Папиломи под мишниците

Човешкото тяло може да се появи новообразувания навсякъде. Не трябва да се бавя с обръщане към лекар. Това правило се прилага и на папиломи. Те трябва да бъдат своевременно покажи на лекар дерматолог. Под мишница и да е новообразование разкритите по-късно, отколкото на други места. Сложността произтича от факта, че може да открие само на допир.

Причини за появата на папиломи под мишниците

Причини за появата на папиллом под мишниците се дължи на инжектиране на вируса на папиломи. Този вирус се предава здрав човек от болния. Това може да се случи при полов акт или математика-домакинството начин. За да се заразят с вторият начин кожата или лигавицата трябва да бъдат повредени. Един от вариантите за заразяване може да бъде същото раждането на детето. Това е, когато бебето минава през родовия канал и майката е носител на вируса, за малко дете, също ще бъде носител на вируса. В този случай лекарят може да диагностицира развитието на ларингенитального папилломатоза.

Особено податливи към вируса на папиломи хората, които имат слаб имунитет или е претърпял различни болести, които са се преместили в хронични. Също така са податливи на тези, които злоупотребяват с пушенето и алкохолни напитки.

Хората, които не спазват правилата за лична хигиена, не си мият ръцете, след като на улицата и не обличат каучук обувки в басейна, могат лесно да се заразят с вируса на папиломи.

Безразборни полови контакти служат за чудесен проводник на вируса. Хората, които носят тесни дрехи, които натирает тялото, се излагат на високи възможности за закупуване на човешки папиломен.

Прочети още  Мехлем от папиллом

От опасен човешки папиломен

Човешкият папиломен Вирус е опасно, защото някои видове могат да причинят онкологические заболявания. Към тях се отнасят:

  • ракът на шийката на матката
  • рак на външните полови органи
  • рак на аналната
  • ракът на шийката на матката

Такъв проблем може да наблюдаваш жени на всяка възраст. Заслужава да се отбележи, че при развитието на човешкия папиломен вирус, на женските полови органи се появяват генитални брадавици. Тази болест не е смъртоносна, но тя малоприятное, и изисква лечение. Ерозия на шийката на матката може да се дължи именно на растежа папиллом.

Мъжете са пасивни носители на този вирус. Човешки папиломен Вирус може да предизвика свръхрастеж на генитални брадавици на препуциума, главичката на пениса и юздите. При първите признаци трябва да се консултирате с лекар.

Видове папиллом

Плоски брадавици. Това е овално новообразувания, които малко се издигат над покривка на кожата. Те се появяват предимно при деца и младежи, тъй като тези брадавици се считат за юношескими. Се отстраняват лесно, лекар дерматолог.

Вулгарните брадавици. Тези брадавици се появяват на пръстите на краката, на дланите и на краката. Те се извисяват над прикритието на 2-3 мм. не Им характеристики се счита за шершавость от люспи. Възниква в детска възраст, по ръцете и краката. Ако тази брадавица произход на стъпалото, тогава тя се нарича плантарна бородавкой.

Генитални брадавици. Тяхното местоположение е ингвинална област и повърхност на половите органи. А също така и вътре във влагалището на жената и в уретрата, област ануса и в устата. На външен вид прилича на карфиол.

Подобни на нишка брадавици. Те се образуват при хора над 40 години. Тяхното разположение е в основата на шията, лицето, под мишниците и слабините. А също така, те могат да бъдат подложени на млечни жлези при жените. Техният размер е не повече от 5 мм. се Отстраняват бързо от дерматолог.

Прочети още  Отколкото да се лекува папиломи по тялото

Папиломи на пикочния мехур. Това е много сериозно заболяване. Неговото външно не се вижда, но може да показва такава симптомите на това, как теглене на болки в долната част на корема и кръв в урината. Трябва хирургическа намеса на уролог. Среща се изключително рядко.

Папилломатоз на ларинкса и устната кухина. Сосочковые опухолевидное разрастващо се образуват върху лигавицата на ларинкса. Те постепенно намаляват просвета на дихателните пътища. Защото нарушен говор. Отстраняват тези папиломи при унг-лекар.

Лечение на папиломи

Нито един от известните методи на лечение не е в състояние да премахне вирусът от организма завинаги. Най-важното тук е добър имунитет на човека. Чисто имунната система може да унищожи вируса и не му дават да се развива.

Има три вида лечение.

  1. Противовирусная терапия. При това лечение се използват лекарства, които ще ви помогнат да потискат вируса и повишаване на имунитета. Към тези медикаменти се прилагат: Аллокоин, Гроприносин, Панавир и Эпиген и крем Aldara и Кераворт.
  2. Методи за повишаване на имунитета. Выписываются лекарства, които повишават имунитета. Като Иммунал. се приемат витаминни комплекси. Много добре прилагане на втвърдяване и водене на здравословен режим на хранене.
  3. Методи за премахване на папиллом.

Премахване на папиломи могат да бъдат лазер. Това е най-често срещано и достъпни премахване. Под въздействието на лазера, тя почти се изпарява. Процедурата се извършва с обезболяващи. Време на процедурата ще отнеме около 30 секунди.

Още един метод за премахване на папиломи, това радиоволна на апарат сургитрон. Процедурата е същата, както и случаят с лазар, само след отстраняване остава малка коричка на мястото на папиломи. Този метод е лек, тъй като той не действа в очите на човека.

Възможно отстраняване на течен азот. При този папиллома замразени и след няколко дни ще отпадне

Също така са известни электрокоагуляция и ексцизия на скалпел. Това вече остарели методи, но съществуващи. При първото отстраняването се извършва изгаряне, а при втория отрезание.

Прочети още  Какво е папиллома

Много се радват на прижигающими лекарства. Като например: суперчистотел, солкодерм, кондилин, коломак и дуофилм.

Тъй като, това са препарати на базата на основи и киселини те извършват изгаряне на тъканите. Затова трябва да се използват тези средства изключително внимателно.

Въпреки огромния избор на лекарства, които могат да се възползват от себе си за премахване на папиломи под мишница, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако изтриете папиломи сам може да си навреди и провокира растежа на раковите клетки.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *