Папиллома на век очите

Клепачите – това е едно от най-подходящите места, където обикновено се уреждат папиллома. И ако днес на вашите клепачи няма израстъци, това не означава, че човешкия папиломен вирус (HPV) в организма не. Той може да седи в тялото за дълго време в срытой форма, а след това да се прояви под формата на образувания на клепачите.

Причина за образование папиллом на век

Какво става причина висюлек на вековете? На първо място виновник за този дефект е не друг, като вирус, човешки папиломен вирус. Той живее в човешкото тяло незабелязано в продължение на дълго време, чака своя час, когато ще се яви в цялата си «красота». А времето му идва, след като пада имунната система, човек отслабва или пък да се променя хормоналният фон.

Стане вирусоносителем папилома лесно, порти, за да се появи HPV може да стане дори и една малка драскотина. Но най-често инфекцията се случва по време на посещение на обществени места: басейни, вани, на язовира, на плажа и др Полов контакт също е често чрез навлизането на вируса в организма. Дори най-простото ръкостискане с човек, заразен с HPV, а след това потирание очите, може да осигури почти изцяло собственост на заразяване.

И се удря в тялото на човека, той може да покаже себе си наростами не само на половите органи, мишниците, около врата, но и на вековете. Най-често се срещат единични папиломи, а има и цели колонии от тези израстъци по тялото. Такива «съседи» на тялото и лигавиците на човек – извинение за това, за да не се отложи посещение на лекар.

Прочети още  Опасно ли хигрома на пръста на ръцете

Към кой лекар да се обърнат при появата на папиломи на век? Къде да отида? Всички заболявания, като самото око, така и образувания на век, се занимава с офталмолог. Струва покажи на проблема с лекар и по никакъв начин не се ангажира домашен самолечение и премахването на новообразувания.

От опасен човешки папиломен

Поселяясь на век, папиллома променя външния вид на човека. Дискомфорт от това особено силно се проявява при жените. Натрупване пречи не само да се прилага грим, но и ражда в дама комплекси. Тя започва да се колебаеш външния си вид.

Също новообразование може да се отрази и на заболявания на очите. Често папиломи предизвикват възпаление поради напрежението век. Може да възникнат непълно затваряне на очите по време на сън, болезненост заради това. Новообразование на век може да усложни моргательный рефлекс и като следствие, има изсушаване на лигавицата на очите. Колкото повече размери на папиломи, толкова по-големи трудности за здравето заплашва образование. А когато множество папилломах негативен ефект върху очите усилва няколко пъти.

Лечение на папиломи

Лечение на папиломи трябва да започне веднага след появата на малкия образование, когато то е още малко. Ако размери натрупване на значителни, народни инструменти едва ли ще ви помогнат.

Ето една рецепта, която може да помогне за лечение на новообразувания на век:

За приготвяне на билков инфузия трябва да се вземат по 20 грама от коприва, живовляк, маточина, хвощ, корен глухарче. Залейте с топла вода всички тези билки и се поставят на водна баня (10 минути). След това свалете от огъня, увийте всички кърпа и оставете за три часа, след което прецедете. Вземете инфузия трябва да се по три супени лъжици половин час преди хранене, всеки ден по три пъти. Продължителността на лечение – една седмица.

Има и други рецепти от народната медицина, които са работили добре в лечението на папиллом, но най-добре е да ги назначи лекар.

Премахване на папиллом

Премахване на папиллом – възможно най-добрия начин да се справят с тази напаст. Има няколко метода за отстраняване на новообразувания и всички те са достатъчно ефективни и безопасни. Препоръча най-добрият начин за премахване може само лекар, позовавайки се на мястото на папиломи, нейните размери, сложност на отстраняване. Кожата ти век е много тънка и нежна, затова метод за отстраняване трябва да бъде нежен. Сложността отстраняване на тумори в очите му се състои в това, че не могат да се ангажират грешка в процеса на работа. Лекар, провеждане на процедурата, трябва да бъде высококлассным специалист.

Прочети още  Всичко, което трябва да знаете за матката перешейка на матката: от причини за появата на лечение

Най-често папиломи на отпадъците се отстраняват с помощта на:

  • Скалпел;
  • Лазер;
  • Течен азот;
  • Электроножа;
  • Радиочестота.

Първият вариант, премахване на скалпел, проверен от времето и доказала се през годините практика своята ефективност. Недостатък на този метод е дълго зарастването на рани.

Метод за отстраняване на новообразувания электроножом (электрокоагуляция) също има отдавна в медицинската практика. Но при изтриване на папиллом на последния век лекар ще трябва да бъдат изключително внимателни, за да не се отиде твърде дълбоко в клепачите.

Течен азот също се използва за премахване на тумори на век, но продължително зарастване на рани, не дава възможности да се каже, че този метод е несъвършен.

Радиоволновая коагулация – добър метод, но и той има няколко недостатъци.

А ето лазер е идеален за премахване на папиллом на век. В момент на отстраняване на образованието лазер веднага cauterizes раната, като по този начин възпрепятства попадане на инфекцията и спира кръвта.

Ако отидете на лекар се отлага за неопределено време, след това трябва да се знае най-простите правила за боравене с папилломой.

  • Не трябва да се опитат сами да откъсне новообразование, американец му и за пореден път да се докоснат до него. Тези действия само ще засили притока на кръв към него и да доведе до бърз растеж и възпаление на образованието.
  • Трябва да се внимава за вдигане на имунитета с помощта на витамини, натурални зеленчуци и плодове, балансиран режим на хранене, рецепти от народната медицина, разходки на открито и др
  • Не трябва да се бавя с посещение на лекар. Компетентен лекар няма да навреди, а това забавяне с лечение на тумори на клепачите заплашва заболявания на очите и опасност за прераждане на доброкачествен тумор в рак.
Прочети още  Полипоза (полип) на ендометриума

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *