Папиломи на срамните устни

Папиломи на срамните устни — заболяване, което имат 80 % от жените. Начини за заразяване са различни: тя може да бъде полова или дори домакински път. За лечение е необходимо за премахване на причината и провеждане на необходимото лечение. Ако той не дава резултата, а след това премахване на израстъци.

Причина за образование папиломи

Към причините може да се дължи на:

 1. Попадането в организма на човешки папиломен вирус.
 2. Намаляване на имунитета, вследствие на продължителен прием на антибиотици или други силни лекарства.
 3. Бременност, която е толкова намалява имунитета на жената.
 4. Хормонални нарушения, неправилно подбрани хормонални лекарства.
 5. Вредни навици – тютюнопушене, употреба на алкохол в големи количества.
 6. Лоша околна среда, замърсен въздух, голям брой заводи, фабрики, различни предприятия в страната на пребиваване.

Така, вероятността да се папиллом на срамните устни може да се увеличи при вземането на хормонални контрацептиви, вставление във влагалището спирала или края за предпазване от нежелана бременност.


Преохлаждането на организма, което може да предизвика заболяване на пикочно-половата система, като цистит, които също могат да провокират появата на папиллом на половите органи на жените.

От опасен човешки папиломен

Човешки папиломен на срамните устни локализуется под формата на специфични израстъци. Такъв вирус и съответните образувания представляват опасност във връзка с това, че:

 • причиняват сърбеж и парене;
 • срамните устни могат да кървят. Това се дължи на факта, че те са пострадали от механични повреди израстъци. Това се случва по време на разходка, при производството на хигиенни от манипулация, използване неудобного бельо; създаде допълнителна опасност от проникване в тялото инфекциозни заболявания и развитието на възпалителни процеси;
 • създават дискомфорт на жената по време на полов контакт;
 • вирусът преминава бебето от майката. При отколкото като на етап от бременността, както и при раждане и кърмене;
 • възможно физическо припокриване на влагалището, поради разрастване на натрупване, активно го раздели на клетките;
 • с течение на времето могат да се прероди в злокачественное новообразование;
 • вирусът може да се разпространи и в други части на тялото;
 • психологически дискомфорт, свързани с неэстетичным външния вид на срамните устни.
Прочети още  Народни средства от папиломи

Видове папиломи

Въпреки, че има много видове папиллом, на срамните устни са само някои от техните видове. Най-често срещаните са:

 1. Генитални брадавици. Те са подобни на карфиол или гребен. Са разположени както по гениталиите, така и вътре в тях. Се предават по полов път, но съществува риск от заразяване чрез общ тоалетна чиния, басейн, сауна.
 2. Папиломи на пикочния мехур. Основният симптом има теглене на болки в долната част на корема. Се отстраняват хирургично.
 3. Широки брадавици. Понякога ги наричам вторичен сифилис. Тези образование телесен цвят, се появяват, както на външната,така и вътрешната страна на полов орган.

Лечение на папиломи

Папиломи на срамните устни се препоръчва лечение с помощта на лекари. Най-ефективен е — премахване. Но по този начин се премахва само себе си на дефект, да не се унищожава вирусът, който причинява появата на израстъци. Се извършва такава операция, след като диагнозата, в специален кабинет. Я преследва гинеколог или дерматолог.

Ето най-работа начин да премахне заболяване:

 1. Криодеструкция. Този метод има ефект върху кондилому течен азот. Обикновено се прилага, когато израстъци са с малки размери и малка площ на замърсяване. Студ разрушава връзката с корена, и натрупване умира.
 2. Обгаряне на електро коагулятором. Още един ефективен начин за премахване на папиломи. Може да се използва за различни части на тялото. Се извършва под упойка.
 3. Лечението с лазер. Изпълнява се при разгрома на малките срамни устни, стените на влагалището, клитора. Това е премахване също се извършва под местна упойка.
 4. Отстраняване с помощта на скалпел. Използва се при напреднали случаи. Когато израстъци е много. Задължително прилагане на упойка. След хирургическа намеса, лечебният процес изисква доста дълъг период. До три седмици.
Прочети още  Причини за появата на миома на матката

За лечение на подобни образувания има и средства на народната медицина:

 1. Сместа се нанася на аспирин с и йод.
 2. Амоняк.
 3. Прилага топчета от брашно и оцет.
 4. Нанасяне на яйчен белтък.
 5. Настойка от орехи и керосин.
 6. Жълтурчета.

Премахване на папиломи

Образование, брадавици на половите устни – тя е папилломатоз, брадавици, те доброкачественны. Това заболяване се причинява от вирус, който се предава при сексуален контакт.Сега доста добре се поддава на лечение. Първо трябва да преминат изследвания на кръв и на полово предаваните болести, за да се проведе изследване, за да се изключи наличието на рака. След това се предписват прием на антивирусни медикаменти. След това се пристъпва към изваждането.Начини:

 1. Премахване с лазер.
 2. Электрокоагуляция (обгаряне на ток).
 3. Замразяване с азот.
 4. Радиоволновая терапия (най-безболезнена).
 5. Хирургично.
 6. Мехлем.

Обаче, не се препоръчва изтриване на папиломи сами, в домашни условия.При поява на израстъци трябва да се консултирате с лекар, който ще ви помогне да вземете адекватно лечение.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *