Панавир като ефективно средство от папиллом

Панавир – вещество, произведени от растения, представлява екстракт, добиван от растения от solanaceae, по-специално куче грозде клубненосного (Solanum tuberosum). Това вещество се счита за оригинален антивирусно лекарство, широко разпространени в Русия. Производителят позиционира Панавир като антивирусен препарат, който има богат спектър на действие. Широко се прилага панавир от папиллом и кожни образувания от различен тип. Растителен екстракт куче грозде клубненосного, стърчащи като основен компонент на препарата – това е сложен полизахарид, който се състои от глюкоза, галактоза, рамнозы, маноза, ксилоза, арабинозы, както и uronic киселини.

Действие на растителния екстракт куче грозде клубненосного Solanum tuberosum

Куче грозде клубненосный

Според резултатите от множество клинични проучвания, които са били производители на наркотици, механизмът му на действие при лечение на кожни образувания, причинени от различни щамове на човешкия папиломен вирус, е, както следва: лекарството спира синтеза на вирусните протеини, като по този начин повишава устойчивостта на организма към HPV инфекции и способства за изработване на собствен интерферон в организма.

На базата на тези данни, производителят твърди, че Панавир притежава лв антивирусно и иммуностимулирующим действие.

В хода на проведени медицински изследвания също така беше отбелязано, че Панавир не причинява мутагенных, тератогенных, канцерогенни, эмбриотоксических и алергични реакции на организма.

Панавир има няколко форми на издаване: разтвор в ампули за интравенозно приложение, свещички, гел (крем/крем), спрей.

Панавир се кредитира за лечение и профилактика на различни HPV заболявания, към които се отнасят:

  • герпесные инфекции;
  • иммунидифицитные състояние;
  • цитомегаловирусные инфекции;
  • папилломавирусные инфекции;
  • енцефалит;
  • ревматоиден артрит;
  • на настинки, като част от комплексна терапия;
  • хронична форма на бактериален простатит, като част от комплексна терапия.

Панавир гел от папиллом

Панавир гел

Панавир гел – най-обичано форма освобождаването на лекарството. Също така често могат да се срещнат още едно име – миро панавир от папиллом, това е едно и същото средство, по консистенция напомня на не гъст, прозрачен крем. Благодарение на своята висока ефективност панавир гел от папиллом е придобило широка популярност.

Прочети още  Полип сигмовидной черво

Панавир гел от папиллом съдържа активното вещество 0,002 g на 100 g, а също и помощни вещества.

В аптека представен в тубах по 3 и 30 г; в един пакет на една туба.

Прилагат лекарства под формата на гел за лечение на герпесных лезии на устните и половите органи, генитални брадавици, кондиломи, както и папилломатозных кожни лезии с различна локализация.

Указания за употреба Панавир гел

Панавир гел се нанасят върху кожата или лигавицата директно върху засегнатата област и около тях. Прилага гел трябва да се тънък слой, без триене на кожата, 5 пъти на ден. Гел добре се е утвърдила като средство, използвани за лечение на брадавици на кръв към пениса.

Курс и продължителността на лечението на кожни лезии гел Панавир зависи от природата на формации и тяхното локализиране. За лечение на герпесных лезии достатъчно, за да премине курс в рамките на 10 дни от датата на първото заявление. За лечение на папиллом, брадавици или кондиломи този крем се използва като цялостна терапия, след провеждане на процедура за механично отстраняване на данни образувания, курс удължават до 30 дни от датата на първото заявление. При използване на панавира под формата на гел е процес на пълно излекуване се наблюдава при 95% от пациентите.

Противопоказания

Панавир Гел за употреба и локално приложение на противопоказан при лица, при които се наблюдава алергична реакция към основни съставни компоненти на препарата.

Странични ефекти

При прилагане на гел Панавир възможно появата на странични ефекти, най-често от местен характер, като покраснений или сърбеж онези участъци от кожата и лигавиците на които е нанесена гел.

При използване на Панавир гел се препоръчва да се започне лечение в най-ранния етап на заболяването, при първите признаци на проява на кожни лезии, в случай на навременно лечение на развитието на шампанско стадий на заболяването може да се предотврати изцяло. При използване на гел за лечение на лезии, разположени по кожата на лицето трябва да се избягва попадане на средства, в очите, в офталмологията този медикамент не се прилага.

Прочети още  Избавляемся от папиломи в домашни условия

Панавир спрей от папиллом

Панавир спрей

Друга често срещана и лесно в заявлението форма на освобождаването на наркотици Панавир – това е Панавир спрей. В аптеките този спрей е представен в два варианта Панавир-интимност спрей и Панавир-инлайт спрей.

Панавир-интимност спрей

Интимност-спрей Панавир е козметично средство, тъй като съдържа активно вещество в малки съотношение. Предназначен за предотвратяване появата и разпространението на различни папилломатозных образувания по половите органи мъже и жени. Се прилагат преди полов акт и след него.

Прилага се по следния начин: жените се впръсква препарат с помощта на специален накрайник във влагалището на две-три кликвания, мъжете, лекувани с спрей на пениса навън, не на значително количество се инжектира в дупката на уретрата, и в две-три кликвания.

Трябва да се помни, че Панавир-интимност спрей не се отнасят към групата на лекарства, и не се използва като основно средство за лечение на папилломатозных поражения на кожната покривка и други заболявания, причинени от HPV или полово ПРЕДАВАНИ болести, засягащи половите органи. Лекарството е изключително превантивна насоченост.

Панавир-инлайт спрей

Инлайт-спрей Панавир профилактично средство, се използва за обработка на устната кухина и гърлото. Използва се инлайт-спрей Панавир с цел да се избегне развитието на различни инфекции на носа и устната кухина.

Спрей впрыскивают в устата или носа с едно-две кликвания, се повтаря наркотик 1-2 пъти на ден ежидневно по време на развитието на епидемията от остри респираторни вирусни инфекции или грип. Също инлайт-спрей може да се прилага като профилактично средство за предотвратяване на развитието на херпес симплекс и герпетических възпалено гърло и образование различни папилломавирусных лезии на лигавицата на устната кухина. Тази форма средства Панавир се допускат до употреба от жени в началото на бременността и на новороденото, тъй като не съдържа значително количество на активното вещество и се отнася до козметични-превантивни медикаменти.

Прочети още  Фиброма на яйчниците

Панавир ампули за интравенозно приложение

Панавир ампула

Има вид на бистър разтвор в стъклени ампули, приложени снутривенно. Има широк спектър на действие и висока ефективност. Действие изпратени за лечение на различни герпесных прояви, папиллом, брадавици или генитални брадавици, причинени от човешкия папиломен вирус (HPV), за лечение на вируса на Емфизема Бара, пренасян от кърлежи енцефалит и цитомегаловирусных инфекции.

Панавир-ампула – officinalis лекарство, выдаться само при наличието на лекарско предписание. Самостоятелно използване, е строго забранено.

Съдържанието на ампула се прилага интравенозно, бавно, струйно. Курс и продължителността на лечението се определя само от лекуващия лекар.

Противопоказания

Забранени за прилагане на деца под 12 години, кърмещи майки, бременни в ранните етапи на развитието на плода.

Панавир свещи

Панавир свещи

Форма на освобождаването на наркотици – свещички, също е широко разпространен. Има два вида свещи активно вещество тях действа екстракт от куче грозде клубненосного Solanum tuberosum – свещички ректално и вагинални свещички.

Свещи ректално

Имат широк спектър на действие и се прилага за лечение на всички видове по-горе инфекции, това се дължи на факта, че червата на човека има високо ниво на засмукване във връзка с това лекарство попада директно в кръвта.

Ректално свещи Панавир не се използва за лечение на заболявания при деца под 12 години.

Вагинални свещи

Използва се за локално лечение на човешкия папиломен вирус, генитални брадавици, а също и за лечение на дисплазия на шийката на матката. Свещите са въведени директно във влагалището на жената. Курс и продължителността на лечение се определя от лекар.

Се прилага вагинално свещи Панавир в период на бременност дпускается на ІІ и ІІІ триместър при наличието на сериозни показания – профилактика на раждането поражения на плода.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *