Метастази в главата

Най-страшното заболяване на човечеството е онкология, която сериозно застрашава живота на болния. Малигнен тумор може да се прояви на един единствен обект на човешкото тяло, тогава шансовете да се отърве от нея и да се излекува са значителни. Но има такова понятие като метастази в главата си, което означава по-нататъшното разпространение на патологии в мозъка, което значително влошава ситуацията. Такива новообразувания, освен главата, обикновено поразяват черния дроб, белия дроб и костния мозък.

Метастази на главния мозък е изразена форма на усложнения cancer заболяване, което се характеризира с появата в мозъка на раковите клетки. При поява на метастази значително намалява живота на човека на пациента, продължителността на който зависи, както и от конкретното място на възникването им, така и от предпринятого лечение.

Метастази в мозъка, обикновено се движат по кръвоносните съдове от органи: белите дробове, бъбреците, дебелото черво, на млечната жлеза, щитовидната жлеза, кожата, засегнати от ракови заболявания.

Как да се определи патологични усложнения в главата?

Метастази в мозъка, са придружени от следните симптоми:

 • Остра и често главоболие
 • Гадене или повръщане
 • Промени в настроението
 • Нарушения на паметта
 • Нарушения на зрението, слуха,
 • Загуба на чувствителността на крайниците
 • Судорожными и епилептични прояви
 • Повишена температура и плам
 • Помътняване на разума,
 • Виене на свят
 • Нарушение на координацията
 • Разликите в размера на зеницата

Ако вече знаете за наличието в организма на злокачествен образование, наличието на дори малка част от гореизброените симптоми, може да се говори за появата на метастази в мозъка.

Така че изисква незабавни действия и посещение на специалист: лекар-онколог.

Прочети още  Аденом на хипофизата: видове и методи на лечение

Кого засяга болест?

Според социологически изследвания метастази страдат 30% от рак пациенти. Сред тях са 50% от мъжете и също толкова много жени. Сред повечето болни хора от петдесет години до седемдесетгодишния възраст. Около 60% от страдащите от онкологией, метастази в мозъка, попаднали от белодробни органи.

Като сперма са проверени метастази в главата?

Диагностицирана новообразувания на главата по няколко основни начина:

 1. Магнитно-резонансната томографией, която рентгеново лъчи разкрива на компютъра видимост на вътрешната част на главата на човек
 2. Компютърна томографией, която използва за да получи в резултат на рентген и течност, въведена в кръвоносните съдове на главния мозък
 3. Обследованиями отоневрологическими (изучава поведенчески фактор ретинопатия), патопсихологическими (реч отклонения, основни рефлекси), отоневрологическими (провеждане на проучвания на безопасността на обонятелни, слухови, вкусови рецептори)
 4. Проучване эхоэнцефалографическим с помощта на ултразвуков метод, отразяващ динами развитие на тумори.
 5. Электроэнцефалографическое проучване отразява биоэлектрическую активност на мозъка, която разкрива наличието на тумори.
 6. Изучениями ликвора в лабораторни условия. Цереброспинальная течност се приема за анализ в продължение на дълъг период от време с цел сравняване на динамиката.
 7. сцинтиграфией на главата, при която вътре в главата инжектира апарат, който отразява състоянието на мозъка.
 8. Пункционной биопсия, характеризующейся вземането на материал за мозъка на изследването.

Последните три метод за откриване на метастази в мозъка са редки и се използват в екстремни случаи.

Отколкото лечение на метастази в главата?

Основните методи на лечение са:

 1. Влияние на лъчевата терапия. Се провеждат ежедневно в продължение на няколко седмици
 2. Хирургически метод е възможен при гаранции за премахване на всез тумори, без да вредят на мозъка.
 3. Химиотерапические лекарства са най-силното въздействие на метастази, унищожаване и блокира по-нататъшното разпространение.
Прочети още  С мозъчен тумор дете: особености на възникване и лечение

Трябва да знаете, че в зависимост от състоянието на тумора лекарите-онкологами могат определяни на различни методи, или да ги интегрирано приложение.

Всеки лечебен метод е предназначен за подобряване на качеството и продължителността на живота, но в редки случаи може напълно да се лекува човек. В края на краищата, когато външното въздействие на мозъка лекарства, се променя към по-лошо функционално състояние като цяло, както и пагубно този начин той действа върху нервната система на човека.

Колко живеят с метастази в главата?

Ако не предприемат никакви мерки, а продължителността на живот на пациента ще възлиза на не повече от четири месеца. Обаче споменатите по-горе методи за лечение са в състояние да го поднови, преди година и дори преди няколко години, което зависи от степента на благоприятен изход на лечението, разпространението на метастази, я на характера, устойчивост и силата на волята на човека.

You May Also Like

About the Author: Dimitrov

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *