Отрицателен рак на гърдата: как да се справят с него?

Раковите новообразованиям гръдната жлеза принадлежи на първо място в структурата на женската патология. Лекарите са свикнали да свързват това с факта, които по целия свят се влоши околната среда, да, и освен това, в последните десетилетия на жените твърде често приемат орални контрацептиви. Смята се, че рискът от възникване и последващо развитие на тумора се увеличава по много пъти се дължи на факта, че жените дълго време приемат хормонални контрацептиви.

Три пъти отрицателен рак на гърдата е напълно вероятно да се разкрие в 1/6-1/4 всички видове новообразувания орган. Освен това, идентифициране на такива разновидности на тумори стана възможно, след като в клиничната практика онколози е внедрени аналогично може да се подходи на изследване.

Какво е това?

Отрицателен рак на гърдата на рентген

Три пъти отрицателен рак на гърдата (ТНРМЖ) представлява отделен подтип онкозаболевания на гърдите, който се характеризира с особено агресивна форма на течове. Цифрите са разочароващи: всяка година от общия брой на жените, които страдат от рак на млечната жлеза, на 10-15 на сто страдат именно от ТНРМЖ.

Често използван термин «тройно отрицателен» е бил първоначално използван в ежедневието онколози. Той свидетелства за това, че е злокачествен тумор, който се намира вътре в гърдите на пациентката сама може да отдели в тялото на три протеинови връзки:

 • естроген;
 • хормон епидермален растеж;
 • прогестерон.

В медицината такива протеини са етикетирани като рецептори. Той има такива съкращения: ЕР, НЕR2 и ДР. След като пациентката преминали всички необходими тестове, материал, който е получен в резултат на процедура на биопсия, първоначално се изследват, за да се намери в тъканите формирана на тумор точно на тези протеини. От това, какъв ще бъде резултатът изследвания, и ще зависи по-нататъшното лечение и списък на лекарства, които се използват при това, защото рецепторите са вградени във вътрешността на раковите клетки.

Гледаме в основата на проблема

Злокачественное образование в гърдите

Тройно отрицателен рак на гърдата е една от разновидностите на злокачествен образование, и той е доста агресивен (за това споменахме малко по-горе). Ако се разглежда от страна на иммуногистохимического изследвания, то в този новообразовании не цели или рецепторных формации до хормони — эстрогену и прогестерону. Не е чувствителна тази тумора и на HER-2/NEU.

Прочети още  Рак на млечната жлеза

Тъй като чувствителността на атипических раковите тъкани в този случай липсва, тогава лечението три пъти отрицателен рак на гърдата може да се проведе с огромни проблеми. Това е свързано с едно просто условие: ако не рецепторных образувания, хормонална помогне, не може. Ако три пъти отрицателен рак на гърдата може да се окачестви липсата на рецептори, HER-2/NEU, а след това прилага герцептин (а това е създаването на ефективна и модерна терапия, необходима в този случай), лечението е невъзможно.

Рак ще се развива много бързо, ако новообразувания фенотип три пъти негативни. Много умаляется в този случай, както и стойността на скрининг, защото по време на преминаване от един рутинни проверки до друг, тумор може да расте.

Малко повече за сериозно заболяване

Тройно отрицателен рак на гърдата д-р наричат го още медиална. Този рак се разпространява доста бързо, поради взаимодействие рецептори ЕР и РП с полови хормони жените – естроген и прогестерона. А последното може да се изработи женското тяло с помощта на яйчниците. В този момент, когато половите хормони жени влизат във връзка с псевдогормональными рецепторите ЕР и SPM (ги произвежда раков тумор), между тях възниква истинско химично взаимодействие. Резултатът е, че тези хормони стават катализатори cancer заболявания, като възможността за това, че раковите клетки започват активно да споделят. Именно поради възникване на такава ситуация в процеса на отглеждане на ненужното образование рамките на женските гърди се увеличава в пъти.

Ролята на измамници женското тяло изпълняват псевдогормоны, които произвежда тумор. Това са рецепторите на естроген и прогестерон. За съжаление, имунната система не се е научила, докато признае техните вредноносность, в резултат на това и започва химически контакт с реални полови хормони.

HER2 рецептора е фалшив хормон на растежа. Ако си прекалено много в женския организъм, което стартира процеса на хаотично делене на раковите клетки. Да знае цялата тази информация, може да се направи притеснително заключение: злокачествен тумор може да осигури на себе си значителен растеж и развитие. И колкото по-добре яйчниците ще да произвежда естроген и прогестерон, толкова по-бързо ще се развиват злокачествени новообразувания рамките на женските гърди.

Прочети още  Рак на гърдата при мъжете: причини, лечение и прогноза

По пътя На възстановяването

Операбильное лечение на рак на гърдата

Лечението на тази страшна болест може да се осъществи по три начина:

 1. хирургично;
 2. химиотерапия;
 3. лъчева терапия.

Помислете за всяко от тях повече.

 • Хирургично. Като цяло, лечението на този рак се започне с отстраняване на тумора е хирургично. Това правят люмпэктомией (тоест отстраняването на тумора и на околните тъкани) или мастэктомией (частично или пълно премахване на гърдата).
 • Лъчева терапия. След като три пъти отрицателен рак на гърдата е претърпял операция на намесата, в значителен брой случаи по-нататък лечението продължава облъчване подава тумор и регионалните пътища лимфооттока, за да унищожи всички останали ракови клетки.
 • Химиотерапия. Тъй като в този тумор няма рецептори ЕР, SPM и HER2, а след това прилага хормонално лечение и таргетную терапия, която е насочена към блокиране на рецептора на HER2 при такова заболяване не е подходящо. Затова единственият вариант за лечение в тази ситуация е точно химиотерапия. Освен това, системна. Това означава, че когато едно лекарство, което се инжектира в организма, попада в кръвния поток, той минава през всички части на тялото и убива раковите клетки, които са в състояние да се разпространи извън пределите на млечната жлеза.

Химиотерапия на този рак, както и при останалите форми на рака на гърдата, се дава пациенткам контрол. Това е период, по време на който се вкарва в организма с лекарства, се редува с период, когато при прилагането им настъпва пауза. В това време кръвта показатели на време, за да се възстанови.

Лечение три пъти отрицателен рак на гърдата с помощта на химиотерапия, обикновено продължава от няколко месеца до една година. Срокът ще зависи от приетата мъже лекарства и от това, как той ги пренася в процеса на лечение.
С разглежданите изглед на рак може да се свърже и «възраждане» цисплатины. Това е лекарство, което почти навсякъде се спазва от осемдесетте години на миналия век, за да се спасят от това заболяване. В последните три десетилетия прилагането му ограничиха при лечение на пациенток със страшна диагноза — рак на млечната жлеза (или както го наричат понякога човек — гръден карцином). Това се случи поради факта, че токсичността на лекарства е висока, а най-висока ефективност се наблюдава само малък брой от пациенток.

Прочети още  Хормонална терапия при рак на млечната жлеза

И все пак, с течение на времето, са били събрани значителни доказателства, че използването на цисплатины при МЗ тумори повече от ефективно. Така че наркотикът е бил върнат в арсенал на други лекарства, които се прилагат при излечении от рак на млечната жлеза.

Три пъти отрицателен рак на гърдата: прогноза за живота

Прогноза при рак на гърдата

Като цяло прогнозата за пълно излекуване на това опасно заболяване е много по-положителен, отколкото при обичайните тумор, който не може да бъде устойчива на хормонална терапия. Тук трябва да обърнем внимание на няколко фактора:

 • разкриват тумор навреме, в ранен стадий;
 • изследвани за предмет на наличието на рецептори ЕР, PR, HER2;
 • колко бързо една жена са отстранили тумора е хирургично;
 • възраст на пациентката и на жизнените си ресурси на организма;
 • колко са ефективни лекарства, които са били назначени от лекаря по време на формирането на курса на лечение.

За да прогнозата за пълно излекуване е възможно по-благоприятно лечение ТНРМЖ трябва да се проведе толкова бързо и агресивно, какъвто е и самото заболяване. Този подтип на рак на гърдата по-често се среща при жените, които палци на тридесет години чужбина. Прогноза вдъхва някакъв оптимизъм: в 1/3 от случаите на пациентката са успели да победят болестта. Тук става въпрос за тези жени, които новообразование са идентифицирани на по-ранен етап.

Днес огромен брой лаборатории по света, чиято основна цел е сериозна битка с онкозаболеваниями, се занимават с ясни изследване на природата на възникването на три пъти отрицателен рак на гърдата.

Учените все още няма отговор на въпроса, защо е вътре в абсолютно здрави на гърдата започва внезапно и много бързо дегенерация на клетките, които по-късно превърнати в туморът е способна да произвежда псевдогормоны, напълно дублиране на естествени полови хормони на жената. Сега вече са създали няколко експериментални лекарства, които могат да потискат производството на рецептори тумор.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *