Папиломи на шията

Папиломи на шията се отнасят до благоприятен опухолям и по форма приличат на малки гъби. Тези образувания могат да се появят върху всяка част на тялото и дори вътре в организма. Обикновено, сериозен дискомфорт, те не причиняват. Изключение е врата, нежна кожа, която е много чувствителна към папилломам.

Причина за образование папиллом

Човешки папиломен Вирус (HPV) най-често се появява при хора със слаба имунна система. Причините за тяхното развитие са няколко:

 • прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушене;
 • неочаквано сексуален живот;
 • неспазването на хигиенни процедури на обществени места (например в баня или в сауната се използват обществени или чехли, кърпа);
 • стомашно – чревни заболявания;
 • възпаление на половите органи;
 • нарушение на обмяната на веществата;
 • продължителен прием на хормонални контрацептиви;
 • промяна на хормоналните нива по време на пубертета или по време на бременност;
 • въздействие на радиационно поле (например, при работа в опасна среда производство);
 • голямото изобилие на ултравиолетови лъчи (честото и продължително излагане на слънце и в солариум, особено характерно за кожа светлина на хората).

Доста често HPV се открива при бременните жени във връзка с нарушаване на техните хормоналния фон. При възникване на папиллом бъдещата майка трябва да се наблюдава от лекар за да се предотврати предаването на вируса на новороденото по време на раждането.

От опасен човешки папиломен

HPV често се проявява при жените, отколкото при мъжете. Това се дължи на факта, че вирусът лесно се поставят вътрешните през ръцете. Представителки на прекрасния пол, всеки ден се извършват манипулации с лицето си, постоянно го докосвате с различни средства за грим. Чрез эпителиальный слой вирусът лесно да проникне по-дълбоко в кожата, тече вътре, и с течение на времето се превръща в характерни образувания.

Прочети още  Папиломи на влагалището

Сами да изтриете тези образование е невъзможно, тъй като те могат да бъдат лесно наранени. След травма израстъци могат да рассредоточиться за още по-голямо разстояние.

Освен това, съществува риск от въвеждане на инфекция в раната. Ако инфектираните клетки се разпространяват извън своя ореол на намирането, доброкачествени клетки лесно могат да се превърнат в нетипични.

При наличието на папиллом има постоянен риск от нараняване. Например, при миене с четка, при расчесах, при одевании дрехи през главата. Освен това, шията е много нежна част от тялото и при контакт ярките слънчеви лъчи върху нея, може да възникнат проблеми. Папиломи не обичат ярката светлина и при често излагане имат свойството бързо да се разпространява в други зони и части на кожата.

Видове папиллом

Израстъци в областта на шията могат да се различават по цвят и форма. Има повече от 100 вида. Основните разновидности на папиллом:

 • Прости. Притежават шишкообразной плътна структура със строга ороговевшей повърхност. По размер са доста големи. Характеризират се с възможност за бърза малигнизации.
 • Подобни на нишка. Висящи под формата на сосочка на тънка дръжка, с дължина не повече от 5 мм. Първо се проявяват под формата на плитки от шишарки, а след това стават по-издължени и по-големи. Сама по себе си не мине, те трябва да се премахне механично.
 • Плоски. Сплюснутые копчета там телесен цвят, често с кръгла или овална форма. Могат да бъдат от 1 до 2 мм, извисяващ се над основните кожни покривка. Плоски папиломи се характеризира с такива симптоми като сърбеж, възпаление и болка. Кожата около израстъци, като правило, се изчервява.

Опасна форма на HPV – това е папилломатоз. Фокусирайки се папиллом в областта на шията може да се разпространи и в други части на тялото и дори да ги покрие напълно.

Важно е правилно да разпознае папиллому на съзнанието си, за да не се бърка с други видове образувания, например, с бенки, прыщиками или брадавици. Отличителната черта на всички папиллом – това е техният цвят. Израстъци могат да бъдат светло — розов или жълт цвят. Нюанс може да се смесват, и се абсорбират в себе си жълто – розова гама. При това, папиломи силно пигментированы, за разлика от същите тези бенки.

Прочети още  Полипи в носа

Лечение на папиломи

При лечение на HPV върху тялото въздействат на комплекса. При това задължително трябва да се засили имунната система на организма. За лечение на папиллом използват редица медикаментозных и не лекарства:

 • Криофарма. При редовна смазывании местоположението на натрупване се случва низкотемпературное въздействие върху него. Папиллома постепенно умира и от себе си ще отпадне.

При прилагането на препарата на натрупване, важно е да не засегнат и здрави близките тъкани, за да не се получи изгаряне.

 • Специален пластир. Наситен със специален състав тиксо въздейства върху структурата на натрупване и разрушава карирана структура. Помощ издържат около три часа, а след това ги отделят от кожата. На отклеенной лентата трябва да остане папиллома.
 • Веррукацид. Специален разтвор за обработка на необходимите места в областта на шията. Достатъчно е да се прилага няколко пъти на ден до този момент, докато натрупване няма да слезе от кожата.
 • Ферезол, Суперчистотел. Състои се от киселини, предоставяне на вредното въздействие на източник на образование. Средство за еднократна употреба. Важно е да си точно в папиллому, не засягат здрава кожа.

Препоръчани аптечные средства са в състояние лесно да премахнете папиллому в домашни условия, трябва само ясно да следват приложени инструкции.

Освен това, трябва да се прилагат имунномодулиращи и антивирусни лекарства.

Премахване на папиллом

Има няколко метода за отстраняване папиллом на врата си:

 1. Лазерен начин. Размер на лъча подстраивают под диаметър на образованието и премахване на неговия метод за изпаряване. В някои случаи без упойка, не може да направи. Лазерно лечение на почти пълна без кровопотерь, тъй като лъч оказва подсушивающий ефект на повърхността на кожата. След изпаряване на папиломи, на нейно място се образува коричка, след няколко дни тя сама ще отпадне.
 2. Въздействие на течен азот (криодеструкция). Патологично променените тъкани се отстраняват с помощта на низкотемпературного оксид (-220 градуса по Целзий). Мъртвите папиломи това побеляват, отмокают и руж. След няколко часа около рани се появява оток, мехурчета с течност. След това тези мехурчета изсъхне и падне. На натрупване може да се наложи напоена с азот ватную пръчка. Но най-ефективно прилагане на процедура, с помощта на специално оборудване. И при първия, и при втория метод обработена кожа добре се лекува, и на мястото на бившия израстъци не остава и следа.
 3. Радиоволновое премахване на сургитроном. Този метод се прилага, когато е необходимо хистологичен изследвания, в случай на възникнали съмнения за диагноза. Преди процедурата се извършва аналгезия и срезаются специална линия израстъци.
 4. Хирургически метод. Отнема време и е доста остаряла в момента метод. След неговото изпълнение трябва да се пие курс противоспалительных лекарства (Виферон) и общеукрепляющих средства (Галавит, Иммуномакс, Ликопид).
Прочети още  Полип сигмовидной черво

Папиломи на шията — достатъчно, не е приятно явление. В домашни условия води папиломи напълно е възможно, само трябва да следвате инструкциите, аптеки лекарства. При невъзможност да се отървете от израстъци на лек начин, осъществяват тяхното отстраняване в клинично заведение.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *