема 10 капки средства, които разбавляются в чаша вода. Се приема на лекарството всеки ден в продължение на 10 дни. След почивката същата продължителност курсът отново се повтаря.

Рецепта за приготвяне на лечебен разтвор при рак на червата:

 1. Необходимо лъжица градински чай и 250 мл вряща вода.
 2. Компонентите се смесват и оставляются за една нощ в термос.
 3. На сутринта разтвор се филтрира.
 4. Приема средство по половин чаша 4 пъти на ден преди ядене.

Тинктура от пелин от рак

Лечение на рак на простатата се провежда следващата рецепта:

 1. Необходимо лъжичка пелин и 200 мл вода.
 2. Водата се нагрява до 100 градуса, в него се добавя трева.
 3. Оставете сместа в продължение на един час.
 4. Отвара се филтрира и се приема по купчина 3 пъти на ден.
 5. Курсът на лечение — 10 дни със същата почивка, той се повтаря 10 пъти.
Прочети още  Бучиниш от рак: се възползват от всяка възможност

При рак на кръвта, се прилага следното средство:

 1. Необходимо лъжичка пелин и 200 мл вряща вода.
 2. Съставки се смесват, след това решение незабавно процеживается.
 3. Напитка може да се пие като нормален чай.
 4. За вкус можете да добавите мед или захар.
 5. Схема на лечение — 3 дни прием със същото почивка, общ курс — 15 дни.

При злокачественном образование на матката се използва следната рецепта:

 1. Необходимо пелин и алкохол в съотношение 1:5.
 2. Съставките се смесват и настаиваются 7 дни.
 3. Готовата настойка се приемат по 30 капки 1 път на ден, разбавляясь във водата.

При меланоме се прилага следния лечебен разтвор:

 1. Отделете 2 супени лъжици пелин и 2 чаши вряла вода.
 2. Билка залейте с вода.
 3. Средство кипятится в продължение на 10 минути на слаб огън.
 4. След приготвяне на процеживается и се охлажда.
 5. Приема се по 2 супени лъжици 3 пъти половин час преди хранене.

Рак на белия дроб е излекуван следващата рецепта:

 1. Необходимо лъжица градински чай и чаша вряла вода.
 2. Билка залейте с вода и оставете 50 минути.
 3. След напрежение и се приема до 4 пъти преди хранене.
 4. Курсът на лечение — 10 дни, се повтаря 3 пъти с прекъсвания.

За лечение на рак на белите дробове трябва да се прилага само, пелин горчив, една година не е подходящ. При сити онкологичен процес на дихателните органи на лечебно растение може да се прилага под формата на настойка, отвара и качулки.

Важно! Приемане на решение за прилагане на народни средства за лечение на рака, трябва да разберем последици от неправилно изчисляване на дозата и курса на лечение. Неспазване на правилата за употреба на отделни рецепти може да влоши тежко състояние.

Да се разчита единствено на народни рецепти при лечението на рака не може да бъде. Предложени рецепти могат да бъдат допълнение към основния курс на лъчева или химиотерапия. Да се откаже от професионално лечение е опасно за живота.

Противопоказания за приложение на

Пелин има противопоказания за прилагане, и към тях се отнасят следните:

 • болестите на органите на кръвообразуване с нарушение на съсирването на кръвта;
 • патология на органите на стомашно-чревния тракт;
 • анемия;
 • период на бременност и кърмене хранене;
 • алергии, астма.

В случай на индивидуална непоносимост също ще трябва да се откажат от прилагането на това средство. Преди започване на лечение, е силно препоръчително да се консултирате с билкар или травником.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *