Народни средства от папиломи

Човешкият папиломен Вирус е най — разпространеният вирус на мъжете и жените, който причинява различни заболявания и дори рак. Знае около 100 вида вируси. Този вирус се предава пин и по полов път. Инжектиране, обикновено, се случва още в детска възраст чрез ожулвания, драскотини и порязвания. Причини, също могат да бъдат вредни навици, стрес, инфекции, бременност, т.е., всичко, което води до намален имунитет. Напълно се излекува от HPV не може, може само да «приспи» вирус. Човешки папиломен Вирус причиняват кондиломи, брадавици и папиломи.

Папиллома — благоприятен новообразование на кожата и лигавиците, причинени от човешкия папиломен вирус (HPV). Те възникват на всеки участък от тялото ( клепачи, мишниците, около врата, по гърдите), а също така могат да се образуват върху лигавицата на стомаха или червата. Външно те представляват сосочек на крака с неравна повърхност. Цветът варира от бяло до тъмно кафяво.

Видове папиллом:

  • Плоски кръгли израстъци, които са разположени под кожата и са с диаметър до 1 виж обикновено се образуват в долната част на крака, предмишница, дланите ,около очите, на бузите или брадичката. Може да предизвика сърбеж и гипертермию на засегнатото място. Цветът им варира от телесен до кафяво.
  • Вулгарно – твърди образувания жълт цвят. Могат да се слеят един с друг. Обикновено се появяват по кожата на пръстите и дланите.
  • Подошвенная — такава папиллома представлява бугристую шишечку на крак, заобиколен от джанта. Причиняват сърбеж, парене, болезнени усещания.
  • Червената – червени точки, които леко се застъпват над повърхността на тялото. ОТ мястото на локализация отделят прости (на повърхността на епидермиса) и кавернозными ( подкожни слоеве). Такива новообразувания, не носят дискомфорт.
  • Нитевидная – възли, които се разтягат в дължина и имат вид на нишки. Локализират, като правило, на шията, клепачите, мишниците, в слабините. Появява при хора над 40 години.
  • Плоскоклеточная — гладко новообразование сферична форма. Тези папиломи често се появяват по лигавицата на езика, устата, бузите , гърлото и хранопровода. Симптомите са в пряка зависимост от мястото на локализация. Общи симптоми са: болка, парене, сърбеж, подуване, възпаление на лимфни възли. При появата на първите симптоми трябва незабавно да се консултирате с лекар.
  • Базальноклеточная – плътни плоски образование с диаметър от 5мм до 5 см Има тъмно кафяв цвят. Не предизвиква дискомфорт.

Методи на лечение папиллом

Човешки папиломен да убие напълно невъзможно. Вирусът започва да действа само при слаб имунитет, така че може само да се махне козметични дефекти и повишаване на имунитета. След разглеждане и отдаване анализи лекарят назначава комплексно лечение, което включва противовирусная терапия, лекарства, които повишават имунната система и премахване на папиллом.

Премахване на образувания е на първо място, тъй като такъв дефект на кожата, особено на кожата на лицето, носи достатъчно много неудобства. Сега има много начини за премахване на папиллом: хирургична ексцизия, лазер, за радиочестотна коагуляцией, криодеструкцией, химически деструкцией, электрокоагуляцией.

Лек папиллом

Фармацевтите, заедно с дерматолози са се развили много лекарства, които потискат действието на вируса. Основното им действие иммуностимуляция. Те се предлагат в различни форми, в зависимост от мястото на локализация на папиллом. Най-популярните лекарства срещу HPV : Циклоферон, Ацикловир, Панавир, Изопринозин, Виферон, Ликопид.

Лечение папиллом домашни средства е достатъчно безопасно за пациента. За подобряване на имунитета може да се консумира в големи количества витамин c, аскорбинова киселина, витаминен коктейл от шипки, малини, лимон и мед. Също така за засилване на имунитета помага орехова тинктура. Задължително в диетата да включите пресни плодове и зеленчуци, тлъстата риба, морски дарове, морски водорасли, млечни изделия.

За облекчаване на кожни симптоми папиллом може да се приготвят различни лекарства ,например нефтен миро. За подготовката му трябва на младите орехи, накълцани и 300 мл на керосин. Също толкова добро средство от новообразувания е жълтурчета. Най-популярното домашно лекарство — чеснов крем. Всичко, което за него е необходим е редовен сметана и чаена лъжичка настърган чесън. В лечението на папиллом може да се използва за каланхое, солодку, чаено дърво, банан, глухарче, пелин и офика.

Прочети още  Аденомиоз и ендометриоза

При появата на първите признаци и симптоми, трябва незабавно да се консултирате с лекар за отдаване анализи и получаване на своевременно лечение. В противен случай някои видове на човешкия папиломен вирус може да предизвика злокачественное прераждането новообразувания, което ще доведе до необратими последици за здравето и живота на човека.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *