Папиломи на влагалището

Папиломи във влагалището се наблюдава при жени със слаба имунна система. Причина за развитието на човешкия папиломен вирус (HPV) много, но основните от тях са, както гласи статистика, това е лошо спазването на елементарна хигиена и безразборни полови връзки. При съмнения за заболяване на жена трябва да се обърнат към лекар, за да мине през всички необходими диагностични процедури и незабавно започнете лечение.

Причина за образование папиллом

Заболяване възниква поради проникване в тялото папилломавирусной инфекция. Инкубационният период при него 2 – 3 месеца. В редки случаи този период може да продължи една година или да се прояви в рамките на първите две седмици.

Във влагалището, инфекция попада по полов път при незащитен контакт. Или инфекция може да подхванат чрез прилагането на общи средства за хигиена, използване на обществена прибори, кърпи и други принадлежности. Заболяване са изложени на жени с нисък имунитет.

Често инфекцията се установява в лигавицата на влагалището, след пренасяне на тежки инфекциозни или възпалителни болести на половата сфера:

 • эндометрит;
 • възпаление на яйчниците;
 • вульвовагинит;
 • хламидии;
 • гонорея.

Рано сексуален живот, авитаминозы, се нарушава балансът влагалищной сфера, както и силни стрес също може да служи за започване на разпространението на папиллом.

От опасен човешки папиломен

Попаднал в тялото на жената, вирусът нарушава целостта на протеинова обвивка на здрави клетки. ДНК на вируса палта клетката и остава тихо да остане в нея до благоприятни условия за инфекция. Ако жената е здрава имунната система, вирусът не е в състояние да стресне тази на клетъчното ядро, и симптоматика прояви на заболяването при такава жена малко изразена.

Прочети още  Миома на матката при бременност

Да притежава до 100 различни щамове, папилломавирус може перерождаться в злокачествен форма. Високо онкогенные папиломи трудно се поддават на лечение и сами не се губят. Вагинално образование генотип на 6, 11, 16 и 18 предизвикват рак на шийката на матката.

Вирусна инфекция не е в състояние да проникне в кръвта на човек, така и за локализиране на папиллом се наблюдава в отделен парцел, а не в мулти.

Видове папиллом

Вагиналните папиломи са два вида:

 1. Экзофитные. Външно са подобни на остри върхове. Се концентрират върху повърхността на влагалищного на речното корито и имат сосочковую повърхност. Този вид папиллом провоцируется HPV с ниска онкогенной активност.
 2. Эндофитные. Имат плоска форма и структура. Често проникват и растат дълбоко в основата на епитела. Са в състояние да впечатли здрави близките тъкани. При несвоевременном лечението се прераждат в злокачествени форма на вирусна инфекция.

Папиломи на влагалището са в състояние лесно да боли и кърви. При полов акт дават за себе си знае като дискомфортных, а понякога и болезнено усещане. При раждане на дете създават проблеми, детето може да унаследи инфекция на общ пътища.

Лечение на папиломи

За преминаване на ефективно лечение на пациентката се насочва в различни диагностични процедури. Първо лекарят проучване, болни и провеждане на визуален и пальпационный проверка. В хода на първичен прием се назначава от необходимото диагностично изследване. В него могат да се включат:

 • PCR. Извежда броя и вида патогени.
 • Имуносорбентен анализ. Потвърждава наличието на антитела към вируса.
 • Колпоскопия. Провежда проверка на стените на влагалището.
 • Аноскопия. Видима анален зона за наличието на папиллом.
 • Цитологическое проучване. Под микроскоп се откриват повредени клетки.
 • Гистологический анализ. Изучава структурата на повредени части.
 • Онкоцитология. Под повишен микроскоп изследвани клетки, предварително взет остъргване от влагалището.
Прочети още  Хигрома лучезапястного става: лекуваме?

Терапия зависи от резултатите от диагностични тестове. Консервативното лечение се провежда с цел да се предотврати прераждането доброкачественного натрупване в злокачественный. Назначени имунномодуляторы (виферон, реаферон, кипферон), индукторы производство на интерферон (тамерит, неовир, ларифан) и антивирусните медикаменти тип алпиразина.

Помощ! Медикаментозно лечение е насочено към предоставяне на прижигающего, бактерицидного и репресивни действия. Средства нямат такъв ефект, това мазила, капки, хапчета, ляписные моливи за обгаряне източника на вируса.

За 2 – 3 седмици да се отървем от папиллом е възможно с помощта на Ферезола, глицеринового разтвор на Фенол. Също така ще помогне Суперчистотел, Салицилова киселина и Криофарма.

Премахване на папиллом

Преди възлагане на процедури по премахване на папиллом във влагалището задължително извършват цитологическое проучване, анализ за антитела към HPV и за наличието на полово предавани болести. В зависимост от резултатите от изследванията се назначава един от следните видове отстраняване на папиллом:

 • Радиоволновая хирургия. Най-ефективният, безболезнен и бърз метод за избавяне от израстъци. В лигавицата на влагалището след операцията не остава никакви следи от белези или белези.
 • Криодеструкция. С помощта на ниските температури отива въздействие върху засегнатите клетки и лигавицата на влагалището. Разделянето на засегнатите клетки спира и настъпва етап те да умират.

Процесът на премахване и ремисия напълно безболезнен. Няма постоперативни усложнения и различни секрети от половите органи при нея не се наблюдава.

 • Электрокоагуляция. Електрически ток прониква дълбоко в епитела и разрушава основата на доброкачественного натрупване. След известно време израстъци умира и от него не остава никаква следа.
 • Премахване с лазер. Лазерни лъчи обезвоживают папилломные образование и се сушат на тяхната структура, като набляга на основата. След естествената регенерация на клетките на повърхността на лигавицата на влагалището става чиста и гладка.
Прочети още  Полипи във влагалището: причини, лечение и профилактика

За предотвратяване на HPV при жената трябва да се засили имунната система и се използва само лични средства за хигиена. Не трябва да има интимни отношения с малко познати на полови партньори. При навременно лечение проявившихся папиллом във вагината на жената може завинаги да се отървете от тях, без последващи усложнения.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *