Операция за премахване на аденом на простатата

Всяка операция се извършва за премахване на аденом на простатата, има редица показания за провеждане. Също така, вид на провеждания хирургическа намеса се препоръчва на пациент индивидуално и се съобразяват с него. Преди операцията пациентът също ознакамливается с възможни усложнения. След отстраняване на тумора последната операция получава редица препоръки.

Показания за хирургическа намеса

Операция за премахване на разработки аденом на простатата може да се извърши по планирано показанията, така и в спешни случаи.

Рутинна хирургическа намеса предписва на тези пациенти, които са идентифицирани следните симптоми:

 • нарушение поток на урината;
 • възпаление на пикочния мехур и бъбреците;
 • камъни в областта на пикочните пътища;
 • бъбречна недостатъчност;
 • появата на червени кръвни клетки в урината.

Спешни оперативни интервенции се извършват при следните показания:

 • повишаване на тъканите на простатата и развившаяся на фона на това задържане на урина със силни режещи болки в слабините;
 • силно кървене.

Аденомэктомия

Отнася се за най-травмиращо хирургически техники. Може да се чрезпузырным , трансуретральным (ОБИКОЛКА) или позадилобковым начин.

В областта на слабините над лоном правят разрез, през който получават достъп до предната стена на пикочния мехур. С помощта на кетгутовых направления през стените на пикочния мехур се отстраняват аденоматозные възли, когато това не е засегната самата простатната жлеза.

След извършване на манипулация кровоточащий разрез определя тампон, който на 3 ден се отстранява. Пациентът в рамките на 2 — 4 месеца може да се наблюдава незадържане на урината.

За спиране на кървенето в този метод често се използва за правене на обемна гемостатическую кетгутовую лигатуру. За това е създаден добър преглед подава на дпх и преминаването на уретера. В пикочния мехур трансуретрально се вкарва катетър, който осигурява на болния орган лекарствени средства и извежда геморрагические кичури.

Прочети още  Лечение на аденом на простатата

Пикочния мехур на 9 — 11 дни влиза в цистому. През това време напълно се възстановяват здравословния процес на уриниране.

Възможно усложнение след операцията може да бъде намалена потентност.

Трансуретральная резекция

Операцията е най-ефективен при малки обеми на дпх, както и той е показан при развитието на синдром на средния дял. Трансуретральная резекция се извършва без външни разрези с помощта на резектоскопа, с диаметър 7,6 мм С помощта на този инструмент уролог през пикочния канал получава достъп в пикочния мехур. Провежда проверка на цялата болните зони с помощта на изход на екрана и се изпълнява процедурата за отстраняване на аденом на простатата с помощта на специални панти.

Добра видимост на пикочните пътища се осигурява непрекъснат получаването на течности по един канал, резектоскопа и я отлив чрез друг канал. Трансуретральная резекция се извършва в рамките на 1 час. Показания за извършване на операция са размерите на тумора до 80 мл.

След извличане на резектоскопа в пикочния мехур се вкарва катетър Фолея, който е оборудван с раздувающимся баллоном. Този балон се попълва специална течност, която заема мястото на дистанционно аденом. В следоперативния период на катетъра Фалея произвежда редовно напояване, не позволява сгусткам кръв капакът на канал за изтичане на течност. Освен това, уреда осигурява тишина и спокойствие в зоната на извършване на хирургическа намеса. На 4 ден катетър се отстранява.

Уриниране се възстановява, но за кратко време може да се наблюдава рези при опорожнении и бледо — розов цвят на урината.

Лазерен метод за премахване на

Лазерна аблация

Се извършва чрез изгаряне на тумора. Уретрата е освободен от налягане и функциите на уриниране възстановени. Лазерната аблация се разделя на следните видове:

 1. Фоточувствительная лазерна вапоризация. Тумор выпаривается от организма с помощта на эндоскопического оборудване. Показания за провеждане на операция: размер на гърдата трябва да бъде не повече от 30 цилиндъра, виж Това хирургическа намеса се препоръчва по-младите мъже.
 2. Гольмиево — лазерна аблация. Прилага гольмиевый лазер, който носи информация за контакт лазерна резекцию.
Прочети още  Видове операции при рак на простатата, възстановяване и възможните усложнения

Лазерна энуклеация

Туморът се отстранява с минимални рискове следоперативни усложнения. Може да се прилага за извличане на значителни по обем тумори. Има 2 вида лазерна энуклеации:

 1. Гольмиево — лазерна резекция. Лазер се въвежда в пениса и на малки парчета и се случва отстраняване на тумора. Процедурата се извършва рядко, тъй като е остаряла.
 2. Гольмиево – лазерна энуклеация. Смила тумори от всички размери. Извършва се от висококвалифицирани специалисти в най-големите клиники.

Интерстициальная лазерна коагулация

Чрез пробиви на лигавицата на пикочния мехур се въвежда лазер. Случва атрофирование заразените тъкани.

Прилагането на лазер спира развитието на болестта, намалява болезнените симптоми, регулира позиви за уриниране. Лазерен метод на най-нежен в сравнение с други видове хирургическа намеса. Освен това, след провеждане на мъжете се запазва сексуалната функция, а връщане към обичайното живот е възможен само след 2 дни след процедурата.

Единственият недостатък на лазерна намеса — скъпо обзавеждане за неговото провеждане.

Всеки вид хирургическа интервенция за отстраняване на аденом на простатата е насочен към възстановяване на изтичането на урина и предотвратяване на различни видове усложнения. Начин на провеждане на операцията се избира строго указанията на лекуващия лекар и след преминаване на пълния курс на изследването. Съвременни методи за оперативно действие оказват минимално въздействие върху организма. Пациентът се връща към нормалното достатъчно бързо, а функция на пикочно-половата система са напълно възстановени за кратък период от време.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *