Миома на матката при бременност

През последното десетилетие все по-често при бременни откриват миому на матката. Това се дължи на факта, че за това време средната възраст роженицы все по-близо идва до около 30, а точно в тази възраст започват хормонални нарушения в организма на жената. Друг фактор е подобряване на методи за научни изследвания, сега всяка бременна правят ЕХОГРАФИЯ изследване, което позволява идентифициране на всички отклонения.

Все по-често жени, които планират своята бременност и изправени пред такъв проблем, тъй като миома, се чудят как това може да повлияе на бременността и раждането.

Като миома влияе на организма на бременната жена

Миома по време на бременност може да протече безсимптомно. Жена, са от дете, може дори да не подозира за тази болест, докато не си покаже УЛТРАЗВУК. Това заболяване може да се отрази на бременна по различен начин, всичко зависи от разположението на тумора, неговата големина, както и от други възможни заболявания на жените. Най-често межмышечные възли, тумори, достигат до 3-4 см и са разположени в тялото на матката, това състояние обикновено не е опасно и не може да мине безопасно.

Въпреки това, на всеки срок тумор е риск за прекъсване на бременността. Това се случва поради факта, че това заболяване оказва влияние на цялата матка, промяна на притока на кръв и хормони. От длительней заболяване при жените, по-лошо притока на кръв в матката. Поради това е налице нарушение в храненето на миоматозного възел, което може да доведе до смърт на тъканите на матката. За бъдещите майки това заболяване носи заплаха, защото:

 • Има опасност от прекъсване на бременността на всеки срок;
 • Възможни са възпалителни процеси в миоматозном възел;
 • Рискът от неправилно положение на плода;
 • Може да се наблюдава плацента превия
 • Това състояние може да доведе до забавяне на развитието на плода.

Много често за характерен признак на заболяването става усложнение по 2 половина на бременността или гестоз.

Миома през 1 триместър на бременността

В първия триместър на бременността са възможни последствия, ако туморът е в контакт с плацента или има голям размер. При жените с малък размер на миоми обикновено заболяване по време на бременността се наблюдава безсимптомно, въпреки че също носи опасност. При по-големи размери на миома може да се случи прекъсване на бременността, причината за това може да стане:

 • Промяна в сократимости на матката: случва в случай на разрушаването на миома, вещества намиращи се в нея излизат навън, увеличаване на броя на съкращенията на матката;
 • Промяна кровотоков на матката;
 • Болестта на инфекциозен тип;
 • Разрастване на лигавицата на матката

В началото На бременността е много важно навреме да разкрие тази болест. Сега това може да се направи с помощта на УЛТРАЗВУКОВО изследване.

Миома на 2 и 3 тримесечие

Миома е сериозно усложнение за една жена в положение, наличието на това заболяване поставя под заплаха бъдещата майка и бебето. На втория и третия триместър на тумора може да:

 • Да предизвика преждевременно раждане;
 • Да повлияе на развитието на плода;
 • Да попречи на бебето да заеме правилна позиция в плацентата.

ВАЖНО! При такова заболяване съществува вероятността от раждане на бебе деформирани черепа или кривошеей.

Състояние на жената в последните месеци и при това заболяване е напълно зависи от местоположението и размера на миомата.

Прочети още  Човешки папиломен Вирус при жените в гинекологията

Как се случват раждане, когато матката?

Раждане при това заболяване, не може да се нарече лека, защото повечето бъдещи майки с такава диагноза се появят усложнения. Това се случва не заради самата тумор, защото тя, като дори по-големи размери, може да не пречат на естественото преминаване на раждането. Дългите раждането се случи, защото детето не разполага с възможността да заеме правилната позиция по отношение на общ пътища заради миоматозных възли.

Обикновено, когато матката матката се наблюдава тазовое или косое предлежание на плода, което значително усложнява процеса на физическо раждане. В такъв случай доста често лекарите вземат решение за необходимостта от провеждане на цезарово сечение. Лекар, провеждането на операция може да изтриете и подуване ако си местоположение, близо до областта на разреза. В други случаи за необходимостта от отстраняване на миома на бъдещата майка говори след раждането.

Ако туморът се намира отзад на плацентата, то тогава има голям риск от преждевременно отлепване на плацентата.

Как бременността се отразява на тумор на матката

Състоянието на хормоните прогестерон и естроген, имат голямо влияние върху това заболяване, което в по-добра посока, различна от тази в миоматозные възли влияе и на самата матка, която расте и се разтяга. Поради това в първия и втория триместър на бременността при бременни може да се наблюдава леко увеличение на миома, а на третия триместър на намаляването му. Обикновено бременността оказва влияние върху това заболяване по начин, който води до некрозу, който придружени с кървене, с оток и образуването на кисти. Това се дължи на омертвления тъкани мимове и се нарича дегенерация. Дегенерация може да стане причина за:

 • Болки в областта на разположението на миомата;
 • Увеличаване на температурата на тялото;
 • Тонус на матката;
 • Увеличаване на броя на СОЭ и левкоцитите.

Това състояние може да продължи няколко седмици, при това се използват консервативни методи на лечение. При липса на подобрение лежеше пациентката в стационар.

Как бременността се отразява на тумор на матката

В периода на бременност на дадено заболяване не просто лекува. Обикновено лекарите успяват само премахване на усложнения, които се случват на фона на тази болест. Основната цел на такова лечение е:

 • Предупреждение преждевременно раждане;
 • Удължаване на бременността;
 • Наблюдение на здравето на детето в утробата на майката.
Прочети още  Хигрома на пръста на ръцете

Ако възникне нарушение на хранене в сайта на тумори при жените могат да се появят силни болки в корема. При липса на ефект от консервативното лечение, лекарите вземат решение за възможността за хирургическа интервенция, когато е възможно. Хирургическа намеса, обикновено е добро за жената и детето.

За това, за бременност, когато матката матката протекла безопасно е необходимо да се диагностицира си в началото на срока и контролират нейните размери, състоянието на плацентата и развитието на плода. По този начин може да се избегнат нежелани усложнения за бебето и бъдещата майка.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *