Папиломи на лицето

Човешки папиломен може да се прояви на всяка част от тялото на човека, но най-естетически неприятно е проява на папиллом на лицето. Колкото по-рано образование-да бъдат излекувани, толкова по-малко дефекти може да останат на нежната кожа. Но дори и в по-късните етапи на разпространението образувания им могат да бъдат ефективно отстранени по оперативен начин. Съвременните методи позволяват да излекува израстъци без следа.

Причина за образование папиллом

На лицето му се появяват израстъци, не веднага. Инкубационният период на HPV продължава от 2 седмици до 2 години. След дипломирането си по лицето се появяват зачервяване, перерастающие в обемни образование различни форми и размери, малко прилича на бенка или просто зит.

Причини за образуването папиллом на нежна кожата на лицето няколко:

 • Инфекцията може да проникне в организма орално – генитален път. Интимни връзки с малко познати партньори са най-голям процент на риск от заразяване. И подцепить HPV може и при анален секс.
 • Нечистота и не спазването на правилата за лична хигиена на обществени места. Използването на общи принадлежности (кърпи, мочалок, бръсначи), както и посещение на съмнителни чистотата институции, като например сауна или парна баня.
 • Стрес, постоянни преживявания, а също и преохлаждането на организма.
 • Внутриутробная предаването на инфекция. Вирусът може да проникне в общ пътища от майката на плода в случай, че по време на всякакви опити жената е получила разкъсвания на генитални пътища.

HPV е налице в организма на много хора, но се проявява само у тези, които започват проблеми с имунитет.

От опасен човешки папиломен

В инкубационен период вирусът прави за себе си не се посочва, но в по-късните етапи на лицето могат да се появят червени точковидни зачервяване. По-късно се образуват изпъкнали образувания с различна форма, структура и размери.

Опасността от тези образувания е, че те могат, на случаен принцип се нараняваме, например, при чесане на ноктите. В този случай болячка може силно повредиться и да започне да кърви. В по-сериозен случай може да бъде допуснато отравяне на кръвта.

Като цяло в по-късните етапи на разпространението папиллом, те са в състояние да превъзмогнат от доброкачествени образувания, злокачествени. Най-тежкия случай е развитието на организма, заболявания на малингизации. Тази инжектиране, което води до рак на кожата.

Прочети още  Всичко, което трябва да знаете за матката перешейка на матката: от причини за появата на лечение

Опасни и сериозни признаци на прераждането папиллом в злокачествени, са следните:

 • увеличаване на образувания в размери и ги подуване;
 • възпалено място силно зудится, сърби и дори болки;
 • цвят на папиломи се променя;
 • от натрупване се отделя кръв или слизеобразная течност.

При такава симптоматике обръщане към специалист, просто е задължително. На такъв късен етап на лечение реално изпълнение, но вече само хирургично.

Видове папиллом

В зависимост от вида на папиллом се назначава лечение. На лицето израстъци се класифицират:

 1. По форма на възникване. Разграничаване на доброкачествен (эписомальные) и злокачествени (интросомальные).
 2. По способността към трансформация (неонкогенные, с нисък риск за прераждането и онкогенности, и с повишен риск от прераждания промени в раковите тумори).
 3. По цвят. Розов оттенък папиломи се считат за безопасни за здравето, сивкав – изискват тълкуване, бели свидетелстват за нарушаване на пигментацията, кафяви или тъмно червени, които говорят за това, че трябва да се намали въздействието на УЛТРАВИОЛЕТОВИТЕ лъчи върху кожата на лицето.
 4. По форма. Са плоски (след като ги иссечения на лицето си, обикновено остават малки белези), сферични (най-лесния начин за тяхното отстраняване – лазер или скалпа), подобни на нишка (коренът на тези папиллом тънък и образование бързо се лекува), генитални (най-опасният вид образувания, които много често е прероден в злокачествен тумор).

Лечение на папиломи

На първо място, преди започване на лечението трябва да премине серия от диагностични процедури и определяне на възрастта, състава и структурата на папиломи. На първо място, лечението трябва да бъде комплексно. Трябва веднага да започнете да приемате лекарства, които повишават имунитета: с жен-шен, шипка, мащерка, коприва, водорасли, бреза.

Прочети още  Радиоволновое премахване на папиллом

Терапевтични лекарства са такива, медикаментозные средства: Ликопид, Кагоцел, Деринат, Амиксин, Иммунал, Циклоферон, Тимоген и други. Лекарства, които премахват образование и не оставят белези по лицето: крем Аладара, Оксолиновая миро, миро Стефалин, Панавир – гел, Виферон, Криофарма, Суперчистотел, Ферезол, Веррукацид, Салицилова мехлем, Масло от туй, миро Бетадин.

В домашни условия наистина сами да се отървете от папиллом, но ефективен това ще се окаже на по-ранен етап прояви на HPV:

 • тинктура от жълтурчета или пелин;
 • обгаряне на алкохол;
 • смес от оцет, лимонов сок и водороден прекис;
 • рициново масло;
 • картофен сок;
 • сланина с чесън;
 • настъргана пране сапун.

Премахване на папиллом

В случай, че медикаментозно лечение не е дало положителен резултат, или папиломи са в напреднал етап на развитие, да се прилага хирургическа намеса:

 • Электрокоагуляция. С помощта на високочестотен ток се случва изгаряне на натрупване и отстраняването му.
 • Лазерно премахване. С помощта на лазерен лъч безболезнено се извършва изгаряне на натрупване. След операцията не се задържа на лицето му няма и следа.
 • Криодеструкция на течен азот. Провежда аэрозольным или аппликационным метод.
 • Радиоволновое ексцизия. След операция остава материал за биопсия.
 • Химически изгаряния.
 • Професионално премахване с помощта на хирургически инструменти. Провежда се доста рядко, защото е сложна процедура, почти сравнимая с бижута точност.

Начин на достатъчно болезнен, така че често пациентът обезболивают засегнатата част на лицето.

На лицето на папиломи представляват най-голям дискомфорт на човека, затова те трябва да се лекува навреме. Начин на лечение се подбират специалист. Пациентите трябва да изпълнява всички предписания на лекаря и продължи да се грижи за своята имунна система, за да не предизвика повторно заразяване с HPV.

Прочети още  Полип маточната канал

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *