Папиломи интимна зона

Папиломи на срамните устни — доброкачествени новообразувания с форма на гъба или корал. Причина за появата на издънки е вирус папилломатоза. Една трета от жените, заразени с HPV, но не при всички се проявяват външни признаци на заболяване в интимна зона. Самите израстъци доброкачественны, но коварни факта, че са в състояние перерождаться в онкологические заболявания.

Причините за появата на папиллом на срамните устни

Образование образувания, свързани с въвеждането на папилломовируса в кожата или слизистою интимни зони. Сексуален акт с партньор, носител на заболяването, увеличава риска от заразяване на 80%. Инжектиране се случва при наличието на наранявания на кориците на половите органи, чрез които вирус безпрепятствено да прониква в тялото на друг човек.

Да получат печат с HPV може при къпане в баня и сауна, както и използването на неподходящи продукти за лична хигиена: гъба, кърпи. Жените са предразположени към заразяване при извършване на гинекологични процедури с помощта на многократно инструменти. Случаи на поява на признаци на вируса на папиломи на срамните устни в детска възраст са свързани с инфицированием на малко дете от майка си при преминаване през родовия канал или по време на света на детето, ако плацентата е нараняване на скелетния или е имал патологични промени.

Тласък на развитието на новообразувания става намаляване на имунитета, в редица други причини за появата папиллом на срамните устни при жените и на кръв към пениса на мъжете включва:

 • На ХИВ;
 • зашлакованность на организма;
 • постоянен стрес;
 • по време на бременност;
 • физическо претоварване;
 • неблагоприятно опазването на околната среда;
 • при продължително приемане на антибиотици, глюкокортикоиди, цитостатиков;
 • хормонални нарушения.
Прочети още  Рициново масло от папиллом

Как да разберем, че гениталиите изумени от HPV?

Мъжки полов папилломатоз се характеризира с новообразованиями на кръв към пениса, кожата на скротума и около главичката. Брадавици се образуват и в района на аналната зона, освен това, независимо от пола. При жените място на местоположението на папиллом често малките полови устни и шийката на матката. Проява на вируса във влагалището и по повърхността на маточната шийка се откриват при обикновен гинекологическом проверка.

Кондиломатоз се проявява дискомфорта в интимна зона и травмированием образувания с последващо кровоточивостью. Последна явление може да доведе до бързо поражение на организма от инфекцията.

Вагиналните новообразувания често стават причина за болки и кървене на кръвното характер след интимна близост. Това е възможни симптоми на прераждането натрупване на доброкачествени тумора или образование псевдоэррозии. Ако до местата, пораженным вируса, се присъединява към инфекция на половите пътища започват да се отделят зловонен мирис.

Някои носители на вируса, в областта на слабините се образуват папиломи под формата на нишки. Първоначалният им вид прилича на шишечку жълт цвят, постепенно той придобива осигури продължителен нитеобразную форма.

Как изглеждат папиломи на срамните устни и методи за борба с тях?

Новообразувания в интимната област при жените са с телесен цвят или розов цвят, както е показано на снимката.

Папиломи на срамните устни

Малки израстъци около 1 мм изглеждат като меко уплътнение с тънко стъбло. Обрасли кондилома наподобява карфиол или петушиный гребен. Натрупване променя оттенък на по-изразен, ако той се разраства. Обикновено размерите на брадавици не достигат повече от 6 mm.

Новообразувания удари: малките полови устни, клитора, на входа на влагалището, големите срамни и шийката на матката.

Лекарства от папилломовирусной инфекция

Лекарства, способни да излекуват HPV напълно не съществува. Съвременната медицина е в състояние само да се подобри състоянието на имунитета на човека, да се предотврати размножаването на вируса. Лекарствени средства, способни да понижи количеството на вируса в кръвта се прилагат единствено по предписание на лекар, тъй като има сложен състав и са способни да развиват странични явления.

Прочети още  Как се лекува миому

Дерматолози и гинеколози за понижаване на активността на вируса препоръчва:

 • Циклоферон.
 • Виферон.
 • Ферезол.
 • Изопринозин.
 • Интерферон.
 • Веррукацид.

Циклоферон намалява активността на вируса

Электрокоагуляция

Процедурата за отстраняване на папиллом на срамните устни чрез въздействие на ток е променлива или постоянна честота предвижда предварително аналгезия анестетиками местно действие. Електрод, направени под формата на малки панти, налагат на натрупване и под въздействието на ток папиллома веднага умира.

Процедурата е безкръвен, останали от него белези-малко забележими, период на възстановяване на 7 дни. След отстраняване на място на въздействието на ток си остава малка раната, която в продължение на седмици, лекувани с антисептик.

Отстраняване на генитални папиллом

Лазерна техника

Изтриване няма да ангажира в процеса на околните образуването на здрави тъкани. Принципът на действие на лъча е выпаривании или выжигании папиллом на срамните устни при жените. Апарат създаващ лазерен лъч може да се регулира дълбочината на въздействие на процедурата. В края на обгаряне, може би временно зачервяване на мястото на брадавици, подпухналост и образование струпа.

Премахване на папиллом на срамните устни по време на бременността с помощта на лазер е противопоказано. Не произвеждат процедура в период на обостряне на хроничните заболявания и при съмнение за злокачественность образование.

Хирургична ексцизия папиллом на срамните устни

Класически начин за премахване на папиллом — ексцизия на скалпел. Правят кръгла разрязване на тъканите, разположени в близост до образование. Натрупване е изрязан, място на въздействието зашити. Противопоказания на оперативното вмешателство не. Недопустимо е провеждането на операции по време на изостряне на инфекциозни и възпалителни заболявания, докато пациентът не се възстанови.

Биологичен материал, получен в резултат на операцията, се изпраща на гистологическое разгледани. Ако резултатът е положителен извършва повторна операция за отстраняване на по-дълбоките тъкани в предишния местоположението на брадавици.

Прочети още  Какъв сапун от папиллом по-добре: дегтярное или стопанско?

Лечение на HPV в домашни условия

Преди да се пристъпи към терапия папиллом на интимни места в домашни условия трябва да обследоваться и получи консултация от специалист.

Комбинация от медицинско лечение, както и методи от народната медицина дава много добри резултати.

 • Поставя напоена в картофельном сок памучен тампон до папилломам на големите и малките срамни устни. Процедурата се представят до 5 пъти на ден. Продължителност на лечението е от 2 до 3 седмици.
 • 14 дни по няколко пъти на ден се нанася масло ела на израстъци.
 • Вземете тинктура от ехинацея, по реда, предвиден пояснителни бележки. Тя укрепва имунната система, помага на организма да се бори с вируса.
 • Началната терапия папиллом на срамните устни се извършва прикладыванием вата с амоняк спирт.
 • Подмываются инфузия на жълтурчета. Вари се в продължение на 1 литър вода с предварително добавена лъжица суха трева, жълтурчета. Настояват 36 часа, след което разтворът се използват за почистване 3 пъти на ден.

Тинктура от ехинацея укрепва имунната система

Как да се предпазим от появата на папиллом?

Избягване на проява на папилломатоза и предпазване от заразяване с HPV ще помогнат на малки предпазни мерки:

 • укрепване на имунитета;
 • не незачитане на правилата за лична хигиена в бита и на обществени места;
 • проява на разбираемост в половите връзки;
 • балансирано хранене през деня;
 • отказ от тютюнопушене и алкохол.

Папилломовирус на срамните устни — проблемът е доста деликатна. В някои случаи може да причини намаляване на качеството на сексуалния живот и причина за развитие на рак.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *