Папиломи на врата си, как да се отървете

Папиллома (научно наименование – «фиброэпителиальный полип») – това е доброкачествени кожно новообразование, което изглежда като истонченная конусовидная брадавица. Неговата поява говори за наличие на вирусна инфекция — ПВЧ.

Причина за образование папиломи

До главните причини за появата на папиломи по шията включват:

 • промяната на хормоналните нива, във връзка с полово узряване или бременност;
 • употребата на хормонални препарати;
 • прием на противозачатъчни средства;
 • инфекции на пикочо-половата система;
 • излъчване въздействие;
 • вредни навици.

От опасен човешки папиломен

Израстъци са опасни, защото могат да превъзмогнат в злокачествени образования 16 и 18 тип. Така че, ако те се появяват внезапно, още повече, че растат, това за тях е необходим строг контрол на д-р. Той ще определи вида на папиломи и ще предпише ефективно лечение.

Видове папиломи

Към основните видове фиброполипов включват:

 1. Вулгарните образование. Има плътно шишкообразное тялото, 0,1 см в диаметър. Област локализация – от вътрешната страна на китката, долната част на крака.
 2. Това е една папиллома – възниква навсякъде по кожната покривка. Тревожни симптоми, не причинява. При опит за изтриване разширява или изчезва съвсем.
 3. Подошвенное новообразование – важното е нейната разлика от конвенционалните плантарна брадавици това е гланцирана повърхност. Развитието на заболяването е съпроводено с увеличаване броя на полипи и те придобиват характерните черти на вирусна инфекция.
 4. Плоскоклеточная папиллома – има вид на гладък възел с конусовидной повърхност. В началния етап На формиране на заболяване – кожата растеж не създава дискомфорт. Въпреки това, с течение на времето папиллома започва да сърби, увеличават размера си и да предизвика болка при палпация;
 5. Нитиевидная папиллома – често срещан вид. Тя не доставя на пациента неудобства и може да се появи като следствие от нарушаване на санитарно-хигиенни норми.
 6. Кератопапиллома – се появява в старческом възраст. Представлява тъмно кафяви образование, които с течение на времето стават тъмно-кафяви петна по лицето, шията и ръцете. Размерът на тези папиллом е 1-4 виж Последователността е достатъчно плътна.
Прочети още  Хигрома лучезапястного става: лекуваме?

Лечение на папиломи

Най-разпространените методи за корекция на външната папиллом областта на шията-яка област включват:

 1. Лазерна коагуляцию. Премахване на папиллом, обикновени брадавици и други кожни образувания по средства за лазер – един от най-разпространените методи за въздействие върху проблема. Прецизно изгаряне на нежелано натрупване води до окончателното му унищожение.
 2. Электрокоагуляция. Благотворното влияние на електрически импулси на тялото, известно от началото на 19 век. Магнити, алармени системи, електроди – широко използвани за цялостна диагностика, а след това и за лечение. Много заболявания. Модерна медицинска апаратура, производство на микротоки различна честота и сила, са в състояние завинаги да отърве пациента от проблемите с кожата: с пигментацията, брадавици, лунички и така нататък.
 3. Cryo терапия. Замразяване на нежелани образувания по кожата е прогресивно и е доста популярна техника. В аптеки точки могат да се намерят огромно количество средства и аппликаторов, които позволяват да изтриете папиллому почти на всеки участък от тялото (с изключение на половите органи). Използването им е напълно безопасен и се препоръчва за лечение на единични тумори.

Премахване на папиломи

Областта на шията и воротниковая зона е най-чувствителната област за прилагане на реактивни средства за въздействие. Заедно с това, наличието на множество сплетений нервните влакна и кръвоносните съдове, правят областта на шията и раменния корпус най-предпочитано място за струпването на всички видове новообразувания – включително и папиломи.

За да се отървете от тях без да се уврежда капилярную мрежа или не удря нерв в медицинската практика са предвидени безконтактни методи за работа (хирургично). А именно:

 1. Лазерно премахване. Изгаряне на брадавици и папиллом с помощта на лазер е най-популярният начин за външната корекция. Той е най-сигурният и продуктивни, особено това се отнася до няколко огнища на поражение.
 2. Ядрено-магнитен коагулация. Използването на магнитни полета за обработка на повърхността на кожата популярен косметологический метод. Той позволява не само да се отървете от нежеланите дефекти, но и възстановяване на кръвоснабдяването на определен участък;
 3. Физика на ниските температури слана. Cryo лекарства, мазила и спрейове са най-щадящими инструменти отделянето на единични диаметральных тумори. Големи и плътни структура на кожата, отлично се поддават на унищожение с помощта на студена терапия.
Прочети още  Мултиплен миома: причини опасност, методи на лечение и бременност

Папиломи могат да сполетят абсолютно всяка зона на кожата покрива, но най-често те се появяват в областта на областта на шията-яка дъга. Премахването им е в по-горе определения район е невъзможно без предварително медикаментозно лечение на основната причина за болестта.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *