Папиломи по тялото

Папиломи по тялото си – доста неприятно явление не е само физическо проявление, но и в чисто естетически възприятия. Израстъци са с доброкачествен характер, но при по-напреднал етап на лечение могат да приемат опасна злокачествен форма. Навременното лечение или дори премахване на папиллом ни позволяват да се отървем от тях завинаги.

Видове папиллом, външния си вид

Размери и видове папиллом съвсем различни. Най-често срещаните видове са образование с овална или кръгла форма, наподобяваща сосочек. Отделят се следните видове папиллом:

 • Малки (от 1 до 5 мм в диаметър).
 • Големи (от 1 до 3 см.).
 • Гигантски (над 3 см.).

Текстура образувания, като правило, е мека и рохкава. Често се виждат на повърхността на кожата малки вкрапления съдови вени. Цветът е светъл, с нищо не по-различен от плът, до най-тъмните варианти кафяв цвят.

Има случаи на образованието папиллом лилаво, синьо и черно – въглищата оттенък.

Локализация папиллом

Място на възникване на папиллом и най-различни. В зависимост от локализацията отделят и конкретни заглавия образувания:

 • Прости израстъци (вулгарните брадавици). Може кучковаться групи или да се вземат изолирано положение на тялото. Образованиям изложени на ръцете и горната част на лицето.
 • Плоски. Винаги подредени в групи. Не са характерна издатини и оцветени, обикновено в тъмен цвят. Разположени в горната част на торса и гениталиите.
 • Генитални. Откриват на мукозните мембрани на тялото и в слабините. Имат онкогенный риск и се предават по полов път.
 • Подобни на нишка. Разположени на тънък база — специална, прикрепена към кожата на крака. Разпространени върху телата на хората в напреднала и средна възраст.
 • Вътрешна. Външно се видят данните образувания е невъзможно. Може да откриете чрез специална диагностика. За наличието на такива образувания, може да се съди по характерни симптоми и характеристики.
Прочети още  Железисто-фиброзный полип на ендометриума.

Причините за появата на

Причините могат да бъдат най-разнообразни:

 • Рязкото намаляване на имунните защитни сили на организма. Този процес причинява покачване на различни заболявания в отслабва тялото. Последици дори малки настинки може да се превърне в новообразование, локализующееся върху всяка част на тялото и дори вътре в организма.
 • Депресивни състояния, постоянни разстройства и стресови ситуации, както и апатичное настроение в продължение на дълъг период от време.
 • Наличието на вредни навици. Най-опасни са тютюнопушенето и злоупотребата с алкохолни напитки.
 • Инфекциозни заболявания, като грип и ТОРС.
 • Нарушения на стомашно – чревния тракт.
 • Неблагоприятни условия на външната среда, лоша околна среда.
 • Затлъстяването.
 • Работа на вредни предприятия, където трябва да вдишват отровните химически съединения.
 • Интимни връзки с малко познати партньори, не се прилагат средства за контрацепция, като кондом.
 • Заявление за продължително време на лекарства, особено антибиотици.
 • Не спазването на правилата за лична хигиена на обществени места, например в сауната или парната баня. В такива заведения винаги трябва да има лични неща, независимо дали чехли, кърпа или бръснач.

Симптоми и диагностика на папиллом

Симптоматика зависи изцяло от мястото на локализация на новообразувания и причините за появата му. Обикновено при откриването на тялото на никакви пломби и образувания, не отговарят на описанието на бенки, вече може да се говори за наличието на някакви проблеми в организма.

Зачервяване около това натрупване, както и сърбеж и лющене също свидетелстват за папилломном образование. Понякога пациентът може да усетите леко изтръпване в мястото на поражението. В интимните места възниква дискомфортное усещането при ходене.

Диагностика е да се визуална проверка на място на заболявания, както и изследването на пациента. За определяне на разновидности на HPV се използва антивирусна диагностика. Полимерно — верижна реакция се основава на определянето на специфичной вирусна ДНК. Тази молекула е носител на информация, която се предава генетичен път. Дешифрирането на нейната уникалност служи като източник за получаване на информация за инфекция на един или друг щам на причинителя.

Прочети още  Причини за появата на миома на матката

Стандартна програма на изследването включва:

 • общ и биохимичен анализ на кръвта;
 • тест PCR;
 • биопсический анализ на взет материал от засегнатата област.

Традиционното лечение

Лечението се предписва в зависимост от мястото на локализация на папиломи, етиология и форми на HPV. Обикновено първоначално се случва премахване на издънки. За това се използва специална концентрация на течен азот. Може да се прилага специален радионожа, който премахва самият отломък и кореновата система. Радионож премахва новообразование внимателно и завинаги.

Този метод е задължителен за прилагане в случаи на рецидив на човек. Също радионож се прилагат в случай на неуспешен опит иссечения папиломи болен от себе си.

Операбельное премахване на папиллом може би следните методи:

 • электрокоагуляция;
 • премахване с лазер;
 • ексцизия на образованието хирургически скалпел.

Задължително се прилага местна мехлем от папиллом. Лекарствена терапия играе важна роля в хода на провеждането на всеки вид лечение. Лекарства общия спектър от действия свързани с антивирусни средства. Обвързващо действие на тези медикаменти – укрепване на имунната система на организма.

Народна медицина

Като народни методи могат да се използват следните рецепти:

 • Жълтурчета. Ежедневно нанасяне върху засегнатата област, пресен сок от жълтурчета помага да се отървете от образувания, в рамките на 10 дни. Добре е също така и за смягчающего ефект се смесват сок от жълтурчета с зехтин или слънчогледово масло в съотношение 1:1.
 • Миро на базата на орехи. Вземат три-четири зелени ореха, ги смачкват се и се налива пречистен керосин, така че да се получи сметанообразная маса. Мехлем покрива от засегнатата област, а отгоре се сервира полиетилен. Компрес могат да издържат до половин час. Процедурата се изпълнява всеки ден в продължение на 7 – 10 дни.
 • Аспирин с борна киселина. 2,5 г. аспирин смесете с 2 г, борна киселина, и добави има също 2,5 мл. на 10% йод. Смес, смазани брадавици до 4 пъти на ден.
 • Слонова кост. Черупки се загрява във фурната при температура 250 градуса за не по-малко от 30 минути. След това я смелете в кафемелачка или по друг начин, но така че да се получи фин прах. Наля папиломи и превръзка за през целия ден в продължение на 3 седмици.
Прочети още  Премахване на папиллом в домашни условия

Превенцията на вируса

За Профилактика е спазването на хигиена на тялото и защита при полови контакти. Трябва да се засили имунната система и навреме лечение на заболявания с вирусен и инфекциозен характер. Трябва да се хранят правилно и да спазват здравословен начин на живот.

Трябва да се откажат от алкохола и тютюнопушенето и да включите в диетата си повече пресни зеленчуци и плодове. Също така трябва да се подложи на рутинен преглед при специалист. Поне веднъж годишно трябва да присъстват на таза кабинет.

За да се отървете от папиллом на тялото, трябва да се знае точната картина на тяхното проявление. От мястото на локализация, степен на поражение и причините за тяхното причиняване, зависи начин и метод на лечение. За да се предпазите от неприятни образувания по тялото, трябва да се придържат към препоръките на лекарите.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *